Roşca Stănescu a fost platit de ruşi cu sute de mii de dolari. Acum boicotează vizita lui Băsescu în SUA (Update)


Sorin RoşcaStănescu a lansat zilele trecute, pe blogul personal, acuzaţii de o gravitate maximă la adresa lui Traian Băsescu. El l-a acuzat pe Preşedintele României, fără a produce măcar o dovadă în acest sens, de implicarea în operaţiuni teroriste care ar fi fost derulate prin intermediul fratelui său, Mircea Băsescu.

Acuzaţiile sunt, evident, false.

Conform diversionistului Sorin Roşca Stănescu, “cinci vapoare” încărcate cu “substanţe explozive şi muniţie” sosite din “Tailanda”, au ajuns în portul Constanţa la sfârşitul lui 2008 sau începutul lui 2009, , au fost descarcate şi transportate la UM Băbeni cu scopul oficial de a fi distruse. Numai că, odată ajunsă la Băbeni, încărcătura ar fi fost reambalată şi transportată înapoi la Constanţa de unde, tot pe cale maritimă ar fi fost trimisă în Angola, via Congo.

Afacerea, încheiată între Romarm şi Romagro Cereal SRL, ar fi fost, de fapt, supervizată şi controlată de către Mircea Băsescu (foto stânga), fratele Preşedintelui. “Mircea Băsescu a fost asociat în afacere, inclusiv la beneficii, cu Bakri Imad Abdul Reda, prin intermediul locotenent colonel în rezervă Cornel Purcărea” –zice Roşca Stănescu (foto dreapta).

Banii rezultaţi în urma reexportării explozibililor şi a muniţiei de către Mircea Băsescu ar fi ajuns, via Bakri Imad, la organizaţiile teroriste UNITA şi Hezbollah. Operaţiunea ar fi fost însă depistată de Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Vâlcea care s-a pus pe treabă şi a interceptat convorbirile telefonice ale traficanţilor. Dosarul a fost preluat de DGIPI (fosta doi şi un sfert) şi apoi de DIICOT. Imediat ar fi fost informat SRI, care l-ar fi informat apoi pe Preşedinte.

Indignat, Preşedintele Traian Băsescu ar fi ordonat să fie decapitate conducerea DGIPI şi a unităţii militare de la Ciorogârla. Deoarece creierul lui Roşca Stănescu s-a blocat când a ajuns la Ciorogârla, nu ne-a mai explicat care a fost logica schimbărilor de la vârful cunoscutului depozit de muniţie din apropierea Capitalei.

Totuşi, înainte să piardă firul naraţiunii, Roşca reuşeşte să scrie: “cazul Ciorogârla a reprezentat o operaţiune de muşamalizare a operaţiunii în care a fost implicat Mircea Băsescu şi, în acelaşi timp, a devenit, prin schimbările la vârf din Armată, o premiză pentru operaţiuni ilegale în folosul unor persoane, săvârşite cu ocazia acţiunii de înzestrare a Forţelor Armate”. Cum aveam să înţelegem de la televizor, Ciorogârla era dintr-un alt film, dar nu mai contează. Povestea e înţesată cu descrierea teroristului Bakri şi a unor documente fără nici o legătură cu esenţa acuzaţiilor.

De câteva zile, cu toată logistica pusă la cale de Sorin Vântu, Dan Voiculescu, Crin Antonescu, Mircea Geoană şi haitele de politicieni şi jurnalişti tolomaci, Roşca Stănescu nu a reuşit să probeze acuzaţia de bază: că Mircea Băsescu a organizat operaţiunea de aducere, descărcare, transport, reambalare şi reexport în Angola a încărcăturii celor cinci vase sosite din Tailanda, şi că fondurile rezultate ar fi alimentat conturile teroriştilor UNITA şi Hezbollah.

El spune tot felul de poveşti ajutătoare, chipurile, dar nu produce dovada coordonării de către Băsescu a acestei operaţiuni. În plus, deşi toţi cei implicaţi s-au pronunţat, nimeni nu confirmă aberaţiile debitate de impostorul Roşca Stănescu.

Doar bâlbâială şi mugete pe televizor. Tonomate şi tolomaci dezbat subiectul, se fac calcule politice, se aşteaptă reacţii, se plătesc traduceri, se trimit la redacţii din străinătate, că poate o pune botul vreun fraier, ca să aiba apoi curva de presă de pe Dâmboviţa noi motive de avânt împotriva “traficantului” de la Cotroceni.

Chiar dacă se dă şi peste cap, Roşca Stănescu nu are nici o dovadă pentru afirmaţiile grave făcute la adresa Preşedintelui.

Pentru un analist obiectiv, acuzaţiile par a fi opera unui om bolnav psihic. Cunoscându-l însă pe autorul aşa-ziselor dezvăluiri, care s-a specializat în lansarea pe piaţa media a minciunilor de tot felul, putem conchide că individul nu e nebun, ci un manipulator pursânge care şi-a făcut din asta o sursă de profit extrem de bănoasă. Dar, cum vom vedea mai încolo, şi altceva.

Cine este Sorin Roşca Stănescu?

CHITANŢA TURNĂTORULUI: "Astăzi 27-12-1979 am primit de la organele de securitate suma de lei 500 (cinci sute)" - SS Roşca
CHITANŢA TURNĂTORULUI: „Astăzi 27-12-1979 am primit de la organele de securitate suma de lei 500 (cinci sute)” – SS Roşca
CHITANŢA TURNATORULUI: "Am primit de la organele de securitate suma de 500 lei" - H 15
CHITANŢA TURNATORULUI: „Am primit de la organele de securitate suma de 500 lei” – H 15

 

Urechist cu ştate vechi în Securitatea lui Ceauşescu, specializat în a-şi turna cunoscuţii cu preocupări, chipurile, teroriste, informatorul (apoi sursa) cu numele conspirativ DELEANU, câştiga în anii 70-80 cam câte 500 de lei/turnătorie (vezi chitanţele originale în foto sânga-dreapta).

Conform unui raport al subordonaţilor lui Măgureanu din 1990, în cei 10 ani cât a colaborat cu organele Securităţii ceauşiste, “DELEANU a furnizat peste 200 de materiale informative de interes operativ care au fost exploatate, după verificare, pe diferite linii de muncă”. Acelaşi Raport consemna şi ataşamentul sincer al impostorului de mai târziu, pentru Securitate.”Pentru rezultatele obţinute în activitatea de culegere de informaţii, sinceritate şi ataşamentul faţă de instituţia noastră, DELEANU a fost recompensat material în repetate rânduri”.

raport SRS1

 

raport srs 23

Impostorul mai şi declara apoi, bombastic, că a turnat din patriotism. Păi ce patriotism e ăla, de 500 lei/bucata?

Activitatea aceea secretă, care-l făcea să se simtă superior colegilor, puţini, e drept, care n-aveau prieteni la Secu, avea să-l marcheze pentru totdeauna.

După 1990, turnătorul din anii 80 s-a alăturat găştii lui Băcanu la România Liberă, o grupare de şmecheri care s-au îmbogăţit pe seama privatizării frauduloase a fostului organ de partid şi de stat.

Prin 1992, dosarul lui Roşca a ajuns în presă iar impostorul, care ascunsese opiniei publice relaţia cu fosta securitate în timp ce îi acuza pe securişti de toate relele, a fost obligat să toarne la altă masă. Cel care i-a dat o pâine atunci turnătorului deconspirat a fost Ion Cristoiu, care l-a angajat ca redactor şef adjunct la Evenimentul Zilei.

Ulterior, SRS a intrat în slujba unui alt paravan cu relaţii în mafia autohtonă, Cristian Burci, înfiinţând cotidianul Ultimul Cuvânt, o publicaţie la care am lucrat şi eu de la primul număr până la ultimul.

Fostul turnător al Securităţii a înfiinţat apoi cotidianul Ziua, o gazetă despre care s-a spus că a instaurat în România postdecembristă instituţia şantajului prin presă.

A făcut carieră cu Patriciu lângă el. În paralel, a început să se îmbogăţească masiv. A adunat firme, conturi grase, vile. Milioane de euro… Foto: Tonomate altădată incompatibile

Cum se ştie, Comandantul de la Ziua, supranumit Naşul, a declanşat şi întreţinut cele mai mizerabile campanii din presa românească, bazate pe fals şi minciună, de la Iliescu-KGB (făcătura prin care a fost inventat Igor Botnariciuc, un aşa-zis martor al racolării de către KGB a lui Ion Iliescu), la “subofiţerul Petre Olaru sub hipnoză” şi, acum, la Băsescu-Hezbollah.

Omul e artist în scenarii de ficţiune şi are relaţii în cele mai fetide zone ale societăţii româneşti. Cine ia colecţia ziarului Ziua şi-i întreabă pe toţi cei terfeliţi, la comandă, despre adevărul celor scrise acolo, va putea scrie tratate despre manipulare, diversiune şi minciună.

Atacurile interesate la adresa unor ţinte indicate probabil de sponsorii generoşi, că nimeni nu minte fără motiv, dovedesc faptul că SRS a părăsit de multă vreme profesiunea de jurnalist, devenind un fel de comandant al ziariştilor, un manipulator-şef, un diversionist prin excelenţă.

Îmi amintesc că, în urmă cu puţini ani, în timp ce lucram la un cotidian central coordonat telefonic de Roşca Stănescu, directorul publicaţiei respective lua poziţia de drepţi când vorbea la telefon cu “comandantul”. Subordonaţii lui SRS acţionau cam ca silovikii lui Putin. Directorul ăla de ziar care se ridica în picioare şi tremura de frică la apelul telefonic al lui SRS (care sunase să ordone cum trebuia să apară a doua zi un atac asupra lui Monica Macovei vis a vis de cazul Ion Ion Ţiriac) avea să ajungă apoi, via-Tăriceanu, consul într-o importantă ţară occidentală.

Aşadar, fostul turnător al Securităţii, supranumit Deleanu şi H15, căpătase forţa şi aura unui mafiot adevărat.

Relaţiile cu Patriciu şi, apoi, cu Sorin Vântu, aveau să-i dea puterea de care avea nevoie să influenţeze opinia publică şi politicul în România. Puterea de a lansa azi nişte elucubraţii pe care nişte pseudojurnalişti cu minte puţină şi cu salarii de mii de euro le tot diseacă mărunt pe sticlele televizoarelor.

Care sunt însă interesele aflate în spatele acuzaţiilor de pe blogul fostului turnător cu plată al Securităţii?

„Maica” Rusia

Dincolo de interesele pecuniare, bătrânul turnător Roşca Stănescu are şi alte motive de “nebunie”.

Foto: Putin salutând veteranii din FSB/KGB

Unul ţine de instinctul de conservare: dacă Băsescu va fi reales, există riscul ca învinuitul din dosarul Rompetrol să înfunde puşcăria, deoarece îi va fi greu să-i mai ameninţe cu succes pe oamenii legii; prin urmare dă din gură, mâini şi picioare, ca epilepticul, că poate îl crede cineva şi nu mai pune ştampila de vot pe acest candidat .

Al doilea interes e cel evident, electoral, uşor de înţeles dacă socotim grupările mafiote şi forţele politice interne aflate în conflict.

Există însă şi o a treia explicaţie a resorturilor ascunse care au dus la lansarea acestei diversiuni şi ea porneşte de la atacarea şi încercarea de compromitere a instituţiei fundamentale în stat, Preşedinţia.

Nu e deloc greu de priceput că a spune despre Preşedintele României că e implicat în operaţiuni teroriste, într-un context precum cel actual, e o chestiune de o gravitate extremă şi ţine de atacul la securitatea naţională.

Să asociezi numele preşedintelui unui stat membru NATO cu al unui terorist căutat de Interpol, e un deziderat perfect pentru politica externă a Rusiei.

Întrebarea este: a bătut însă, Roşca Stănescu, palma cu ruşii? Probabil, dar nu direct, deoarece dacă ar fi făcut-o personal primea şi el măcar un document probator, care să-i confirme implicarea lui Mircea Băsescu în primirea şi trimiterea peste mări şi ţări a celor cinci vapoare cu muniţie, document plastografiat cu atenţie în laboratoarele serviciului rus de spionaj, SVR (Sluzhba Vneshnez Razvedki).

Interesele comune SRS-SVR sunt evidente şi ele sunt mai mult decât o simplă coincidenţă.

Primul care a sărit în apărarea şi susţinerea elucubraţiilor debitate de SRS a fost “rusnacul” Cozmin Guşă, un alt individ cu relaţii şi simpatii recunoscute printre silovikii lui Putin.

Pe de altă parte, cum se ştie deja, SRS s-a implicat direct, ca acţionar şi “comandant” în agenţia de “ştiri” “Rusia la zi”, alături de rusofilul Mircea Popa, cel care, prin 1989, a cerut azil politic la şefii lui de la Moscova, iar în 2001 a devenit „asistentul politic al scretarului general al PSD”, Cozmin Guşă.

UPDATE: Relaţia dintre Mircea Popa şi Roşca Stănescu, de la sfârşitul anilor ’80, a fost extrem de ciudată, Popa afirmând că Sorin Roşca Stănescu l-a chestionat în legătură cu un eventual refugiu la Moscova. Într-un interviu acordat în urmă cu doi ani pentru România Liberă, rusofilul Mircea Popa (foto dreapta) a făcut o declaraţie surprinzătoare cu privire la trecutul lui Sorin Roşca Stănescu:Cu Roşca s-a întâmplat ceva, fiindcă el şi-a predat carnetul de partid şi a venit la mine să mă întrebe dacă am pe cineva legat de Moscova, fiindcă se simţea în pericol. După aceea am făcut samizdatul împreună, dar el a fost cel care l-a oprit, spunându-mi că sunt probleme. Puţin după aceea am fost dat afară de la Cinema Mioriţa, unde lucram. Ce să se fi întâmplat cu fostul turnător al Securităţii care, după ce a fost abandonat oficial de către ofiţerul de securitate îşi căuta sprijinul la Moscova? Şi de ce amicul său sugerează, fără a o recunoaşte însă, că abandonatul Roşca l-a turnat şi pe el la Securitate? Să nu recunoască pentru că, după 2004, i-a dat şi lui o pâine la agenţia „Rusia la zi”? Indiferent de răspunsuri, reţinem că Sorin Roşca Stănescu căuta încă de la sfârşitul anilor 80 un culcuş în braţele KGB-ului.

Înainte de a pune bomboana pe coliva intereselor care l-au obligat pe turnătorul H15 să comită literatură SF pe blogul lui, să ne reamintim că în 2007, când s-a declanşat scandalul care a dus la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, Sorin Roşca Stănescu a fost aproape la fel de activ ca şi azi. La fel a fost şi rusofilul Cozmin Guşă, electrizat de vizita la Palatul Victoria a celebrului mason rus Alexander Kondiakov.

Suspendarea preşedintelui Băsescu a fost orchestrată atunci, cu sprijinul structurii de tip mafiot din parlament, de către aceleaşi forţe ruseşti.

Conform lui Ioan Talpeş, fost şef al SIE dar şi al administraţiei prezidenţiale a lui Ion Iliescu, rusul Kondyakov (foto dreapta) ar fi reprezentat o grupare interpusă între România şi Rusia şi ale cărei interese erau/sunt altele decât ale celor două state. „Există o filieră pe linia Bucureşti-Moscova care s-a interpus la Chişinău şi în împrejurimile Kremlinului. (…) Au încercat să se impună ca un fel de manşon de control şi de relaţie între Moscova şi Bucureşti. Aici trebuie vazută inclusiv dezvoltarea spre România a unor influenţe economice, care trec toate prin Moldova. Aceste grupări promoscovite din Moldova au blocat o relaţie normală dintre Rusia şi România, clar in defavoarea României” – a declarat Talpeş.

Despre emisarul Kondyakov, Mare secretar al Marii Loje Masonice Ruse, dar şi consultant pe probleme de informaţii al lui Putin, a făcut atunci şi Traian Băsescu o declaraţie de presă: „priviţi cu multă atenţie afirmaţiile făcute de fostul şef al SIE, Ioan Talpeş. Este interesant, de asemenea, dacă a fost vreo vizită a unui domn foarte important, Kondyakov, cu vreo doua-trei zile înainte de votul de suspendare dat de parlament. Poate politicienii cu care s-a întalnit pot spune mai multe”.

Politicienii n-au spus mai multe, dar vizita masonului rus a influenţat doar votul frăţiorilor masoni din parlament dar nu şi pe cel al votanţilor de la referendum.

Revenind, nu degeaba a lansat atunci Băsescu expresia “tonomatele pe ruble”. Asta pentru că manipularea declanşată, atunci, prin mass media, a dus la sacrificarea rapidă a unor jurnalişti.

Iată, spre exemplu ce apărea pe site-ul Civic Media. “Simptomatic, atacurile la adresa libertăţii de expresie a unor jurnalişti independenţi din presa română, majoritatea avute în timpul şi după Referendumul anti-prezidenţial de anul trecut, au de a face cu Rusia. Victor Roncea a reuşit să reziste şi să câştige în confruntarea cu directorului ziarului ZIUA, Sorin Roşca Stănescu, dupa ce acesta a încercat să-l demită ca urmare a susţinerii preşedintelui Traian Băsescu şi a demascării relaţiilor directe cu Moscova ale autorilor loviturii de stat mascate în Referendum. În aceeaşi perioadă a fost îndepărtat de la COTIDIANUL de către Doru Buşcu şi analistul politic Cătălin Avramescu, tot in urma unor editoriale în care demonstra intervenţia subterană a Moscovei în afacerile de la Bucureşti. Apoi, jurnaliştii George Roncea si Mihai Isac de la cotidianul ATAC au fost puşi brutal pe liber de la acest ziar după ce au dezvăluit legăturile pe care le are Rompetrol cu Gazprom şi forţele din jurul Kremlinului în favoarea unor politicieni, afacerişti şi ziarişti aflaţi pe la vârful puterii în România

Roşca Stănescu a fost plătit de ruşi cu peste 800.000 de dolari

Nu în ultimul rând, turnătorul de ieri şi de azi a primit bani frumoşi de la ruşi, ceea ce vine să confirme ipoteza privind implicarea stăpânilor lui de la Moscova în atacul disperat asupra preşedintelui României.

Dovada acestei afirmaţii vine chiar de la turnător. Dacă pentru un act “patriotic” prin care îşi turna un “prieten” la fosta securitate, Roşca Stănescu, alias H15, primea 500 de lei (deh, fondul de premiere al informatorilor era redus, că nu toţi turnau contra cost), iată că pentru promovarea intereselor ruseşti în România, acelaşi turnător avea să primească un sac de bani. Asta nu pentru că ruşii l-ar preţui mai mult, ci din motive strategice, ca investiţie pentru viitor. Şi confirmarea faptului că ruşii nu s-au înşelat investind pe vremuri în posibilităţile “publicitare” ale turnătorului Roşca Stănescu o avem chiar zilele acestea, prin pleaşca făcută cadou propagandei ruseşti.

Astfel, încercând să-şi justifice milioanele de euro de care dispune, Roşca Stănescu a făcut, anul trecut, următoarea declaraţie publică:

SORIN ROŞCA STĂNESCU: “Chiar înainte de căderea lui Iliescu, Lukoil a venit în România. Noi (ZIUA) aveam pe atunci numai contracte mici de publicitate. Dar, probabil că au intuit care este potenţialul ziarului. Aşa încât patronul rus al LUKOIL a ocupat un întreg etaj la Intercontinental şi m-a invitat la discuţii. Am băut vodcă cu el la 11 dimineaţa. Şi mi-a propus un contract. Am negociat 830.000 de dolari. A fost uluitor! Nu câştigasem atâţia bani niciodată!”.

Declaraţia, care are valoarea unui autodenunţ, este, într-adevăr uluitoare.

Să recunoşti că Vagit Alekperov (vezi foto, în dreapta lui Putin), un oligarh suspectat a fi fost agent acoperit al KGB sau GRU şi care a fost ministru al Uniunii Sovietice şi apoi al Rusiei, a băut vodcă împreună cu tine, un fost turnător recunoscut al Securităţii, şi ţi-a dat peste 800.000 de dolari doar ca să-i faci publicitate în gazeta pe care o conduci împreună cu Patriciu, e un act de mare curaj.

De ce un reprezentant de bază al serviciilor ruse de spionaj, precum preşedintele Lukoil, l-o fi invitat la o vodcă tocmai pe Roşca Stănescu, un duşman declarat, chipurile, al KGB-ului, e o întrebare al cărei răspuns nu poate fi găsit decât în rapoartele SVR-ului.

Cum să-ţi vină ideea să promovezi firma KGB-ului într-un ziar anti-KGB? – e o altă întrebare cu răspuns la arhive.

Mai remarcăm doar că declaraţia a fost făcută anul trecut, la un an după ce şi naşul “Naşului” Roşca Stănescu, adică Dinu Patriciu, a transferat, tot sub pălăria rusească, pachetul majoritar al companiei Rompetrol.

În urma acestei afaceri, naşul Naşului a încasat, conform presei, peste 1,5 miliarde de euro.

Sumă frumuşică, dacă ne gândim că Patriciu era un neica nimeni în 1990, iar Petromidia o fi moştenit-o, probabil, de la neamurile lui cu cefe roşii.

Turnătorul urmăreşte anularea vizitei lui Traian Băsescu în SUA

Ar mai fi însă un motiv demn de luat în

basescu-obama1

calcul pentru care atacul lui Sorin Roşca Stănescu la adresa preşedintelui României este atât de dur şi e făcut, atipic!, înainte de declanşarea campaniei electorale.

După cum se ştie, în urmă cu două luni, ministrul de externe Cristian Diaconescu a vizitat Statele Unite şi, la întoarcere, a declarat că făcut toate demersurile pentru a pregăti, pentru această toamnă, vizita oficială în SUA a lui Traian Băsescu. “Speranţa noastră este că va avea loc” – a spus Diaconescu.

Faptul că Diaconescu este încă ministru de externe e o dovadă că vizita va avea loc. Cum o astfel de vizită i-ar aduce un câştig de imagine destul de consistent lui Traian Băsescu, forţele politice anti-Băsescu de la Bucureşti şi Moscova fac tot posibilul să o anuleze. Operaţiunea declanşată prin intermediul lui Sorin Roşca Stănescu, care a lansat, din burta lui de turnător lihnit, acuzaţiile de terorism la adresa Preşedintelui, poate avea aşadar un scop imediat şi extrem de important: împiedicarea vizitei programate a Preşedintelui Traian Băsescu în SUA.

Update. MAE tocmai a anunţat că noul ambasador al Statelor Unite la Bucureşti, Mark H. Gitenstein (foto stânga), a fost primit astăzi de minstrul Cristian Diaconescu, pentru a-şi prezenta scrisorile de acreditare. Cei doi au tăifăsuit însă de două ori mai mult decât timpul programat, adică peste o oră, dar nu au mai făcut declaraţii de presă la finalul întrevederii, aşa cum se precizase anterior. Gitenstein va fi primit, săptămâna viitoare, de „traficantul-terorist-de-armament” Traian Băsescu.Curajos om, ambasadorul!

Oricum, fiţi cu ochii sârmă pe Sorin Roşca Stănescu şi pe cauciucurile maşinii ambasadorului american.

Dan Badea

47 de comentarii la „Roşca Stănescu a fost platit de ruşi cu sute de mii de dolari. Acum boicotează vizita lui Băsescu în SUA (Update)”

 1. 1. Din documentele pe care le-ati afisat ,rezulta ca Rosca lucra pentru brigada antiterorista, care nu putea avea nici in clin ,nici in maneca cu ,,colegii” pe care i-ar fi turnat SRS.Brigada antitero (si care exista in toate tarile) nu face politie politica.
  2.Sigur, de aia nu merge Basescu in SUA ca nu vrea SRS ! Se vede ca ati lucrat cu el, sunteti la fel de inventiv in povesti.Basescu s-ar da in ceasul mortii sa faca o vizita macar in Rusia (parca i-o promisese Putin la summitul NATO )dar nu il primeste nimeni.Ca relatiile lui SRS sau ce scrie el il impiedica pe Obama sa il primeasca pot crede doar talibanii portocalii.Obama e presedinte din ianuarie, poveste lui SRs a aprut in august, ce l-a impiedecat pe Obama sa-l invite pe Basescu ? de ce nu a participat la ziua nationala a SUA la ambasada americana? Nu a fost supararea prostului ca nu-i iese vizita in SUA si nu poate fi exploatata electoral ? A pune aceasta situatie in seama lui SRS ,plus povestile cu rusii si masonii ,va pune excact la acelasi nivel cu cel pe care il criticati.

 2. Dle. Badea ;
  ,,Tu, Anonimule stii ” ? Nu, domnule Badea, dar nici dumneavoastra nu stiti (recunoasteti asta) deci speculati.
  ,,doar o durere cumplita de dinti i-ar mai putea anula vizita in SUA” ;punem pariu ?

 3. Rugaminte, pot prelua pe blogul meu acest material de exceptie, evident cu indicarea sursei ? Parerea mea este ca stfel de materiale care pot contribui la revenirea la normalitate a unei societati bolnave si la redarea demnitatii presei.Multumesc.

 4. Pentru Alexa

  Desigur, cu citarea sursei. Felicitari pentru ultimele postari de pe blogul dvs. Vad ca lumea buna n-a disparut, ci doar s-a refugiat pe bloguri.

 5. Multumesc mult ! Este o onoare pentru noi ca ne cititi. Am cautat niste articole scrise acum cativa ani de Dvs. si nu le-am gasit pe net. Anchetele despre Finante si CFR….
  Poate reluati problema, fiindca tinde sa devina curand subiectul zilei..

 6. Dle. Badea :
  Va multumesc pentru ca imi raspudeti ,apreciez .
  ,,referitor la vizita insa, nu mai speculez ” .Sa inteleg ca tineti pariul ? Cu o precizare suplimentara : eu pariez ca dl. presedinte nu va face o vizita in SUA pana la alegeri.

 7. Pentru Anonim
  Din principiu, nu fac pariuri cu anonimi. Ref. la vizita, sustin insa ceea ce am mai afirmat. Sunt ziarist batran, dar nu de tipul SRS. Prin urmare am surse credibile si la Washington, nu numai in cartierul acela rau famat de la periferia Moscovei. O sa tin minte insa ca v-ati oferit sa pariati.

 8. Da. La returnarile facute pe baza Ordinului Ministrului Finantelor nr.621/2004, care NU a fost publicat niciodata, dar a fost aplicat. Si aici se leaga exportul de masti de gaze in Israel si cele 165 milioane rambursari ilegale, de exemplu. Pe ansamblu este o increngatura mare, care merita a fi desfacuta, dupa parerea mea. Ca sa nu mai spun de CFR si Nicolaiciuc…Voiam sa fac eu asta, insa…cum spuneam..nu am mai gasit articolele din 1999-2002.

 9. Pentru Alexa

  Mda. Au fost publicate in Evenimentul Zilei sub genericul JAF LA CURTEA LUI REMES (1, 2, 3, 4 si 5). Ulterior, dupa ce Remes a fost schimbat, infractorii descoperiti de mine (la Constanta, Bucuresti – sectorul 5), care erau protejati de Rusanu, au fost retinuti de politie. Mafiotii din minister, sau protectorii lor, n/au fost luati la intrebari. Azi sunt mari „scule” prin PNL. Mecanismul folosit atunci a ramas nealterat. Asa se face ca ,recent, Sorin Vintu a facut eroarea sa/l copieze si sa/l aplice. Daca ma intreba inainte, i/as fi spus, dar asa…

 10. Excelenta analiza. Credeti ca este posibil sa fie publicata / difuzata in mass media de o mai mare circulatie? Blogurile sunt necesare dar nu suficiente si ar fi de dorit ca mai multi oameni sa poate citi / auzi aceasta analiza. Va multumesc.

 11. Pentru Morel

  Din pacate nu este posibil sa fie preluata, pentru ca „mass media de o mai mare circulatie” a fost cumparata de amicii lui SRS. Asta e si motivul pentru care, eu unul, dupa 19 ani de presa, am ajuns sa scriu pe blog. Cei care refuza sa execute intocmai si la timp ordinele comandantilor de ziare, dar refuza si sa/si schimbe meseria, devin bloggeri. Sa speram ca la anul, dupa ce mogulii vor pierde partida, vom putea si noi, zaristii fara „scolioza”, sa ne facem meseria.

 12. Stiu ca majoritatea presei este aservita, ma gandeam ca mai exista emisiuni care, cel putin aparent, au o doza de obiectivitate si invita si participanti cu alte pareri decat „linia” data de antene si irealitatea. De exemplu B1TV? Sau nici aici nu credeti ca ati avea succes pentru a fi invitat la o emisiune pe aceasta tema(Nasul?)

 13. Pentru Morel

  Nu particip la dezbateri televizate. Emisiunea Nasul este, intr-adevar, o rara avis in mass media. Acolo a mai fost dezbatuta cu success o devaluire de a mea, „Agentul Victoria”- legatura Rudas Erno/Tariceanu.

 14. „Anonim spunea…
  1. Din documentele pe care le-ati afisat ,rezulta ca Rosca lucra pentru brigada ………………………….
  ………………………
  n maneca cu ,,colegii” pe care i-ar fi turnat SRS.Brigada antitero (si care exista in toate tarile) nu face politie politica.”
  E tare argumentul! Doar ca SRS s-a „adaptat”! Citind texte ca al anonimului, regret ca nu am pastrat un articol al lui Brucan despre „viitorul” securistilor in societatea pe care o construia Iliescu!

 15. Pentru furiouswordpressripper

  Multumesc. Interesanta si incercarea dvs de a redefini lovitura de stat…Retin de acolo interesul rusesc pe care, oricum si oriunde l-ai plasa, el ramane acelasi.

 16. Domnule Dan Badea.materialul dvs. de o calitate ireprosabila produce frisoane si manifestari de neresinata cenzura.A fost postat de mine pe forum Irealitatea tv.deoarece am convingerea ca trebuie citit de cati mai multi ,incepuse sa se injghebe un dialog forumistic alert iat vizualizarile erau foarte numeroase ,moment in care threadul a fost sters.Bate vantu’ frunza -n dunga, adevarulilalunga

 17. Pentru Gerula

  N-aveati de unde sa sa stiti ca Sorin Rosca Stanescu este unul dintre pionii de baza ai lui Sorin Vintu, cum, la fel, nu puteati sti ca fostul turnator dirijeaza din umbra politica postului tv amintit de dvs. Vintu s-a inconjurat de cele mai mari jigodii ale presei ceausiste si post ceausiste. Toti au devenit milionari in euro.

 18. Este de domeniul evidentei tandemul Vantu-Rosca dar nu stiam ca Rosca e capelamistru la Irealitatea tv.Oricum,threadul in cauza a fost sters deoarece in regulamentul forumului scrie pe undeva ca este interzis sa postezi agricole integrale din presa.Nu inteleg insa de ce se basica cineva cand am precizat ca am postat avind acordul autorului.Oricum am pus editorialul dvs.pe mail si l-am trimis tuturor amicilor fin blogosfera,din tara si din diaspora.sa vada toti fata hidoasa a turnatorului.

 19. Este un material foarte valoros, de mult timp nu am mai citit ceva atat de interesant. Cred ca trebuie preluat de institutii media de anvergura, dar, nu stiu care ar putea fi acelea, deoarece acum aproape toate au directiva de la Partidoi si de la patroni sa loveasca crunt in Basescu. Pacat ca nu poate fi citit de mai multa lume si mass media „serveste” in continuare mizerii. Inteleg sa-l critice pe presedinte sau pe guvern, sunt multe de criticat si la Basescu si la Boc, dar, ceea ce se petrece acum in presa NU e critica, e pur si simplu MIZERIE.

 20. SRT este un tonomat gretos al psd…ii bagi o fisa de un euro in cur si ti-l balacareste pe basescu o ora pe ceas….

  intrati si la mine pe blog, macar la misto, azi discutam despre Povestea lui Nea Uiliam Englezu…

 21. Pentru neinfectat de comunism

  De acord, cu doua mentiuni:
  1.SRS nu are optiuni politice, ci doar interese financiare;
  2. tonomatul nu porneste la fisa, ci la teanc de bancnote.

  Referitor la Uiliam, asta nu e ziarist. E un „pampalau” ratacit (intamplator, sau la ordin – nu conteza), si atat.

 22. Multumesc pentru apreciere, cu atat mai mult cu cat vine dn partea unui…anonim! De regula, „anonimul” posteaza pentru a injura. Aprecierea unui anonim este, de aceea, foarte valoroasa. Multumesc.

 23. pentru Anonim

  multumesc, nu e nimic nemaipomenit, ci doar niste ipoteze de luat in calcul…trebuie retinut doar ca SRS a fost si a ramas un impostor, o jigodie.

 24. dle. badea,

  un serial de emisiuni la nasu ( B1)

  ar fi ceva extaordinar.

  de altfel, nu se mai poate viziona nimic,

  totul este o läturä,

  pe curamd?

 25. Sincere felicitari pentru acest material si pentru restul articolelor. Ma bucur ca oamenii cu mintea limpede nu au disparut de tot din media romaneasca si ca mai avem un sambure de speranta ca lucrurile vor reveni la normal.

  Acest material imi intareste decizia de a nu mai urmari nicio emisiune politica de la niciun post TV. Macar pana dupa alegeri, cand sper ca rezultatul votului sa le astupe gura bolnavilor mintali care rag 24/24 pe toate posturile.

 26. Domnule Badea care credeti ca este motivul adevarat al extinderii televiziunii lui SOV, Realitatea TV, in Republica Moldova? Credeti in patriotismul unor oameni de afaceri ca SOV sau este de fapt o noua posibilitate pentru cercurile de afaceri respective de a intra pe piata moldoveneasca? Nu este o piata mediatica mare, sumele puse in joc sint mici in comparatie cu ceea ce se intimpla in tara. De ce atunci aceasta miscare in momentul in care conform reporter virtual, ziaristi buni sint dati afara? Multumesc.

 27. dan badea a fost intotdeauna un jurnalist foarte exact si extrem de bine informat. dupa stiinta mea, el a fost, din cauza calitatilor sale si a capacitatii de a inmagazina sau procura informatii foarte incomod pentru acesti asa-zisi oameni de presa, care l-au considerat pe de-o parte un avantaj pentru institutiile lor, dar si un pericol pentru ei insisi. de aceea, mogulii astia patati au incercat in permanenta sa scape de el. eu am invatat ca cea mai valoroasa marfa e informatia, deci pretuiesc un om care are si prezinta informatii. ascultati-l, stie ce spune. eu insumi am cateva chestii tari despre srs, marius stoian (apropo, subiectul „rusia la zi” e vast, trebuie dezbatut amanuntit), cozmin gusa si ceilalti oameni din preajma lor, tabacu, bordei, etc. de asemenea, amanunte despre campaniile mincinoase si inscenarile de la ziua, iliescu-kgb, terasa anda, informatii false despre corneliu coposu, la care am participat. o sa-mi fac timp sa le scriu. tot ce scrie este adevarat. felicitari, dan badea.

 28. @Victor
  Nu, nu cred in patriotismul unor mafioti. Dimpotriva, un pui al postului antinational RTV, la Chisinau, reprezinta un cadou facut partenerilor sai de afaceri din tiraspol si federatia rusa.

  @cosmin barbu
  multumesc pentru apreciere si sustinere. astept sa-ti scrii „memoriile” cat mai grabnic si…cat mai poti merge liber pe strada. daca astia vor prelua si cotroceniul, va trebui sa invatam alfabetul morse ca sa putem comunica intre celule.

  @andrei (ionescu)
  multumesc „americanule”. bine ca macar tu sa pescuiesti in ape limpezi. ai plecat la pescuit de crapi si ne-ai lasat pe noi cu rechinii.”stiuca” de care vorbesti nu se da prinsa; ciuguleste momeala si se muta la alt fir. e o chestie mutanta, un melanj compus din turnator, ziarist, mogul, mincinos, manipulator, diversionist, tradator etc etc…

Comentariile sunt închise.