PSD e dator vândut unui offshore cipriot, controlat prin orfanul-miliardar Petrică Paraschiv

Traiti-Bine-Biserica

Vă mai amintiţi celebrele sloganuri electorale (interogative) ale lui Mircea Geoană, precum „TRĂIŢI BINE?” sau „UNDE-I FLOTA?„, lansate cu scandal în ultima campanie electorală şi lipite pe toate gardurile? Sau de uriaşul banner, anti-Băsescu, desfăşurat la sfârşitul lui noiembrie trecut pe faţada blocului de lângă sediul de campanie al preşedintelui Traian Băsescu? Ei bine, acel experiment anti-Băsescu i-a costat destul de mult pe susţinătorii lui Geoană.

Nu vorbim aici de putere. Despre asta vorbesc ei, prin tonomate, clipă de clipă, în mass media controlate de Vîntu, Voiculescu sau Patriciu, adică de sabotorii României zilelor noastre.

A câştigat pierderea
A câştigat pierderea

Acum vorbim de banii pierduţi de ei în campanie şi de modul în care trezorierii partidului încearcă să-şi acopere găurile oficiale din buzunare.

Am descoperit, recent, o mişcare extrem de interesantă făcută în culisele unui grup de firme ale PSD. Este vorba despre grupul care s-a ocupat exact de chestiunea cu care am început acest material: publicitatea electorală. Una dintre firmele grupului, Tipart Media & Advertising SRL (parte a grupului Tipart) este cea care a realizat „fluturaşii” electorali amintiţi.

Iată şi descoperirea: o datorie (creanţă) de 1,8 milioane lei, pe care Partidul Social Democrat o avea la societatea Tipart Group SRL, a fost cesionată, pe 25 februarie anul acesta, unui offshore cipriotnumit Ocean Zone Energy Ltd.  Trei luni mai încolo, pe 5 mai 2010, actul a fost înscris în Arhiva Electronică a Garanţiilor reale Mobiliare, deci a devenit public. Din document rezultă că PSD a fost păsuit până în 2015.

cesiune creanta psd

De ce ar împrumuta (operaţiunea este echivalentul unui împrumut mascat) cineva partidul lui Geoană cu peste 430.000 de euro pentru cinci ani? În cazul în care firma nu este a PSD, atunci fie se speră că partidul va ajunge la putere şi o va restitui multiplicată de n ori, fie se acoperă folosirea de bani negri în campanie prin invocarea unei datorii reale.

Pentru a răspunde întrebării am făcut o scurtă investigaţie şi am constatat că, de fapt, banii folosiţi de PSD erau negri, iar datoria a fost mutată dintr-un buzunar în altul. Altfel spus, atât firma Tipart Group, cât şi offshorul cipriot sunt vehicule folosite de partidul lui Năstase-Geoană-Ponta pentru nevoile interne.

PARASCHIV
PARASCHIV

Astfel, omul aflat în spatele Tipart Group SRL este nimeni altul decât Petrică Paraschiv (foto stânga), un cunoscut paravan al PSD care a beneficiat de o intensă campanie făcută de Realitatea TV şi site-ul aferent, în încercarea lui Vîntu de a cere respect pentru mafioţi. El a inaugurat, în 2008, restaurantul Casa Latină, fiind patronul srl-ului cu acelaşi nume.

tipart1

Petrică Paraschiv, de care, spre ruşinea mea, abia acum am aflat, este cel care a înfiinţat firma Tipart Group cu anexele sale şi are profilul clasic al paravanului folosit pentru ascunderea proprietarulu real al unei afaceri.

În aprilie 2009, el a fost numit director general adjunct (pe probleme de credit ipotecar) al Agenţiei Naţionale a Locuinţelor (ANL) din partea PSD. Înainte de a prelua funcţia el a fost scos din Tipart Group unde deţinea 93% din acţiuni, alături de o anume Mihaela Drăgan (7%). Paraschiv şi-a cedat pachetul de acţiuni către un offshore cipriot numit Katopolis Holding Ltd şi cu sediul la aceeaşi adresă (str. Krinon nr.16, PC 3110, Limassol, Cipru) unde a fost înregistrat celălalt offshore (Ocean Zone Energy Ltd) care, un an mai încolo, avea să preia creanţa PSD de la Tipart.

Mai mult, reprezentantul Katopolis, una nume Valentin Lungu, este chiar cel care l-a înlocuit pe Paraschiv în funcţia de administrator al unei alte firme din grupul Tipart (filiala Budeşti), atunci când acesta a fost nimit la ANL. Asta înseamnă fie că aceste societăţi au acelaşi patron, fie acelaşi avocat care le-a înscris. Fiind implicate însă, în aceeaşi afacere, e puţin probabil să aibă proprietari diferiţi. Are şi probabilitatea mândria ei!

Firmele în care Petrică Paraschiv figurează ca administrator
Firmele în care Petrică Paraschiv figurează ca administrator

La scurt timp după preluarea funcţiei de la vârful ANL, Petrică Paraschiv a cedat două dintre firme. Astfel, pe 4 mai 2009, a transferat, discret, acţiunile deţinute (75%) la Casa Latină SRL către partenera sa de afacere, Mihaela Drăgan. În aceeaşi zi el transferat şi pachetul de acţiuni (50%) deţinut la societatea Boutique Hostel, tot către Mihaela Drăgan.

Ulterior a urmat campania electorală, în care firmele grupului au prestat la greu pentru Mircea Geoană, iar pe 23 octombrie Paraschiv a fost scos din ANL. Era prea implicat în campanie, iar PSD-ul ieşise de multişor din alianţa guvernamentală cu PDL.

În decembrie 2009, Tipart Group este transferat cuplului Iuliana şi Laurenţiu Claudiu Barbu, exact cei care aveau să cesioneze creanţa PSD către offshorul cipriot. Ultima mişcare făcută de aceştia, pentru a-i ameţi definitiv pe cei care, ca şi mine, încercă să ia urma operaţiunilor dubioase, a fost plasarea a trei societăţi cu nume înrudite în acţionariatul Tipart Group.

Este vorba despre Reinvent Strategic Business Solutions SRL, Reinvent Business Strategies SRL şi Reinvent Solutions SRL. Oricine îşi dă seama că aceste firme sunt făcute cu scopul de a induce în eroare. Ele sunt dubioase pentru că, spre exemplu, în martie 2010, două dintre acestea au preluat o altă societate, Vietcon Group SRL, căreia, după ce i-au schimbat sediul şi numele, i-au suspendat activitatea pentru trei ani. Să preiei o firmă doar s-o conservi, până o să ajungă partidul-tată la putere, e o soluţie înţeleaptă.

multumiri Geoana

Petrică Paraschiv revine însă, în grupul Tipart, pe 15 martie a.c, prin preluarea funcţiei de administrator al firmelor Tipart Media & Advertising SRL (deţinută acum de Adrian Drăgan) şi Tipart Logistic Group SRL (deţinută de offshorul Katopolis Golding Ltd). Astăzi, firmele nu mai figurează cu acest nume, la Registrul Comerţului.

În dulcele stil mafiot al PSD, ele se numesc acum One Solutions Media & Advertising SRL, respectiv One Solutions Production Logistic SRL.

Pe site-ul celei dintâi a figurat până zilele trecute mulţumirile primite de la  fundaţia Renaşterea, condusă de Mihaela Geoană, pentru sprijinul acordat.

Aşadar, în vreme ce toate tunurile sunt puse pe Traian Băsescu, Elena Udrea sau Emil Boc, mafioţii care au distrus România îşi refac forţele şi se regrupează pentru ofensiva pe care o pregătesc.

(Foto Baricada)
(Foto Baricada)

Iată cum o simplă cesiune de creanţă poate să ascundă elemente ale unui adevărat mecanism de tip mafiot, aplicat, pe scară largă, de zecile de mii de indivizi constituiţi în clientela politică a PSD.

În exemplul de mai sus, răsplata primită de orfanul Paraschiv, prin numirea sa în fruntea ANL, este regula respectată cu sfinţenie de PSD, hoţul care strigă hoţii din ianuarie 2005 încoace. Şi o face continuu, printr-o campanie anti-românească fără sfârşit, beneficiind de sprijinul mediatic total al altor hoţi. Felix şi Nuş.

Dan Badea

16 comentarii la „PSD e dator vândut unui offshore cipriot, controlat prin orfanul-miliardar Petrică Paraschiv”

 1. Felicitari pentru demersuri, pentru calitatea si acuratetea investigatiilor, insa… daca veti continua sa fiti solitari voi toti acesti jurnalisti ALTFEL, din alte zone, neinregimentate tonomatic, nu vetii avea sorti de izbanda. unde-i unui, nu-i putere…unde- doi, puterea creste… nu sunt un proletar, insa, strategic vorbind, va asigur ca puteti avea sanse mai mari daca va coalizati eforturile. SUCCES pe mai departe!!!

 2. Nu stiu daca se repeta (sper ca nu!), dar pe aceeasi tema un fragment din discutaia (interviu!) avuta de Marius Tuca cu Crin Antonescu in mai 2010:
  „● Marius Tucă: Relu Fenechiu să ne dea banii de la campania electorală!
  ● Crin Antonescu: Sunteţi printre creditori! …………”
  Interviul, pe care Tuca i l-a luat lui Antonescu in mai 2010, ca un „jurnalist” echidistant, profesionist.
  Il gasiti in intregime la
  http://www.jurnalul.ro/stire-intervi…at-542566.html
  si atunci CONCLUZIA este fireasca: JOS BASESCU!
  Despre stilul de unire in cuget si simtiri intre cei doi va las sa descoperiti singuri…
  Emil

 3. Premierul BOC este un mare patriot, lupta cu reteaua mafiota ce sugruma Romania, a reusit sa administreze citeva lovituri teribile OLIGARHIEI.

  01) Acordarea unei pensii minime la 1 000 000 de cetateni(un million de cetateni nevoiasi).
  02) Recalcularea-diminuarea pensiilor nesimtite la o suma rezonabila.
  03) Diminuarea salariilor bugetarilor de lux(agentii capuse ale retelelor clientelei politie)
  04) Impozitul progresiv pe averi(obtinute din specula, inginerii financiare, hotii, trafic de influenta,etc).

  Emil Boc este un adevarat patriot, asa zisii ”jurnalisti” (fii si ficele lui SILVIU BRUCAN) ce actioneaza in reteaua de DEZINFORMARE a mass_mediilor MOGULILOR, efectueaza un linsaj mediatic asupra celui mai CINSTIT,DEVOTAT si DREPT prim ministru pe care la avut Romania in ultimii 65 de ani.

  Domnule Emil Boc, va sprijinim, Dacii Liberi.

 4. Domnule Dan Badea,
  O analiza efectuata pe aproximativ 100 de forumuri de dialog in limba romana indica anumite aspecte:
  a) Sunt anumiti postaci de profesie ce actioneaza in grup, in clipa cind apare un subiect ce scoate in evident anumite aspect eludate de catre mass_mediile MOGULILOR, intervin cu comentarii sterile, deviind subiectul discutiei in alte directii.

  b) Evaluarea indica aproximativ 200 de postaci ce actioneaza in grup, majoritatea nu depasesc stadiul primar de injuratura, un segment infim poseda aptitudinea de a deforma sensul initial al subiectului prin contra-comentarii elaborate(par ‘’jurnalisti’’).

  O investigare pe tema grupurilor de postaci ar fi necesara, avind in vedere si articolul pe care l-ati publicat la inceputul anului 2010, in care atrageati atentia asupra unor IP-uri ce au efectuat tentative de hacking asupra sitului dv, localizate in fata Bibliotecii Nationale a Romaniei(vis a vis), sunt nuclee de contaminare, diversionisti in spatiul virtual.
  Toate cele bune.

  1. Din pacate, eu nu am vazut analize de genul asta. Utilitatea lor? Foarte mare.
   Tot ce am vazut, in campania din 2009 o analiza a LIMBAJULUI sustinatorilor celor trei candidati (ramasi doi in finala):
   Concluzia de acolo (din pacate nu mai am linkul 🙁 ):
   sustinatorii lui Geoana CASTIGA detasat la LIMBAJ suburban si LIPSA de INFORMATIE. Desigur, exprimarea mea este soft 🙂

 5. Dan Badea, pacat de tine; n-ai descoperit in afara unei banale cesionari de creante nimic. Daca te-ai aprins in halul asta , inseamna ca esti un novice in afaceri. Inca n-ai realizat pana acum faptul ca, problema Romaniei este proasta guvernare portocalie(mult draga tie!) si nu opozitia.

 6. @Anonim
  Problema Romaniei este mafia reprezentata exact de cei aparati de dusmanii sai. Si dusmanii Romaniei sunt Sorin Ovidiu Vintu, Dan Voiculescu, Dinu Patriciu, Dan Adamescu & Co.
  Ref la subiect: da, am descoperit-o, dar cesionarea de creanta a fost capatul firului de care, tragand, am ajuns la practica de tip mafiot folosita de cei care au distrus Romania, adica de PSD. Or asta nu e putin lucru decat pentru un postac de partid, sau pentru un bizon lipsit de organul gandirii, asa cum, din nefericire, esti tu.

 7. energie prea multa pentru a demasca ceea ce stie toata lumea psdisti sunt hoti
  incearca asa ceva cu
  altceva
  sa zicem cu avi radion tehnologica sau gabriel resources si lista e lunga poti sa alegi sa bagi ce vrei
  pdl a fost votat sa ne scape de hoti
  nu sa-i protejeze

 8. Daca ar fi vreunii care sa nu fi furat va rog sa mi-i aratati si mie. Toti au praduit tara, toti s-au capatuit.
  Insa in timp ce PSD-ul din 90-96, Conventia 96-99, cei cu care a inceput si cresterea economica au fost Isarescu si a continuat cu Nastase. S-a furat mult pe timpul lui Nastase, dar tara a inceput sa creasca economic. Alianta Da a continuat si ea furtul si de la un moment incolo au inceput si sa puna economia in cap.
  Iar de cand a venit Boc la Guvern… dezastrul e generalizat.
  Pe mine personal si pe 99% din cei pe care ii cunosc nu ne intereseaza cat sau cum fura (s-a dovedit ca toti o fac fara rusine) nici macar cine, ci sa faca economia sa creasca.
  Ceea ce nu inteleg idiotii din politica este ca daca nu ai economie nu ai nici de unde fura.

 9. eu sunt un angajat al acestui om ar mai fi multe de mentionat despre el…demascarea acestui tip mi-ar pune in pericol locul de munca dar daca faci sapaturi adanci o sa vezi ca informatiile care le detii acum despre el sunt doar varful icebergului

 10. Într-o ţară normală, Oficiul de Prevenire a Spălării Banilor ar trebui să pună Procuratura să tabere pe ei şi să le încarce în camionul din dotare toate hîrţoagele şi computerele pentru luat la puricat.

 11. Acest Petrica Paraschiv a dat tepe printre altele si la mai multe firme de leasing, se plimba cu masini scumpe in general Mercedes-uri AMG pe care nu le plateste, foloseste echipamente la fel, fara sa le plateasca. Mai mult si-a bagat firma Tipart Group in insolventa, a fost numit lichidator o firma careia nici macar nu catadicseste sa-i predea actele. Omul este de un tupeu rar intalnit, probabil asteapta sa se schimbe regimul pentru a-si recupera banii de la PSD. Daca ar fi singurul astfel de specimen dar…

 12. la aceeasi adresa cu firmele PSD mentionate mai sus ( Krinon 16, PC 3110, Limassol – un teren viran !!! ) mai este intregistrata si firma: Anumersus Co Limited (vezi M.Of. PARTEA A IV-A, Nr. 2747/23.VI.2010 la pag. 16) principalul actionar al B.E.R.G. SISTEM GAZ – S.A. – 17 raniti la Sighetu Marmatiei si administrata de „dr. ing.” Constantin Berevoianu, consilierul „independentului” Sorin Oprescu. Daca mergi pe zvonurile de prin Calarasi, firma asta a fost „inventata” de Doru Ioan Tarcila si blagoslovita de Tariceanu cu contractul din Sighetu Marmatiei. Pana la urma cred ca de explozia asta va desparte apele in alegerile urmatoare …

Comentariile sunt închise.