Alianţa Bugetarilor este o creaţie a strategilor lui Mircea Geoană, cu sprijinul lui Liviu Luca (II)

pact cnslr psd

Aşa cum am arătat în prima parte a acestui material, Alianţa Bugetarilor este o construcţie politică ce “duhneşte” a PSD. Federaţiile sindicale, atrase în combinaţia puturoasă de câţiva lideri ai CNSLR Frăţia precum Marius Nistor, Vasile Marica şi Marius Petcu, sunt, în majoritate, masă de manevră a sforarilor din PSD. Interesele electorale majore ale lui Mircea Geoană, semnatarul ultimului “pact cu sindicaliştii” amintiţi, vor fi cu atât mai bine slujite cu cât gălăgia făcută de gorniştii CNSLR va fi mai mare. Anul trecut, Geoană le-a oferit partenerilor săi “socialişti” locuri în consiliile judeţene, iar anul acesta s-ar putea să le fi promis, eu ştiu?, locuri de parcare la sediul partidului. Astăzi voi prezenta câteva noi argumente care întăresc afirmaţia din titlu.

1. Marius Nistor, un sindicalist bine dresat

 
Aşadar, tot în prima parte a materialului am descris, pe scurt, campania de PR aplicată cu succes de Realitatea TV unui individ monoton şi mărginit ca un şir convergent dar şi zgomotos ca o mobră din anii ‘80. Individul, dresat să sară la gâtul guvernului cum aude comanda “Băsescu”, se numeşte Marius Nistor. E vicepreşedinte al CNSLR Fraţia şi spune că nu e subordonatul prim-vicepreşedintelui Liviu Luca, sau al preşedintelui Marius Petcu, ca şi când Frăţia ar fi Falansterul de la Scăieni. Parazitul ăsta debusolat care, când ţi-e lumea mai dragă, zbiară de–ţi sperie copiii aflaţi întâmplător în vecinătatea televizorului, e plătit de la buget să reprezinte interesele profesorilor şi nu pe ale lui Geoană sau ale mafiei PSD.

Despre acest “epsilon-pe-doi” se ştiu puţine lucruri deoarece liderii sindicali sunt cei mai introvertiţi dintre bugetari poate şi pentru că, în cazul celor mai mulţi dintre ei, azi îi vezi urlând în portavoce, iar mâine observi cum le creşte vila în fundul curţii. 
Profesoraşul din Orăştie ajunge boier sindical la Bucureşti

Preşedinte executiv al federaţiei “Spiru Haret”, Marius Nistor s-a specializat şi el în meseria de lider sindical. S-a dovedit deja că

Marius Ovidiu Nistor, alias Epsilon Pe Doi
Marius Ovidiu Nistor, alias Epsilon Pe Doi

este mai profitabil să zbieri la televizor, decât să predai fizica într-o sală de clasă. Prin urmare, au trecut mulţi ani de când, degrevat de norma didactică, n-a mai intrat într-o sală de clasă ca profesor, spun unii. Venit tocmai de la Orăştie, Marius Nistor a avut o evoluţie mai mult decât “onorabilă”, el reuşind ca în zece ani să se titularizeze ca profesor în capitală şi, ca bonus, să-şi titularizeze şi soţia. Profesorul din Orăştie cucerea, astfel, Capitala. Era începutul pentru că, spun alţii, “nu se ştie din ce “moştenire” şi-a cumpărat un apartament în Bucureşti, Mitsubishi Pajero şi un Renault Megane cu care se plimbă zilnic”. El a fost reperat, la volanul unui Mitsubishi Pajero în vecinătatea unui hypermarket, de un „fraier” care chiar predă fizica într-o sală de clasă.

Şi-a degrevat şi nevasta, dar şi-a destituit subalterna pentru că a pus întrebări
Iată, mai jos, un alt episod despre modul cum acţionează acest individ, la salariul căruia contribui şi eu cu taxe şi impozite, episod postat de un alt lider sindical, Liviu Marian Pop, pe site-ul forum.portal.edu.ro. Textul vizează o mai veche intervenţie pentru, evident!, nevasta liderului Nistor.

“Pentru că tot vorbim de imoralitate nu putem să nu aducem aminte şi de cazul soţiei liderului de sindicat Marius Nistor. La stabilirea degrevărilor pentru anul în curs (2007) acesta a hotărât să o treacă pe lista cu liderii care sunt scutiţi de orele la catedră şi pe soţia lui, Ionela Nistor. Nu ştim exact care sunt motivele acestei alegeri, sau dacă membrii simpli de sindicat au fost de acord, însă din informaţiile primite până acum, soţia liderului de sindicat nu are activitate sindicală. O fi fost degrevată doar pentru că este soţie de preşedinte executiv? Cert este că în momentul în care adjuncta domnului Nistor de la sindicatul bucureştean, condus de acesta, a început să pună întrebări legate de această situaţie precum şi de modul în care se cheltuie banii sindicatului, ea a fost destituită pe loc. Este vorba despre o lideră care, exclusiv prin activitatea sa a adus peste 1000 de membri în acest sindicat (Spiru Haret). De altfel, majoritatea acestora au părăsit sindicatul condus de Nistor după ce au aflat cele întâmplate. Din păcate mai sunt încă mulţi cei ce nu cunosc adevărul şi sunt în continuare folosiţi ca monedă de schimb pentru bunăstarea unor lideri de teapa lui Isvoranu şi Nistor” – se afirmă într-un material postat de Liviu Marian Pop de la FSLI.

Cu sprijinul lui Vanghelie şi-a cocoţat soţia în fruntea unui Colegiu Tehnic din sectorul 5
Referitor la soţia liderului, doamna Ionela Nistor, dânsa tocmai a devenit director la o instituţie şcolară din parcela administrată de un PSD-ist care este. Iată ce spune un alt “fraier” din subordinea liderului gălăgios: ”Anul acesta “şi-a aranjat” soţia ca director la Colegiul Tehnic Energetic din Sectorul 5 cu ajutorul domnului Vanghelie şi a celei pentru care a garantat, Ecaterina Andronescu. Sunt curios dacă toate acestea puteau fi rezolvate ca simplu profesor în condiţiile în care mai are şi doi copii la liceu”. Personal, eu unul sunt convins că e imposibil să realizezi atâtea, doar ca profesor, în Capitală. Ca lider sindical însă, nimic nu este imposibil.

 Marius Nistor: „Ar trebui să ne întrebăm: domnul Dan Badea a cui “creaţie” este?”
Cele de mai sus conturează o anumită imagine a lui Marius Nistor, individul acela vocal aflat în subordinea lui Liviu Luca şi, mai departe, a lui Marius Petcu – preşedintele CNSLR Frăţia, adică acea instituţie care face sex neprotejat cu PSD.

Dan Badea
Dan Badea

Într-o recentă epistolă, pe care mi-a trimis-o ca un fel de drept la replică, Marius Nistor a încercat să mă convingă, între câteva şarje de scuipaţi, că acţiunea Alianţei Bugetarilor este una justificată şi că doar aceia care “duhnesc a portocaliu” cred altceva. (Pentru a-i da satisfacţie sindicalistului, am imbracat un tricou portocaliu, dar nu am simţit nimic deosebit, cu excepţia unei senzaţii de confort…mătăsos al pielii. Cred că secretul nu stă în culoare, cât în compoziţia texturii .)

După ce afirmă că el nu e subordonatul cuplului Luca-Petcu, aşa cum arătasem eu în materialul precedent, “epsilon-pe-doi” îmi recunoaşte totuşi, ca un instruit ce este, expertiza în depistarea infiltraţilor cazoni din mediile sindicale.

Dan Badea are limbajul unui domeniu de activitate care presupune subordonarea, ascultarea fără crâcnire a ordinelor superiorilor şi înregimentarea într-o ierarhie bine definită”. Sigur că da. Doar am fost atâţia ani supranumit “mâncător de securişti”.

Prefata vol Averea Presedintelui (pag.1)
Prefata vol Averea Presedintelui (pag.1)

Culmea, unul dintre cei care mi-au recunoscut public această calitate este chiar un conţăran din Orăştie al sindicalistului dresat şi îl cheamă aproape la fel: NistorESCU. Cornel Nistorescu. În prefaţa semnată de el în 1998 la cartea mea, „Averea Preşedintelui.Conturile Ceauşescu„, pe vremea în care încă nu fusese părăsit de talent, mi-a recunoscut „ştiinţa” de a-i depista pe securişti, sau pe infiltraţi în „instituţiile noii democraţii” (vezi facsimil stânga sus şi detaliu dreapta jos).

fragment prefata
fragment prefata
În final, sindicalistul lui Luca îşi pune marile întrebări ale existenţei sale de parazit plătit de la bugetul de stat: “Ar trebui să ne întrebăm: domnul Dan Badea a cui “creaţie” este? Căci materialul său, dincolo de acuzaţii nefondate, pseudo-raţionamente construite cu false premise, “duhneşte a portocaliu”. În slujba cui mai sunteţi, domnule Dan Badea?”. Ce-l întreb eu şi ce-mi răspunde el, sau pentru ce-l plătesc eu şi cu ce se ocupă el!?…

Poate că lui Nistor nu i-ar strica deloc, după cum sugera şi Florin Călinescu, să mai intre şi într-o sală de clasă ca profesor, dacă o mai ţine minte ceva şi, dacă nu, să pună mâna pe carte, să înlocuiască furia cu ceva mai apropiat de meserie, cu o Transformare Furierint_{-infty }^{infty } exp(ikx) delta(x-x_0) dx = exp (ikx_0),, ceva, fie ea în “R la n”, fie “pentru măsuri Radon”, cu condiţia să mai ştii să rezolvi măcar o integrală (o fi înţelegând ceva, berbecul?).

2. Isvoranu, un pensionar cu reacţie întârziată

Referitor la pensionabilul Isvoranu, sărmanul, îşi completează şi el pensia cum poate. Este de aceea tot atât de atent la comenzi pe cât sunt subordonaţii lui Vanghelie la mici, bere şi pungi cu salam. Reproduc aici o îngrijorare mai veche, din 2007, a unor profesori din federaţia condusă de tandemul Isvoranu-Nistor.

“Potrivit actualelor reglementări liderii de sindicat (de la sindicatele de peste 2.000 de membri) sunt scutiţi de Ministerul Educaţiei şi Cercetării de a ţine ore. Astfel, ei primesc salariul de la minister fără a mai presta activitatea didactica. Mai mult, aceştia sunt plătiţi cu salariul întreg pentru a striga împotriva celor de la care işi iau salariul. În plus, pe toata perioada cât sunt lideri catedra lor este rezervată, neputând fi scoasă la concurs. Mai precis pe locul liderului de sindicat poate fi încadrat doar un suplinitor. În acest fel Statul plăteşte pentru norma respectivă de două ori, odată pe liderul sindical degrevat de normă şi încă un salariu pentru profesorul care suplineşte.

Revenind la cazul liderului de sindicat Gheorghe Izvoranu, acesta, cu toate că trebuia să iasă la pensie, a solicitat Inspectoratului Şcolar al Judeţului Iaşi continuarea cu încă un an a activităţii didactice. În conformitate cu legea pot primi prelungire cadrele didactice cu rezultate deosebite în activitatea didactică şi care sunt absolut necesare şcolii tocmai pentru valoarea activităţii didactice efectiv prestată. Care activitate didactică, în cazul Isvoranu, nu ştim, pentru că acesta oricum nu a mai luat loc la catedră de ani buni de zile. Trebuie să menţionăm că la sindicat nu există vârstă de pensionare. Astfel, domnul Izvoranu putea liniştit să ocupe funţia de preşedinte şi după pensionare.

Şi atunci ne întrebăm cum poate învăţământul românesc să fie reformat dacă partenerii sociali se acoperă reciproc?! Cum mai poate domnul Izvoranu să mai apere interesele membrilor lui de sindicat în condiţiile în care a dat mâna cu reprezentanţii inspectoratului şcolar pentru a primi salariul şi de la scoală, peste cel de la sindicat, pentru încă un an ?!”

3. Liviu Marian Pop a candidat, ca primar(ul), din partea ApR şi PNL


FSLI, un alt sindicat care dansează pe muzica internaţionalei PSD-iste, în tandem cu federaţia lui Isvoranu, are şi el, la vârf, un sindicalist care, odată, a cochetat oficial  cu politica.
Liviu Marian Pop, azi secretar general al FSLI, a candidat din partea APR (2000) şi PNL (2004) la funcţia de primar al localităţii Vişeu de Jos. N-a fost ales primar dar a devenit, în ambele rânduri, consilier local, funcţie la care a renunţat înainte de termen. În plus, aflu dintr-o depeșă de la faţa locului, că “din banii sindicatului a construit un hotel la Ocna Şugatag în care a investit până acum peste 40 de miliarde de lei vechi, în acelaşi timp „răsărindu-i” în curtea proprie din Vişeu o superbă vilă. De asemenea, cu toate că el stă mai mult la Bucureşti, sindicatul judeţean din Maramureş a închiriat pentru familia lui un apartament în Baia Mare”.

Hotelul Eurosind
Hotelul Eurosind

Hotelul Eurosind (foto stânga) din staţiunea balneo-climaterică Ocna Şugatag este o construcţie impunătoare , un refugiu acceptabil pentru sindicaliştii din SLIMM (Sindicatul Liber din Învăţământ Maramureş). Dl Pop a făcut parte, alături de câțiva specialiști în construcții, din comisia de cinci persoane care s-a ocupat de finalizarea proiectului.

Locul unde-si spala fundurile mizerabile smecherii lui Pop. Liviu Marian Pop
Locul unde-si spala fundurile mizerabile smecherii lui Pop. Liviu Marian Pop

Dotat cu 24 de camere confortabile, cu restaurant, centru de conferinţe, piscină (bazin exterior cu apă sărată – foto sus) etc., „refugiul” „Eurosind” e un vis pentru membrii săi. Iată că deşi sindicaliştii se plâng de salariile mici, dar sigure şi vioaie, ei îşi permit şi astfel de ghiduşii de un milion de euro.

Cât priveşte vila din Vişeul de Jos, care i-a „răsărit” în fundul curţii, în paralel cu Eurosind, Pop spune ca vila a fost începută prin 1992 şi continuată cu sprijinul unui frate mai avut, revenit după câţiva ani de muncă peste hotare. Asta daca-l crezi le Pop, pentru ca un astfel de individ, dornic sa parvina cu orice pret, e greu de crezut!

În fine, apartamentul din Baia Mare este unul de serviciu şi i-a fost pus, într-adevăr, la dispoziţie de către SLIMM, ca asa se face cu domnii sindicalisti, după ce sindicatul l-a primit de la Primărie, în 2005, ca locuinţă socială.

Oricum, observ că e palpitant să fii sindicalist. Mai ales în FSLI, federaţie condusă de un fost subordonat al eternului şi fascinantului tov. Cozmâncă. Adică de Aurel Cornea, specialist în turism.

4. Ginerele lui Aurel Cornea şi Micky Şpagă

Aurel Cornea, un subordonat (na, ca iar mi-a scăpat porumbelul) “turistic” al lui Cozmâncă, până în 1989, e şi el apropiat de politicieni. Ginerele lui, Claudiu Florică, a fost un protejat de bază al lui Şerban Mihăilescu, alias Micky Şpagă, dacă ne-am lua după dezvăluirile de presă.

Protecţia lui Micky i-ar fi adus lui Florică, ginerele sindicalistului Aurel Cornea (foto stânga, la Vanghelionul din 2008), un contract preferenţial (fără licitaţie) de 54,5 milioane dolari pentru licensarea administraţiei publice, în cadrul informatizării acesteia decise pe vremea lui Adrian Năstase şi continuate în guvernarea Tăriceanu.

Ginerică a intrat în afacere în calitatea lui de preşedinte al reprezentanţei Fujitsu Siemens Computers. Din toată povestea semnată de Cornel Ivanciuc, reţinem un fragment interesant despre afacere, politică şi tata socru.

Picture 002

Circa 3,5 milioane de dolari au fost palpate, din aşa-zisa donaţie de licenţe pentru învăţământul mediu şi universitar. Totul a fost făcut din bani publici, fără licitaţie. Se bănuie că Mircea Miclea a cumpărat liniştea sindicatelor din învăţământ, la pachet cu produsele livrate prin Claudiu Florică. Florică este ginerele lui Cornea, liderul Sindicatelor Libere din Învăţământ. Claudiu Florică a ameninţat că dacă Fujitsu Siemens şi partenerii săi nu vor fi incluşi în proiectele MEC, îi dă drumul lui socru-său din cuşcă să pună de o grevă în învăţământ, ce n-a văzut Parisul. Cel puţin, aşa se aude pe culoarele culiselor.” – a dezvăluit colegul Ivanciuc”, în urmă cu câţiva ani.

Aurel Cornea este şi unul dintre directorii SIND România, o companie destul de profitabilă care controlează fostul portofoliu hotelier al UGSR, cu o capacitate de aproximativ 20.000 de camere. Acţionarii companiei sunt CNSLR Frăţia, Cartel Alfa, BNS şi CSDR.

5. Un mic trădător cu adeziune

Cu două zile în urmă, în şedinţa PSD sector 5, un lider sindical a primit botezul oficial al partidului. Teodor Axioti, “comandantul” profesorilor afiliati FSLI din sectorul lui Vanghelie, a semnat adeziunea de membru al PSD care este.

(„Un aşa-zis jurnalist de investigaţii”, „traseist” etc etc…)

©Dan Badea

33 de comentarii la „Alianţa Bugetarilor este o creaţie a strategilor lui Mircea Geoană, cu sprijinul lui Liviu Luca (II)”

 1. Am auzit ingrozit, ca nu peste mult timp, dascalii intra in greva. Una ciudata, in care vin la scoala, pun note in caietelele personale, adica fara valoare pentru elev, si care pot fi, desigur, masluite, la transcrierea ulterioara in carnetele de elev si in cataloage.
  Asta nu ar fi nimic, dar perioada aleasa este iar cu directa repercutare asupra elevului: luna noiembrie este plina de lucrari de evaluare, de teze, etc.
  Ce conteaza?
  Elevii sa invete sa se poarte frumos, sa fie educati si civilizati, ei dascalii fiind cel mai bun exemplu. Cand nu-ti convine ceva, urla frate, fa ca trenul, nu te duce la servici, scuipa-ti seful!
  Nu am inteles bine, nu mai aud de la o vreme ca in tinerete: au zis dascalii ca fac greva pentru ca nu s-a stabilit inca modalitatea de evaluare a elevilor de clasa a VIII-a? Lasa formula de calcul pe care spre norocul copiilor a devoalat-o Boc in fata Parlamentului. Ma refer la testele nationale din limba si literatura romana, si la matematica. Pe sitele edu.ro, se numesc misterios si bombastic „TESTE PISA”.
  Testele acestea sunt bune, dar elevii nostri, care au invatat intr-un sistem, nu pot fi evaluati in alt sistem.
  Zic si eu.
  Deci, dascalii nostri sunt LA FEL DE PREOCUPATI de viitorul copiilor din clasele terminale, ca de grevele lor?
  Sau examenele asta vin si pleaca, copiii le dau, fie ele oricum…Dar grevele RAMAN!
  Intreb, ca sa stiu daca profesorii fac vreodata greva pentru viitorul copiilor, sau doar asa, la misto, copiii pe care ii educa, nefiind altceva decat carne de tun folosita in perioada „comenzilor electorale”!?

 2. Eu sunt profesor si sunt preocupat de viitorul copiilor. Si va asigur ca voi trece notele in catalog pentru ca asa este firesc, asa este legal. Dar am dreptul sa intru in greva pe data de 5 octombrie si, poate, pe 16 noiembrie. Dv. ce ati face in cazul in care, din salariul de 1700 de lei(gradul I, gradatie de merit, inseamna 25%, dirigentie, 14 ani vechime), vi s-ar retine in mod ilegal 30-40%, cand de fapt, in mod legal, salariul ar fi trebuit sa creasca legal cu 30%?

 3. Domnule Daniel,

  Lucrez in sistem privat. La noi salariile se dau daca sunt bani. Iar bani sunt daca ai de lucru.
  La noi nu se comenteaza. Prime, sindicate, acestea sunt „servicii prestate” bugetarilor.
  In sistem privat ai bani, iei. N-ai bani, mai stai o tura.
  Asta inseamna ca faci provizii. Sa ai pt zilele in care n-ai. Esti mult mai responsabil cu cheltuirea banului. Ca-i banul tau, nu e banul public, din sacul „fara fund” al bugetului.
  In privat esti mereu in cautare de comenzi, niciodata nu stii cum stai anul urmator.
  Prin urmare, asa deci, nu putem comenta impreuna, cum e sa ti se taie din salariu, sau cate zile de concediu in Grecia faci cu prima primita.
  O zi buna!

 4. Putini profesori isi permit vacante in Grecia. Eu nu am fost niciodata, desi lucrez in sistem de 14 ani. Cred ca atunci cand sunt comenzi, cand sunt bani, salariul dv este suficient de mare incat sa faceti provizii. La noi, nu se poate. Salariul e intotdeauna mai mic decat ne-ar fi necesar ca sa traim decent. Pana acum, macar il primeam regulat. De cand ni s-a promis ca o sa traim bine, nu mai suntem siguri ca primim salariul atunci cand ar trebui.

 5. In sistemul privat domnule Daniel, cand sunt comenzi, nu sunt neaparat si bani. Clientul plateste, sau nu, sau plateste in transe. Cum poate si el. Sau iti trage tzeapa. Deh, se mai intampla. Nu ne ducem la guvern sa ne plangem ca ne-au dat clientii tzeapa.
  In leg cu vacantele in Grecia, sau aiurea, va marturisesc ca stati de 100 de ori mai bine decat noi, cu vacantele. AVETI. Trei-patru luni pe an, sau doua, nu conteaza, AVETI VACANTE.
  Noi nu prea. La noi munca NU E NORMATA. Te rogi la D-zeu sa ai de lucru, iar cand ai, nu pleci in vacanta, nu?
  In leg cu salariul mare, bun de facut provizii: desi firma este a ta, salariu iti dai cat poate firma sa suporte, in cheltuieli. Nu cat vrei tu. Deci domnule Daniel, iar sunteti in eroare.
  Daca firma are bani, si STATUL SE BUCURA LA EI. Adica BUGETUL. Adica dumneavoastra, BUGETARII. Care sunteti platiti din impozitele si taxele platite de firmele private, de salariati si de toti oamenii, prin diferite taxe si impozite.
  Deci bani mai multi la o firma privata, inseamna impozite mai mari (in suma absoluta) date BUGETULUI.

 6. Buna ziua, domnule Badea!

  Bun articol! La fel ca toate celelalte. Condei iute, piscator.
  Nu place multora.
  Adevarul supara. Dar este atat de necesar, pentru cei care inca se lasa manipulati.

 7. @ceaikovski

  Buna ziua, domnul Mozart! Sunteti dragut, ca de obicei. Va urmaresc cu atentie motetele pentru soprana si orchestra care ma relaxeaza…N-am vrut sa intervin, in duelul dv muzical cu dl profesor/sindicalist Malaelea. Astept injuraturile lui „epsilon pe doi”…

 8. Domnule Dan Badea, va felicit pentru articolele de pe acest blog. Sunteti un jurnalist de investigatii foarte bun. A fost o surpriza placuta blogul dv. Prefer sa ma considerati profesor si abia apoi mic lider de sindicat sau sindicalist. Eu am norma intreaga de 14 ani. Sunt lider de scoala si inca 2 luni voi mai fi unul dintre sutele/miile de vicepresedinti de sindicat de sector/judetean. Imi pasa mult de ceea ce se intampla cu breasla noastra si am incercat sa ma implic. Dar, traim in Romania, tara in care e mai bine sa iti ascunzi capul in nisip precum strutul. Dv nu o faceti. Va felicit!

 9. Nu de virgula, ma impiedic, domnule Badea.
  Ci de mentalitatea bugetarilor.
  Si o spun, ca fost bugetar, caruia ii crapa (neavand cum sa scriu anumite litere, precizez ca accentul este pe ultima vocala, iar timpul verbului este la trecut) buza de grija banilor publici.
  Poate de aceea trecerea mea in sistem privat mi se pare atat de fireasca…Se pliaza perfect pe conceptia mea despre ban, despre cheltuirea lui.
  Nu va speriati, nu sunt si nu am fost niciodata un zgarcit.
  Dar cunosc bine valoarea banului. O fi din educatia primita de la parinti si de la dascalii de acum 20-30 de ani?

 10. @Daniel Mălăelea

  Va multumesc, pentru apreciere, cu atat mai mult cu cat sunteti si lider de sindicat. Faptul ca sunteti si profesor „practicant” va onoreaza.

  Ref la pozitia strutului, eu nu prea mai am ce pierde si tocmai de aceea imi permit sa-i spun derbedeului pe nume.

  Pe de alta parte, imi pasa foarte mult de situatia din invatamant pentru ca fiul meu, olimpic la doua materii (una fiind fizica), trebuie sa plece din tara ca sa studieze cu profesori adevarati. Si nu am decat unul.

  Prin urmare, cand vad impostori precum derbedeii despre care am scris, care ignora drepturile fundamentale ale copiilor nostri, doar ca sa-si mai traga o pomana de la buget,ma abtin foarte mult sa nu-i iau la palme.

  Din pacate, aici, dl. Ceaikovski are dreptate. Eu sunt disponibilizat de cinci luni, pentru ca ziaristii care stiu si pot multe, dar care refuza sa fie derbedei, nu prea mai au sanse de a gasi de lucru, cel putin pana dupa alegeri.

  Dvs. trebuie sa fiti fericit ca aveti un loc SIGUR de munca. Puteti protesta oricât, dar, atentie!, riscati sa-i iritati foarte tare pe parinti, care nu sunt toti bugetari, si sa creati o mare falie in societate.

  Oricum, va doresc succes, dar daca-i veti neglija pe copii veti avea mari probleme.

 11. @Ceaikovski
  Domnule Mozart – va supăraţi dacă vă spun astfel? -cred ca am urmat aceeaşi şcoală. Că eu am facut Matematica, iar dvs „Conservatorul” din Piata Romana, asta e o chestiune de nuanţă, amândoi având, în fapt, acelasi sistem de valori. Poate că de aceea simţim imediat când, datorită unei erori strecurate intentionat in sistem, acesta se gripează şi începe să dea rateuri. E ca virgula aceea obraznică de mai sus…

 12. Mozart nu-mi displace, dar mai mult apreciez „Lacul lebedelor”, de ceaikovski…
  Insa daca va face placere, puteti sa-mi spuneti oricum, atata timp cat nu va indepartati de clapele pianului la care cantati atat de bine.

  La asta ma gandeam dupa ce i-am facut bugetarului dascal precizarile de mai sus; ca desi suntem in aceeasi categorie a oamenilor muncii, ne aflam pe pozitii antagonice, din cauze externe noua.
  Si asta mi-a creat disconfort.
  Dar m-am repliat si mi-am dat seama ca un om care nu stie de unde vin banii, nu are masura in cerinte. Nu spun ca salariul lor e mare. Fereasca sfantul! Poate ar trebui sa fie mult mai mare. Dar asta, doar dupa ce s-ar vedea oarece rezultate in munca depusa, adica in educatia elevilor, mai mult chiar, in ceea ce stiu ei sa faca dupa un ciclu de scoala, iar mergand mai departe, chiar in numarul de absolventi care se angajeaza in posturi pe profil, in primul an de la terminarea scolii/facultatii.
  Desigur, bugetarul dascal, imi va replica: asta dupa ce mi se mareste leafa.
  Eu ca lucrator in sistem privat, gandesc altfel, deoarece la noi nu se dau banii inainte, ci dupa.
  Prestezi serviciul, primesti banii.

  Totusi, imi doresc de ani buni, sa vad o GREVA a dascalilor, pe probleme care privesc strict situatia elevilor.
  Las mostenire aceasta dorinta, urmasilor mei…:)

  O seara buna!

 13. @Ceaikovski

  Maestre, dar tare slobod la gura mai esti, bre! Se vede că te ţine nevasta din scurt! Lasă-i domnule sa ceară, ce atâta invidie?

  Respect!

 14. Recunosc faptul ca aveti dreptate. Pentru dv sunt doar unul dintre cei peste 200.000 de profesori din invatamantul preuniversitar. Pentru dv nu conteaza faptul ca si eu traiesc in Romania si ca am si eu un copil de crescut. Eu vad, simt si inteleg mai bine decat dv cat de grava este situatia. Eu sufar pentru ceea ce a ajuns scoala romaneasca mai mult decat dv. Sunt multe adevarurile pe care le-am spus pe bloguri, pe forumuri asumandu-mi suficient de multe riscuri. Nu ne judecati pe toti la fel. Dati-i o sansa si dascalului roman. Mai sunt destui dascali cu vocatie, cu buna pregatire profesionala, cu morala.

 15. @Daniel Mălăelea
  M-aş bucura să aveţi dreptate. Nu ştiu dacă suferiţi pentru ce a ajuns şcoala românească, dar vă cred pe cuvânt. Nu vă judec pe toţi la fel pentru că, pe de o parte, nu am căderea să judec pe cineva decât în raport cu fapte care ne interesează pe toţi, iar, pe de altă parte, pentru a generaliza trebuie să fie îndeplinite anumite condiţii care, în cazul nostru, lipsesc. Prin urmare, nu faceţi şi dvs aceeaşi greşeală de care mă acuzaţi pe mine.
  Cunosc foarte bine sistemul în care suntem cu toţii angrenaţi şi sunt convins că, în această perioadă dvs, la fel ca subordonaţii pivniceresei, sunteţi masă de manevră pentru mafioţii care intenţionează să preia controlul total al destinelor copiilor noştri. E convingerea mea şi aş fi fericit să mă înşel. Dacă am dreptate însă, e de rău…
  Vă doresc succes!

 16. Am scris astazi pe blogul meu. Ati intuit bine. Aveti dreptate. Si eu am.
  A trecut aproape un an. Salariile noastre nu au crescut cu 30%, ba chiar se pare că vor scădea cu 30-40%. Ne-au minţit, au ajuns la guvernare şi apoi ne-au uitat. Noi, cei care am mai rămas la catedre, ne facem datoria ca şi înainte. Unii, bine, alţii, mai puţin. Am trăit mai prost decât ni s-a promis. Mereu am păstrat în suflete speranţa că se va întâmpla o minune. Nu s-a întâmplat încă, dar poate că se va întâmpla în curând. Până atunci, mai avem de trecut prin multe încercări. Vom participa la pichetări, la miting, la greve şi Dumnezeu ştie la ce alte acţiuni organizate de cei care ne poartă de grijă. Am învăţat să nu-i mai credem pe cei care ne promit că vom trăi mai bine, pe cei care încearcă să ne convingă că ne sunt prieteni. Personal, eu nu mai cred pe nimeni. Pe mine greu mă mai poate păcăli cineva. Am fost un fraier, dar promit că nu mai fac.

 17. Refuzul profesorilor de trece notele în catalog după evaluarea elevilor înseamnă nerespectarea regulamentului şcolar, iar cadrele didactice îşi asumă această decizie, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar din Ministerul Educaţiei, Adriana Pană.

  „Ce pot spune în faţa acestei decizii. Gestul sindicatelor însemnă nerespectarea regulamentului şcolar. Dacă dumnealor îşi asumă o astfel de decizie?”, a spus secretarul de stat.(www.mediafax.ro)
  Este exact ceea ce spuneam si eu. Noi nu ne putem juca. Legea este lege, cel putin pentru noi. Unii dintre noi vorbesc inainte de a gandi.

 18. @ Daniel Malaelea

  De ce toate aste nu se intampla DUPA alegeri? Sunteti constient ca orice actiune sindicala derulata in campanie este suspecta. Si atunci? N-o sa aveti niciodata sustinere decat din oarte acolegilor si a structurilor mafiote carora le serviti de minune in aceasta perioada. Chiar daca demersurile dvs sunt perfect justificate.
  Noapte buna!

 19. esti tare domnul meu. sunt consternat sa vad un ziarist ca mai face si treaba de genul asta. cand tara va arata mai normal probabil ca o sa aveti ocazia sa fiti si recunoscut ca atare. super tare faza cu furier si cu delta :)))

 20. ar fi fost tare daca v-ati fi inscris si in alianta civica si / antena3 si sa ne spuneti daca banuielile noastre a celor foarte multi dezamagiti de presa din ro si de calitatea a ceea ce vedem sunt intemeiate. mi se pare ingrozitor ca aud numai pareri fara date concise sau cu date prezentate partial numai pentru manipulare. ingrozitor. ceea ce nu inteleg propagandistii este ca nimeni nu a votat un dictator! eu mi-am dat votul portocaliu in 2004 pentru libertatea presei! ii vedeam stirile comandate ale lui nastase la protv si de asemenea vedeam stari de jena din partea jurnalistilor sa atace. oamenii din jurul meu au uitat de unde am plecat…cred ca injuratura de astazi de pe tv e un lucru normal cand de fapt toti jurnalistii de astazi vocali pe vremea aia nu scoteau nici macar un pas.

 21. @ cristi
  cei care apar zilnic la Tv nu sunt jurnalisti. sunt papagali. jurnalistii adevarati, mai ales cei de investigatii, nu apar la tv.
  Ref. la transf. furier: pun pariu pe ce vreti ca „epsilon pe doi” habar nu are ce e aia, sau ce am vrut sa spun cu integrala aceea. desi e o chestie relativ usoara de analiza matematica, berbecul nu cred ca a auzit vreodata de ea. daca ar fi auzit nu s-ar fi facut sindicalist .

 22. Un profesor din ceata palmasilor bugetari solicita accept pentru preluare si repostare thread.In rest,autoproclamatiilideri sindicali facjocuri politicianiste murdare pe spinarea noastra,daca e vorba de decizia declansarii unui conflict de munca intr-o societate normala decizia pleaca DE JOS dar noi nu traim intr-o societate normala si conflictele de munca se declanseaya prin iesiri isterice ale unor lideri isterici si subordonati PSD pe televiziuni ale mogulililor.Notele nu se vortrece pe carnetele ci in catalog, dupa practica deja consacrata din vremea lui Comenius.O zi buna dvs. si dragei de Ceaikovski.

 23. Buna ziua, domnule Gerula!!

  Ma bucur ca va intalnesc in blogosfera.
  Mai ales in cea de calibru. Pardon de periute la d-l Badea… Gerula, ma stii, nu prea imi place sa sterg praful…

  Mda, desi sunt doi compozitori de mare clasa, lui Mozart nu-i place sa cante la pian, desi tot „Conservatorul” din Romana l-a facut. Notele le preia ceaik din mers, le pune in partitura si face simfonia. In acest fel cei doi canta in duet.
  Ceaikovski stie cu precizie in ce „cheie” sa apese pe clape. Dar sa nu credeti ca Mozart canta in andante, si ceaik in allegro. De multe ori e invers…
  Oricum, e bine ca Mozart stie temele muzicale, le comenteaza impreuna cu ceaikovski si abia apoi se astern notele pe hartie.

  Cu stima, domnule Gerula.

  Cu stima, domnule Dan.

 24. @Ceaikovski

  Salutări lui Mozart! Hârtia aia pe care se pun notele, după ce ajungeti la un acord, e hârtie din catalog sau din caietul personal?
  hai ca sunteti simpatici!

 25. @ Dan Badea

  Intotdeauna au lucrat impreuna compozitorii.
  Sustinerea a fost reciproca, s-au completat perfect. De aceea au si avut atata elocventa.

  Nu, nici una nici alta… Este hartie de pergament!

  Ii voi transmite, urarile, peste doua zile, cand vine de la vinificatia de toamna…
  Peste o saptamana, vrem sa facem mustaria.

  Stiu, domnul gerula va plescai pofticios…Sa ma scuze, daca creez „neplaceri” papilelor sale gustative…

 26. @ Gerula

  Estem.
  A inceput scoala, asteptam…
  Deocamdata, aceeasi indatorire: sa invete bine, sa aiba cat mai putine probleme, indiferent de modalitatea de admitere la liceu.
  Multumesc de intrebare, ca intotdeauna, nu uitati sa intrebati de mica domnisoara 🙂

 27. Domnule Badea,
  Am citit materialul dumeavoastra cu mare atentie. Si va dau mare dreptate. Ar fi timpul ca cineva sa-i traga la raspundere pe toti liderii sindicali(mai ales cei care sunt din vremuri de demult ca Mitica de la liga sau nasu de la federatie). Oare nu-i controleaza nimeni cum cheltuie banii luati de la noi? Pentru ei nu este Curtea de conturi ? Poate ar trebui sa va interesati in toate judetele de activitatea sindicala, mai a a liderilor. Se pare ca in multe judete au condus sau conduc din umbra activitatea inspectoratelor. Si-au facut hoteluri(cica pentru sindicalisti) si-au facut relatii printre mai marii judetelor, pe care le folosesc in folosul personal. E trist si dezamagitor.Va pot spune mai multe din jud. meu. Poate va intereseaza.
  Cu stima si respect,

Comentariile sunt închise.