GARDIANUL devine oficial, din cauza lui Vanghelie, tribuna dejecţiilor DGIPI

patriciu

Cotidianul „Gardianul„, controlat de Sorin Ovidiu Vîntu prin intermediul lui Liviu Luca, publică în ediţia sa de astăzi, 23 octombrie, o aşa-zisă dezvăluire care ar sugera implicarea lui Traian Băsescu în fuga lui Omar Hayssam (foto sus, în bluză verde, alături de Dinu Patriciu – centru – şi Dorin Marian – dreapta).

Conform „documentului” (cel mai probabil „o făcătură”) publicat de gazeta amintită, Hayssam ar fi  afirmat, înainte de a intra în arest, că Traian Băsescu i-ar fi spus să plece din România. În realitate însă, „Gardianul” nu face decât să joace pe melodia lui Vanghelie şi să confirme astfel previziunile făcute în urmă cu aproape două luni de acest lider al PSD, aflat în cârdăşie cu Hrebenciuc, Cătălin Voicu şi generalul Mitică Iliescu.

Asta înseamnă, dacă i-am da crezare lui Vanghelie (şi nu văd de ce nu am face-o, câtă vreme se dovedeşte că a avut dreptate) că „Gardianul” a devenit tribuna DGIPI, sau că execută ordinele venite de la ofiţeri ai acestui serviciu secret. Iată ce spunea Vanghelie (foto stânga, alături de şeful Cătălin Voicu) pe 7 septembrie 2009:

„Se discută, şi am discutat şi cu dumneavostră (jurnaliştii – n.r.), şi cu domnişoara, şi cu domnişoara (jurnalişti – n.r.) se discută despre faptul că există o bucăţică cu Omar Hayssam în care preşedintele poate să aibă o problemă. Asta nu ştiu, vedem în următoarea perioadă cum va apărea pe piaţă şi nu e calitatea mea să verific eu cum se transmit acele date pe piaţă şi către mass-media„, a afirmat el.

mafiotul cu grade, Remus Span
mafiotul cu grade, Remus Span

Cu regret faţă de foştii mei colegi de la această publicaţie, trebuie să mărturisesc faptul că am văzut cel puţin un ofiţer de la DGIPI venit în redacţia „Gardianul” şi mă refer aici doar la celebrul comisar şef Remus Şpan (foto dreapta, publicată, evident, de Gardianul). Am aflat, pe surse, că individul este mason (şorţar, adică mascul dubios cu şorţuleţ sau rochiţă) şi că acesta ar fi motivul pentru care ar fi poposit, din când în când, prin redacţia amintită. E posibil însă ca nu masoneria să-l fi trimis printre negrişorii lui Vîntu, deşi dacă ai lua la analizat lista masonilor implicaţi ai fi de altă părere…

Şpan nu a fost însă singurul ofiţer DGIPI (transferat de ceva vreme la IGPF) care a venit în vizită la anumite persoane din redacţie, dar deocamdată doar el pare a corespunde profilului conturat de Vanghelie, adică de turnător. Conform informaţiilor apărute în presă, Şpan este un individ lipsit de scrupule, un personaj implicat atât în scurgeri de informaţii din DGIPI, cât şi în complicitate cu infractori şi membri ai crimei organizate din ţara asta. Cineva m-a informat,  chiar pe acest blog, că Şpan oferea informaţii secrete chiar şi celor implicaţi în afacerea Buldozerul:

„Danut vezi ca prietenul prietenului tau de la Gardianul, comisarul sef Remus Span nu a fost demis degeaba. Are doua dosare penale, unul la DIICOT pentru divulgare de secrete si unul pentru coruptie la DNA. Fratele Remus este cel care le oferea protectie si informatii din interior infractorilor din afacerea Buldozerul.
I-au retras certificatul ORNISS si i-au perchezitionat biroul si casa. Span a fost citat cu mandat de aducere, dar s-a internat si si-a tras certificat medical ca nu poate suporta regimul penitenciar” – mi-a transmis un „Anonim” de bine.

Prin urmare există persoane care cunosc traseul lui Şpan prin redacţiile bucureştene, dar şi traseul gazdelor acestuia (din Bucureşti sau Satu Mare), ceea ce îi face pe unii să aibă coşmaruri atunci când ajung în dormitor şi sting lumina. Unii deja se gândesc, probabil, sau ar trebui să se gândească, dacă vor fi săltaţi în această noapte sau în următoarea. Nu vor afla decât atunci când vor auzi bătăile în uşă. Până atunci vor executa, ca şi până acum, ordinele superiorilor…

hayssam

Revenind la diversiunea lansată de „Gardianul” cu sprijinul DGIPI (evident, dacă ne luăm după Vanghelie şi nu văd de ce nu ne-am lua câtă vreme a previzionat corect!) ea a fost făcută respectând standardele impuse de tonomatele consacrate ale lui Sorin Ovidiu Vîntu. Iată ce se spune că ar fi declarat Hayssam:  

„A plecat el (dr Yassin- nn.DB) in Irak asa cum v-am spus. De acolo am tinut legatura cu el tot timpul. I-am raspuns la tot ce-a solicitat, ce-a vrut. Intre timp, asa cum stiti, au fost cateva intalniri cu Presedintele. Si atunci, eu chiar am inceput sa intreb de presiunile care se faceau asupra mea si domnul Presedinte chiar mi-a spus: “Iti iei copiii si du-te in America! Eu sunt Presedintele Romaniei si ai toate garantiile!” I-am spus: “Domnule Presedinte, uitati, speculatiile de care a aflat presa, sunt monitorizat…”. “Nu, te rog frumos sa stai linistit, eu iti garantez ca nu se atinge nimeni de un fir de par de al tau!” “Bine, domnule Presedinte, cum spuneti, mergem la orice, la orice posibil”. Si Presedintele a cerut sa mai mearga cineva sa-l ajute pe doctorul Yassin. Si intre timp eu am fost arestat”.

 

realitatea ventilator

Cine crede ce spune Hayssam, poate crede orice. Interlopii lui Vanghelie asta vor să se înţeleagă. Şi dacă vor ei, atunci e musai. Numai că nu toţi îi susţinem pe interlopi. Iată de ce unii dintre noi ne putem permite să-i corectăm pe slujbaşii lui Sorin Vîntu.

Picture 042

Dealtfel, cum se ştie deja, materialele manipulatorii lansate prin „Gardianul” sunt preluate imediat de Realitatea TV şi împrăştiate asemenea rahatului aruncat în ventilator. Nu mai vorbim aici de tonomatele care aleargă disperate pe ruta Vîntu (RTV)-Voiculescu (Antena3)-Vîntu (RTV), doar pentru că aşa îşi pot servi stăpânul care le dă „ovăzul”.

Revenind la parabola „ventilatorului”, cam aşa s-a întâmplat şi aseară cu diversiunea Hayssam. Astfel, la emisiunea de pe Realitatea TV a tonomatului Adrian Ursu (un individ cunoscut deja pentru lipsa oricărei urme de profesionalism jurnalistic), generalul Degeratu a afirmat că după ştiinţa sa, oficial, nimeni nu a înregistrat discuţia cu Hayssam care a avut loc, în septembrie 2005, la Parchetul General.

Prin urmare, dacă ea ar fi reală,  atunci cel care ar fi înregistrat-o ilegal nu putea fi decât un membru al mafiei anti Băsescu. Ar putea fi vorba, evident, şi de o „făcătură”, ceea ce nu m-ar mira. Oricum, „documentul” nu confirmă decât că, înainte de a fi arestat, Hayssam a afirmat că Băsescu i-ar fi spus că poate parăsi ţara şi ar putea chiar să-l sprijine. Adică afirmaţii fără altă valoare decât cea percepută de manipulatorii lui Sorin Vîntu.

Presupunând prin absurd că aşa ar fi stat lucrurile, care ar fi problema? Dacă Băsescu a afirmat că îl ajută să plece din ţară, acelaşi Băsescu a mai afirmat, conform presupusului document, că nimeni nu i se va atinge de un fir de păr. Ori Hayssam a fost apoi rapid arestat, ceea ce contrazice ultima afirmaţie, adică Băsescu nu i-a spus sirianului adevărul. Prin urmare lucrurile nu stau aşa cum sugerează fiţuica folosită de mafia anti-Băsescu.

Evident, întrebându-i pe „jurnaliştii” de la „Gardianul” dacă Băsescu ar fi fost în stare să-i promită lui Hayssam scoaterea discretă din ţară, răspunsul e afirmativ, ăsta e visul vieţii lor de câţiva ani încoace! Acolo până şi caricaturistul e înţepenit, de câţiva ani, pe comanda anti-Băsescu!…Cine-i bagă, însă, în seamă, în afara celor doi moguli care le asigură salariile şi dispensele?

Revenind la combinaţia cu Realitatea TV, ventilatorul care împrăştie rahatul „Gardianul”, ea a fost împlinită prin desemnarea lui Adrian Ursu şi a fostei angajate a lui Dan Voiculescu (mereu îi uit numele, probabil că e unul care nu contează) ca gazde ale dezbaterii publice a acestei manipulări.

Picture 043

 

Picture 026

Ursu şi-a făcut datoria de slugă aşa încât printre invitaţii săi la emisiunea de execuţie publică a lui Traian Băsescu au fost persoane precum Ovidiu Ohanesian, Mugur Ciuvică, Bogdan Chirieac, Mitică Iliescu, Dan Nica şi Sorin Roşca Stănescu, adică duşmani declaraţi ai lui Traian Băsescu.

Dintre ei, Ovidiu Ohanesian este singurul pe care îl înţeleg deoarece un om care a stat cu pistolul la tâmplă poate să spună orice, indiferent dacă valoarea de adevăr a spuselor sale este zero, aceasta fiind mai puţin importantă faţă de experienţa trăită, pe propria-i piele, în Irak. Ceilalţi indivizi amintiţi, însă, nu sunt decât nişte papagali de serviciu aflaţi în subordinea mafioţilor anti-Băsescu.

Generalul rezervist Mitică Iliescu, spre exemplu, adică şeful şefului (Voicu) lui Vanghelie, a intervenit ca să lanseze ipoteza că nu DGIPI ar fi făcut interceptarea publicată de Gardianul ci altcineva.

cununia civila de la Mogosoaia

Astfel, Iliescu a afirmat că a aflat anul trecut de această discuţie dintre Hayssam şi Degeratu, şi că ea nu ar fi fost înregistrată de DGIPI, ci de către un alt serviciu de informaţii cu atribuţii în Siguranţa Naţională. Ghici care?!

Iliescu s-a referit, evident la SRI, fie pentru că omul are un fix, fie că bănuieşte că SRI este singurul serviciu de informaţii care-i poate proba implicarea în mafia anti-Băsescu.

Rolul lui Dumitru Iliescu este însă priceput de oricine, anume acela de a înlătura suspiciunea că tocmai serviciul de informaţii pe care l-a controlat vreme de aproape nouă luni (DGIPI) a scos pe piaţă făcătura cu Hayssam. Păi dacă el nu se disculpă, atunci cine s-o facă?!

Dumitru Iliescu a comis însă o greşeală fundamentală intervenind la RTV: el a confirmat că şi-a păstrat vechea reţea de poliţie politică, aflată în slujba lui Ion Iliescu, reţea care l-a alimentat continuu cu informaţii chiar şi după ce a trecut în rezervă.

Dacă s-a făcut o asemenea stenogramă, sau s-a contrafăcut, atunci e de înţeles cum e posibil să fi aflat de ea tocmai cel care îl controlează pe Vanghelie, beneficiarul primar şi de facto al informaţiilor de la DGIPI!

©Dan Badea

19 comentarii la „GARDIANUL devine oficial, din cauza lui Vanghelie, tribuna dejecţiilor DGIPI”

 1. obositzii astia n’si dau seama ca nu mai intereseaza pe nimeni haisam ?
  oricum ar trebui sa taca milc cind e vorba de haisam, bun „membru” de partid.
  c’asa putem si noi multe, de cum „au fost decedatzi” musetescu si timofte, taman in perioada asta !

 2. din pacate asa e cu gardianul si cu negrisorii – aia de acolo nu au nici un cuvant de spus in chestiile astea, ci injura pe la colturi si executa. Nu mai exista constiinta, ci doar fudulia de a fi mare jurnalist – pe naiba! Sunt ca fostii securisti, ar trebui lustrati cei care au lucrat la vantu si felix, sa nu mai poata fi ziaristi

 3. Asa este cu ziaristii care nu au facut meseria decit din marfa livrata, cum sunt alecu racoviceanu si lidia nustiucum, si care nu au facut nici serviciu de cap limpede, sa fie vigilenti: lasa greseli marunte, cum ar fi ca pentru haisam basescu este profesorul, pai asa ramine, nu vorbeste in clar niciodata. Or, cind plastografiezi pastrezi astfel de elemente. Probabil, insa, din dispret fata de pulime, vanghelie judeca electoratul pe tipul zabrauti, cel mult trafic greu…

 4. Stimate Domnule Badea,
  Ma bucur ca am descoperit blogul dvs. In sfarsit, cineva are curajul sa spuna lucrurilor pe nume si sa deschida ochii romanilor.
  Va multumesc,
  Judex

 5. Spre nenorocul tau Danut, stenogr sunt reale. 28 de pagini inregistrate de o alta organizatie decat SRI ce nu au venit de la Vanghelie. Au venit din dosarele secrete 628.d/p/2005 numit si armamentul si 121/d//p/2007 numit Fuga lui Hayssam.
  Coldea habar nu are de inregistarari, pentru ca DEA SUA si Ministerul Public nu au lucrat cu ei. Chestia este complicata si se trage din dosarul Viktor Bout. Voi revenii cu amanunte. Poza cu Span e facuta chiar in biroul lui Racoviceanu.

 6. Spre nenorocul meu? Ma tem ca nu m-ai inteles. Stenograma publicata nu contine NIMIC, dar ABSOLUT NIMIC incriminator la adresa lui Basescu, dar cei care au publicat-o nu stiu sa cante decat aria dezinformarii. Am auzit-o in redactia aia de atatea ori (ca si tine) incat si acum imi tiuie urechile. Oamenii astia care isi spun jurnalisti, dar iti ghicesc viitorul in palma sau in energia din degetul aratator, nu stiu ce e aia presa. Ei isi castiga banul muscandu-l de fund pe Basescu. E si asta o meserie, iar ei sunt consecventi. Oricum, vorba unui popa securist care scrie la un ziar de scandal: nu puteti voi musca atat de mult fund cat am eu!

  Pe de alta parte, chestia cu DEA tine de Pavel Corut, ala cu bubulii.

  Ref la poza cu Span, stiu unde si cand a fost facuta. Biroul ala si pixurile se recunosc usor.

 7. Toate dosarele vor ajunge acum la Lidia Barbulescu din Olt, descendenta familiei Ceausescu. Ea va solutiona totul dupa bunul plac. Ne-am intors cu 20 ani, suntem in 1989 si asteptam dreptate de la familia Ceausescu. Au scos toti infractorii din puscarii afara pe timpul lui Popa din Valcea si acum va fi dezastru cu Barbuleasca.

 8. nu are legatura cu articolul dar sper sa nu supere pe nimeni.

  un prieten imi spunea aseara ca vazut in presa pe un cineva care ne informeaza despre metodele de fraudare utilizate de psd, el insusi viind printre vinovatii practicanti ai acestor metode.

  cik, in sectiile de votare, unii membri psd mai de incredere sunt scoliti ca, in momentul cand se face numararea voturilor, sa stampileze suplimentar buletinele de vot ale contracandidatului astfel incat sa fie anulate (ori de mai multe ori in acelasi patrat, ori alta stampila in alt patrat, ori stampile pe margine.. etc). Pentru asta tin stampila de vot in palma la numarare (alta stampila, nu cea din inventar)…sau pun votat pentru ei in buletinele albe.

  am fost observator in sectia de votare in 2000, la ambele tururi, am vazut cum decurge numaratoarea, dar nu mi-am imginat ca e posibil asa ceva. la sectia unde am fost observator au fost astfel de cazuri dar nu am vazut ceva in neregula, sau poate ca nu am fost prea atent deoarece nu prea stiam cum se fura. tocmai de aceea cred ca acest procedeu merita sa fie facut cunoscut.

  toata stima, o zi buna

 9. Va inselati. Degeratu si Hayssam se cunosteau. C.D. i-a autorizat lui O.H. livrarea unor rachete care au plecat cu un AN-12 pe 21/22.1998 catre o tara supusa embargoului ONU.

 10. @Anonim (Valentin vasilescu)

  In afara de conexiunile false pe care le faceti, aveti si altceva?
  Poate ca idiotii si tonomatele va cred, dar eu sunt greu de convins fara argunemte. Aveti vreo legatura intre psd-istul Hayssam, asociatul lui Priboi, si transportul la care faceti trimitere? Altfel riscati sa ii luati locul lui Ovidiu Ohanesian, adica sa fabulati. De la dvs., ca persoana din interiorul sistemului, am alte pretentii. Va rog sa probati afirmatiile.

 11. Nu va ingrijorati degeaba dle. Dan Badea. Veti avea toate detaliile la timpul lor. Bine-nteles citind blogurile altora. Al lui Ohanesian. De ce nu ? Am vrut doar sa stiti cam ce fel de probe contine dosarul 628/2005. Cu dvs. neavind nici un fel de relatii ( eu nefiind „din sistem” asa cum insinuati ), pretentiile si aburelile emise din interes de persoana dvs. nu ma intereseaza.

 12. @Anonim

  Daca dosarele n-ar contine aberatii (probe contrafacute, documente fara legatura cu cauza etc.) atunci toti cei trimisi in instanta ar fi condamnati, ceea ce, din fericire, nu se intampla. Legatura dintre Omar si Degeratu nu rezulta din cele doua foto postate de VV (implicat in Tigareta II); asadar, neavand vreo proba in acest sens, ea nu este decat o inventie. Daca am accepta, pe nemestecate, toate afirmatiile care se fac, am deveni cu totii paranoici.
  …II tot dai cu dosarul 628 ca si cand ar fi dosarul Kennedy. Asa si?

  La fel, din cele doua foto amintite nu rezulta altceva dacat ca s-au solicitat cereri de survol pentru niste aeronave care aduceau (din Azerbaidjan) componente (de rachete) la RA Arsenalul Armatei (Bucuresti) si duceau mai departe (Uzbekistan) „materiale periculoase”. Ce e ilegal aici? Facea Regia armatei altceva decat afaceri legale? Poti proba? Scrie undeva ca a fost incalcat embargoul impus uneia dintre tarile de pe ruta de zbor a aeronavei? Cum a fost implicat Omar si care e lagatura cu Degeratu? Faptul ca Degeratu era atunci seful MStM inseamna ca dirija personal afacerile RA Arsenalul Armatei? Lumineaza-ma! Te pomenesti ca ai aflat tu ca Degeratu se cafelea atunci cu Omar, iar Bout statea de sase!…

  Cand afirmi ceva grav, despre cineva, scoate frate proba! Daca X a facut ceva, scoate dovada! Daca n-o ai, caut-o, iar daca n-o gasesti, taci sau nu mai avea pretentii sa te cred cand indrugi prostii. Te pomenesti ca tot Basescu e vinovat ca, in calitate de Ministru al Transporturilor a dirijat zborul aeronavelor implicate in Tigareta II, dar si in afacerile cu armament din dosarul 666 sau ce numar vrei tu sa-i dai!

  Ramane cum am zis: BULLSHIT!

 13. Ma amuzati.

  1. UK-11369 nu mai exista in acte pe 21.02.1998. Intrucit Viktor Bout isi crease la Chisinau compania Tiramavia si AN-12 despre care vorbim fusese deja inmatriculat ER-ACR. Asadar poate va prindeti si dvs. ca rachetele sol-aer portabile romanesti intermediate de Omar Hayssam n-au ajuns in Azerbaidjan sau in Uzbekistan, ci in Africa.

  http://shimronletters.blogspot.com/2009/09/badr-airlinesviktor-bout-s-sudan.html#

  Motiv pentru care exista o adresa emisa de DIICOT pentru solicitarea colaborarii omologilor din SUDAN datata 2005. Si alta din 2007 adresata procurorilor din Cehia ( care anchetasera livrarile de arme din Cehia in Sudan din perioada 1998-1999 si in care aparea pe linga Viktor Bout si Omar Hayssam. Cehii depistind multiple ramificatii in Romania, R.Moldova etc ).

  2. In alta ordine de idei, eu n-am afirmat nimic. Procurorul Ciprian Nastasiu a fost cel care decis sa ataseze la acel dosar SSID nr. 628/2005, inregistrarea unei convorbiri telefonice din 1998, in care Traian Basescu se dadea singur in gat. Ca sa fie tacimul complet, la final T.B. a mentionat : „stie si Degeratu despre asta.”

 14. Dle. Dan Badea, va recomand sa studiati inainte de a va da expert intr-un domeniu despre care habar n-aveti.
  Zborul avionului AN-12 ca si cel al IL-76 din Tigareta 2 ( ca tot ati deschis discutia ) spre Otopeni era unul de POZITIONARE. In termeni de specialitate, inseamna ca venea gol ca sa incarce arme din Romania. Si ii era interzis sa aiba ceva la bord. Cititi :

  http://i230.photobucket.com/albums/ee82/vasilescu_album/AN-12%20UZB/4NUZB2.jpg

  Acolo e scris in clar : F ( codificarea de la Ferry, adica gol ) – Entry ( adica la intrarea in spatiul aerian al Romaniei ). Si M ( codificarea de la Military, adica cu produse speciale la bord ) -Exit ( adica la iesirea din spatiul aerian al Romaniei ).

 15. @ Anonim

  Inteleg ca am de-a face cu un diversionist de clasa, prin urmare va recomand sa luati legatura cu Sorin Rosca Stanescu, tatal diversionistilor anti-Basescu. Toate elementele pe care mi le-ati turnat mai sus nu au alt scop decat acela de a contura o implicare a lui Traian Basescu intr-o asa-zisa afacere cu armament. Sunt si imbecili care pun botul la peticele de hartie insirate mai sus, fara legatura nici o legatura cu TINTA VIZATA DE VOI, dar si mai multi sunt cei care vor pricepe ca nu e vorba decat de o intoxicare lansata de mafiotii din spatele coalitiei Grivco, prin intermediul unor papagali. Fiind in campanie electorala, nimic din ceea ce apare ca atac la Basescu nu poate fi real. In ultimii cinci ani s-au epuizat toate mijloacele si informatiile posil compromitatoare la adresa sa. N-au mai ramas de scos pe piata decat inventii, adica minciuni ordinare.
  Asa ca, in cel mai romanesc stil posibil, va spun HAI SICTIR SI MARS PE BLOGUL LUI OHANESIAN!

 16. Pai da, domnule Badea, le e frica rau ca se afla ca pe Omar l-a ajutat taracila cu nastase, sa fuga pe dunare, din oltenita.
  de aia le e groaza!

Comentariile sunt închise.