Diversiune ratată: „Action plan”, sau programul de acţiune al PSD, era o intoxicare

Manipulare1

Un cunoscut şpăgar de la o publicaţie centrală (să-i spunem B.), durduliu şi specialist în intoxicări mass media,  în pestă porcină şi gripă aviară (de unde a încasat, pe sub masă, sume impresionante), apropiat de doi şi un sfert dar şi de Sorin Vîntu, Vanghelie şi Hrebenciuc, a încercat ieri, fără succes, să lanseze pe piaţă o diversiune tipică mediului din care face parte.

Dorind să-i întindă o nouă capcană preşedintelui Băsescu dar şi să-i compromită pe anumiţi jurnalişti de investigaţie, B. i-a contactat pe câţiva, direct sau prin intermediari, şi le-a oferit spre publicare un document fabricat în „laboratoarele” lui Hrebenciuc, după modelul „casetei trucate”.

IMG_2060

Documentul, intitulat „Action plan„, ar fi, chipurile, o  „Sinteză” în nouă pagini a principalelor acţiuni ce urmează a fi desfăşurate de PSD, pe o perioadă de şase luni. Scris parcă de Vanghelie, cu idei puţine dar fixe, documentul nu are nimic deosebit în conţinut, poate cu excepţia unui fragment de la pagina şase, paragraful intitulat „Relaţia cu partenerii externi„. Fragmentul e plasat strategic, conţine informaţii reale cu privire la intenţiile PSD şi ale mercenarilor străini care lucrează pentru Geoană, dar e un mesaj otrăvit care, dacă ar fi fost preluat ca atare de jurnalişti şi, apoi, de preşedinte în discursul său, ar fi fost un bun prilej de contraatac din partea liderului PSD.

„Relaţia cu partenerii externi. Deblocarea rapidă a achiziţiilor de echipamente militare va satisface obligaţiile faţă de partenerii americano-israelieni. Dereglementarea pieţii de energie şi materii prime va satisface interesele partenerilor, iar obligaţiile faţă de partenerii din Germania şi UE vor fi onorate prin deblocarea retrocedărilor, deblocarea Fondului Proprietatea şi deblocarea privatizărilor coroborate cu facilităţi fiscale pentru companiile agreate din acest spaţiu”

IMG_2065

Fiecare din informaţiile de mai sus poate fi o temă de campanie, dar, în acelaşi timp, o capcană pentru cel care şi-o asumă. Însoţit de o legendă credibilă (documentul ar fi fost sustras din cabinetul lui Hrebenciuc, după ce a fost fotografiat pe ascuns) si plasat fie direct, fie prin e-mail, materialul de intoxicare al PSD nu şi-a atins scopul. Pentru a ilustra şi prostia crasă de care au dat dovadă diversioniştii plătiţi de PSD, amintesc doar faptul că, înainte ca materialul să ajungă la mine, am fost sunat (apelantul a fost D.) şi întrebat care este adresa exactă a blogului meu pentru că s-a zvonit că acolo a fost publicat documentul PSD. Derbedeii, incapabili să accepte că mai sunt şi profesionişti pe lumea asta, erau siguri că voi muşca momeala.

Aşadar, fără a pricepe care este diferenţa dintre jurnaliştii lui Vîntu sau Voiculescu şi jurnaliştii profesionişti ca mine sau ca aceia „testaţi” ieri, şpăgarul B. a eşuat în încercarea sa de intoxicare. Dacă şi autorii diversiunii „caseta trucată” procedau ca mine, adică să verifice înainte de a lansa un subiect, presa română nu era pusă la index aşa cum este acum. Este cazul ca, după 6 decembrie, indiferent de câştigătorul alegerilor, tonomatele şi infractorii de presă să fie înlăturaţi pentru totdeauna din breaslă.

Dan Badea

11 comentarii la „Diversiune ratată: „Action plan”, sau programul de acţiune al PSD, era o intoxicare”

 1. Felicitari domnule Dan Badea,ca de obicei sunteti pe faza.Dumneavoastra nu trebuie sa ii dati numele infamului,lasati ca o pot face eu.Cred ca este vorba despre Andrei Badin.Nu astept nicio confirmare.Va multumesc pentru tot ceea ce faceti .Sunteti un mare patriot si un mare ziarist.

 2. @ Dan Badea

  hahahaahahahahah
  hahaahahahahahahahah
  Ca sa vezi cat sunt de idioti!!!!!
  Le-am zis pe forumul IRTV de cateva ori ca „geoana al vostru, sprijinit de evreii americani” nu stiu ce face…

  Hahahahahahahahah
  au MUSCAT EI MOMEALA!!
  VAI CE DOBITOCI!
  credeau ca am EU INFORMATII!

  ahahahahahahahahahah
  nu pot sa ma opresc din ras…….

 3. Problema PSD-ului e alta, cred: ce militant isi mai baga pielea in saramura cind vede ca domnul Geoana se inconjoara de ilienastasi, maiemorgenserne, chilieni (sic!), dinesti (200 euro pe ora), johanisi si alte caterinci? Adica eu, psdist, imi rup oasele, ma bat cu aia, si cind e la treaba, hop, crinisorii! Uite la Basescu, i-a adus pe toti ai lui! Revenind, mie asta mi s-a parut greseala cea mai mare facuta aseara de acest balon de sapun pe nume Geoana. Ca si crin, de altfel, numai ca ala nu incepe orice fraza cu lozinci, asta-i singura diferenta

 4. @ anonim 18:04

  Dracu stie cine, de pe forum, oricum acolo n-au raspuns nimic, am repetat-o de cateva ori si se vede ca cineva a transmis: bai, fiti atenti, astia au info ca geoana e sprijinit de evreii americani… hihihihihihi

  Celelalte afrimatii din asa-zisa strategie, nu de la mine au pornit, nu stiu de unde le-au scos.
  jurnalistii lui peste prajit…

 5. INSOMAR: Traian Băsescu (PD-L) 52,1%, Mircea Geoană (PSD+PC) 47,9%;

  CURS: Traian Băsescu (PD-L) 51,2%, Mircea Geoană (PSD+PC) 48,8%;

  CSOP: Traian Băsescu (PD-L) 51,1%, Mircea Geoană (PSD+PC) 48,9%;

  CCSB: Traian Băsescu (PD-L) 51%, Mircea Geoană (PSD+PC) 49%.

 6. da cine e waszlaw asta?
  ieri umbla nauc pe toate blogurile, ne urmarea de parca eram la secu!

  Mai nenica, cine esti matale de ne urmaresti? Esti okiu si timpanu?? Cui, daca esti amabil sa ne raspunzi??

Comentariile sunt închise.