O laudă, cu tâlc, de la Sorin Roşca Stănescu: „Un amestec exploziv numit Dan Badea”

Dinu-Patriciu-Rosca-Stanescu-Traian-Basescu1

Sorin Rosca Stănescu mă uimeşte din nou. Diversionist de mare clasă, el fiind, de departe, cel dintâi manipulator din presa română, SRS publică astăzi pe site-ul său un text despre mine şi acest blog. Un text de câteva rânduri în care, aparent, mă laudă şi îsi invită amicii să urmărească blogul meu. Iată-l:

Un ziarist vertical si un blog de mare forta. Iata un amestec exploziv. A fost atat de deranjant pentru politicienii vremii, incat i-au facut tot ce se putea pentru a-l marginaliza. Manipulandu-i, in acest sens, chiar si pe unii jurnalisti. Ceea ce posteaza astazi pe site Dan Badea se cuvine sa intre in atentia celor care nu se feresc de marile adevaruri. Motiv pentru care atrag atentia asupra adresei blog-ului sau: http://badeadan.blogspot.com

Nota lui Roşca, intitulată “Un amestec exploziv numit Dan Badea”, nu este însă, nici pe departe, o laudă.

rosca blog1

Cum să lauzi pe cineva care, cel putin speculativ, a demonstrat că eşti plătit (de ruşi) pentru a susţine politica Moscovei şi, deci, pentru a-l ataca pe Traian Băsescu?

Cum să-i faci reclamă, tu, luptător declarat anti-Băsescu, unuia care consideră că Traian Băsescu este suficient de catâr ca să nu facă înţelegeri cu mafioţii şi mogulii pe care-i reprezinţi?

lovin

Ultimele mele postări referitoare la Sorin Roşca Stănescu au fost destul de dure la adresa lui şi m-aş fi aşteptat la o reacţie pe măsură. Care nu a venit.

Culmea, au mai fost şi alţi jurnalişti cu experienţă, unul dintre ei fiind Tiberiu Lovin, pe blogul său (foto dreapta), care au remarcat argumentele folosite de mine pentru justificarea demersurilor filo-ruse ale lui Roşca Stănescu.

Titlul Notei m-a dus cu gândul, mai întâi, la ultima diversiune(azi demontată deja) a lui Roşca, cea privind vapoarele cu explozibili aduse de Mircea Băsescu din Tailanda şi retrimise apoi, peste mări, în beneficiul “teroriştilor”.

Ce-o fi vrând să spună, prin “amestec exploziv”?- m-am întrebat. Nu cumva o sa lanseze povestea că “amestecul exploziv” aflat pe vasul sosit în portul Constanţa a fost, de fapt…Dan Badea? Care apoi a fost ascuns în depozitul nepoatei Preşedintelui? Şi care, tocmai de aceea, e un susţinător al lui Băsescu?

Lăsând gluma deoparte, mărturisesc faptul că nu am înţeles, iniţial, de ce mă laudă Roşca. Orice s-ar spune, el nu este tâmpit. Tot parcursul său de până acum o dovedeşte. Nu este nici masochist, pentru că niciodata nu i-a plăcut să ia pumni în cap, ba chiar, mai degrabă, preferă să moară cu tine de gât. În fine, el nu este nici ziarist de investigaţii, pentru că a alterat toate subiectele abordate până acum, de la Iliescu-KGB, la Băsescu-terorişti. În schimb, cum spuneam, este un profesionist al diversiunii. Şi atunci, în aceste condiţii, ce vrea Roşca de la mine, m-am întrebat?

blog rosca 2

Aveam să înţeleg câteva minute mai încolo, după ce Nota publicată pe site-ul său s-a transformat în …delaţiune, printr-o singură trăsătură de condei: trimiterea din finalul notei nu mai era la blogul meu, ci la un anume articol de pe acest blog (vezi foto stânga, ultimul rând). 

Este vorba despre o analiză mai veche făcută de mine pentru revista Bilanţ şi intitulată Averea lui Traian Băsescu. Aşadar, nu blogul meu era interesant, ci materialul în care demonstram că, luat la bani mărunţi, Traian Băsescu nu poate justifica nişte venituri.

basescu-cowboylarge1

De ce o fi recurs la o adevărată parabolă, doar pentru a-şi trimite admiratorii la o mai veche analiză de-a mea, mi-e greu să pricep. Textul meu era public, din el s-au alimentat toţi detractorii preşedintelui Băsescu (cel mai recent fiind Marius Oprea, în cartea  – aflată în lucru – despre trecutul Preşedintelui), prin urmare SRS putea să-mi ceară acordul să-l preia, cu citarea sursei, şi i-l dădeam.

M-aş fi aştepat, totuşi, ca pe blogul său, Sorin Roşca Stănescu să publice, în primul rând ultimele materiale postate de mine şi care-l vizează direct: “Roşca Stănescu a fost plătit de ruşi cu sute de mii de dolari. Acum boicotează vizita lui Băsescu în SUA” şi “Diversionistul Sorin Roşca Stănescu, între banii de la Vagit Alekperov şi “Banda celor 10 spioni CIA””. N-a făcut-o. Ca şi mine, l-a ales pe Băsescu. Este şi motivul pentru care l-am trecut în blogroll.

Morala

Când te laudă Sorin Roşca Stănescu ai grijă că, de fapt, îl atacă pe Traian Băsescu!

© Dan Badea

9 comentarii la „O laudă, cu tâlc, de la Sorin Roşca Stănescu: „Un amestec exploziv numit Dan Badea””

 1. Un jurnalist ca SRR, vrei sa se ia de dvs (un jurnalist de rand…)? Este sub nivelul lui…
  SRR se ia direct de piept cu Traian Basescu!
  Nu ati observat ca toata presa, cele mai mici fiinte din media, la care te uiti cu lupa, ca sa fie luati in seama, se tin scai de Basescu. Toata lumea se ia de piept cu Basescu. Restul fiind neinteresanti. Basescu este de fapt simbolul lui „Asa nu”, sau „dusmanul nostru comun”, sau invidia prostilor, a frustratilor.
  Basescu a ajuns un simbol al luptei de clasa… :))

 2. Fiecare cu cadourile grecesti pe care le primeste. Ai primit si tu un calutz de lemn. Vorba prietenului Johnnie Walker – „Keep going” 🙂

 3. „Diversiunile” marca SRS si-au pierdut demult credibilitatea chiar si ca diversiuni. Ba chiar, ca in povestea cu Petrica si lupul, pe SRS nu-l mai poti crede nici cand spune adevarul.
  Tiribombele lui din celuloid cu efect strict fumigen folosesc insa la altceva. Constituie materie prima pentru baterea campilor de catre terti.
  „A zis Rosca Stanescu ca…” reprezinta suficient fân sau ca*at pentru fomistii care intretin seriile de dezabteri la A3 sau la RTV.
  A zis Rosca Stanescu ca Mircea Basescu este implicat in dosarul X? Au tocat tonomatzii fabulatia pana la satzietate?
  Se dovedeste ulterior ca intre M. Basescu si dosarul X nu exista nicio legatura?
  Nu-i nimic!
  Ieri seara apare un ticalos la B1 Tv si spune senin de nspe ori ca Dosarul X se afla la parchet, subintelegand astfel – in contextul dat – ca lui M. Basescu i se pregatesc catusele.

  Spre deosebire de nulitatile tinere care azi isi compromit viitorul jurnalistic mancand rahat la comanda si decredibilizandu-se iremediabil trambitzandu-i diversiunile calpe, SRS are o avere consistenta si nu-i mai trebuie presa si televiziunea decat pentru a-si menaja interesele. Dar, poate, si pentru a-si prezerva libertatea. O stare, speram, momentana.

 4. @alexandrumitache
  Exact pe asta a si mizat berbecul, pe vechea poveste cu Petrica si lupul. O afirmatie facuta de un om lipsit de credibilitate are valoarea de adevar zero, adica este exact contrariul ei. Joaca totul pe o singura carte: alt presedinte la cotro. Altfel, si el si stapanii lui vor avea mari probleme.

 5. tu chiar pui pret pe ce spune un tonoma mizerabil precum srt? nu merita…

  te astept la mine pe blog, azi: „Cineastul” Bobby Paunescu o lanseaza in film pe Monica „Dean” Barladeanu pe banii nostri

Comentariile sunt închise.