Intoxicare INSOMAR & CCSB: Casele de sondaj ale mogulilor au repetat scenariul de anul trecut

 

Nici "ei nu mai ştiu câţi sunt"...
Nici „ei nu mai ştiu câţi sunt”…

Institutele de sondare a opiniei publice, folosite de Alianţa Grivco pentru a manipula electoratul dar şi pentru a forţa repetarea scrutinului, au aplicat aceeaşi stratagemă din 2008, ceea ce ar trebui să le descalifice şi să le scoată de pe piaţă pentru totdeauna.

În decembrie 2008, la alegerile parlamentare, strategia PSD a fost aceeaşi. Şi atunci exit-poll-urile au fost măsluite pentru a manipula electoratul dar şi pentru a forţa anumite alianţe post-electorale pentru formarea noului guvern. Astfel, conform INSOMAR, Alianţa PSD+PC a fost creditată cu 36 % pentru Camera Deputaţilor şi 35,7 pentru Senat, PDL cu doar 30,8% pentru Camera Deputaţilor şi 31,7 Senat, iar PNL cu 20,4% pentru Cameră şi 19,8% pentru Senat.

În realitate, rezultatul final a fost că PSD şi PDL au fost  „umăr la umăr” (PSD a obţinut cu 3 procente mai puţin decât spunea INSOMAR iar PDL cu aproape 3 procente mai mult, ajungându-se chiar ca, în final, PDL să aibă un parlamentar în plus!), iar scorul PNL a fost cu două procente mai mic. Aşadar, PSD şi PNL au fost „umflate” de sondorii lui Sorin Vîntu cu cinci procente!

Explicaţia denaturării premeditate a rezultatelor a fost oferită de diverşi lideri PSD mai târziu, printre ei fiind Mitrea, Hrebenciuc şi Alin Teodorescu. Ei au dezvăluit că PSD a avut două echipe de negociere a formării noului guvern, una condusă de Mitrea care a negociat cu PDL, iar alta în care se afla Alin Teodorescu şi care a negociat cu liberalii. Prin „umflarea” procentajului real al PSD si al PNL şi micşorarea celui obţinut de PDL se crea senzaţia că PSD si PNL au împreună aproape 60% şi se dădea, aparent, dreptul la constituirea unei  majorităţi confortabile pentru liniştea lui Hrebenciuc
Cum se ştie însă, aripa condusa de Mitrea a avut succes, iar PSD a acceptat să formeze guvernul cu PDL şi nu cu liberalii asa cum îşi dorea Hrebe and Co.

La alegerile prezidenţiale de duminică, s-a repetat aceeaşi strategie: INSOMARUL lui Vîntu a umflat din nou procentajul lui Geoană, cu 3,6 procente! Geoană era dat câştigător cu 51,6%, iar Băsescu ar fi obţinut 48,4%. În final, manevra oamenilor lui SOV, la care s-au aliat mercenarii de la CCSB, ai lui Dan Voiculescu, a fost infirmată de BEC care l-a dat câştigător pe Traian Băsescu cu 50,33%, deci la o diferenţă de 0,6% de contracandidatul său. Ghinionul Alianţei Grivco a fost că, după lecţia de anul trecut, a existat inspiraţia de a se comanda şi un sondaj făcut de CSOP-IRES (Muşetescu şi Dâncu) care a dat peste cap jocul caselor de sondaj ale celor doi moguli, exit-poll-ul furnizat de CSOP-IRES fiind aproape identic (la diferenţă de şapte sutimi!) cu rezultatul final: 49,6% Geoană, 50,4% Băsescu.

vantu hrebe

De această dată însă, scenariul imaginat de Hrebenciuc în cârdăşie cu mogulii a avut scopul de a pregăti o „alternativă” pentru cazul în care Geoană ar pierde alegerile. „Alternativa” era exact aceea care a fost pusă deja în practică, adică argument pentru afirmaţia că alegerile au fost fraudate şi deci, pentru contestarea lor.

Mafioţii nu se dezmint, ei fiind dispuşi să facă orice este posibil pentru a anula rezultatul alegerilor din 6 decembrie.

Dan Badea

8 comentarii la „Intoxicare INSOMAR & CCSB: Casele de sondaj ale mogulilor au repetat scenariul de anul trecut”

 1. Referitor la declaratia dumneavoastra „PSD contesta alegerile. aceasta este ultima batalie a structurii de tip mafiot..”precizez ca nu sunt de acord. Basescu a castigat o lupta, una importanta ce e drept, dar nu razboiul. Razboiul dintre Base si mafie va continua pe aceeasi linie, cu presa impotriva lui si atacuri la persoana si familie, inscenari si manipularea opiniei publice inca 5 ani de acum incolo. Peste 3 ani, daca nu ma insel va mai urma o lupta importanta, la parlamentare. Acolo din nou nu vom avea o majoritate si vor fi coalitii si aliante de 3-6 luni, care sa serveasca intereselor anumitor grupuri parlamentare. Pana nu avem o majoritate absoluta in parlament, indiferent de culoarea politica vom bate pasul pe loc. Pe de alta parte nu inteleg de ce nu faceti dezvaluiri si despre mebrii PDL, spre exemplu cum a ajuns EBA europarlamentar sau cat de cretin e de cele mai multe ori Berceanu, care in opinia mea e reflexia in oglinda a PNl-istului Ludovic Orban? Oare PDl-ul nu are si el uscaturile lui?

 2. Domnule Badea, eu n-as compara situatia cu 2008 (e istorie deja), ci m-as raporta la primul tur al prezidentialelor. Am vazut inainte de primul tur, tot felul de sondaje majoritatea foarte proaste, ca in exit-poll, INSOMAR sa dea exact poza de la B.E.C., crescand astfel foarte mult in credibilitate. Nu trebuie sa uitam ca singurul sondaj intre cele 2 tururi a fost cel al INSOMAR, bazandu-se probabil pe credibilitatea acumulata dupa turul 1. Pe Realitatea erau difuzate clipuri de promovare a rezultatului INSOMAR. La turul 2 evident ca au bagat ce scor au vrut ei, avand la baza o presupusa incredere in rezultatul lor, pentru ca ulterior in caz ca nu castiga prostanacul sa aiba la indemana acuzatia de frauda.

 3. @Dan
  Ai dreptate. Numai ca eu am preferat, ma rog, subiectiv, cazul 2008, datorita modului in care s-a actionat.
  Pe de alta parte, toata reclama facuta insomar a fost parte din scenariul bine pus la punct de echipa lui Hrebe. In momentul in care am vazut prima reclama, cunoscandu/l foarte bine pe SOV si modul lui de operare, am banuit ca ni se pregateste o intoxicare. Si nu numai eu. Ceea ce m-a surprins a fost cifra cu care s-a umflat rezultatul…Era aceeasi.

 4. @Keloo25
  Uscaturi sunt peste tot, dar nu de PDL e vorba aici, ci de mafiotii care au impiedicat functionarea institutiilor statului (Presedintie, Guvern etc). Nu PDL a atacat statul si cetateanul roman, ci mafiotii PSD/PNL sprijiniti de moguli si de prietenii lor de la Moscova.
  Chestia cu „toti sunt la fel” este o intoxicare menita sa amestece mere cu pietre. Pe mine nu ma intereseaza uscaturile ci rechinii care cristalizeaza structuri de tip mafiot. Ori astia sunt cei care controleaza majoritatea din parlamentul Romaniei. Asta e opinia mea.
  Ref la afirmatia citata, m-am referit la ultimul zvacnet al „balaurului” care refuza sa-si recunoasca infrangerea…

 5. traian a castigat cu ajutorul vostru celor din blogosfera care ati luptat din greu, pe langa voi au mai fost sute de oameni care din propie initiativa au postat comentarii pe diverse site-uri incluzand linkuri catre blogurile pro basescu.un mare caracter si de mare ajutor a fost RADU MORARU, care pe langa faptul ca a tras pro basescu si ia facut loc pe sticla de cate ori traian simtea ca trebuie sa apara in fata opiniei publice.diferenta dintre el si restul a fost ca el nu a intoxicat si din startul lansarii campaniei a recunoscut ca-l promoveaza pe Basescu.Ce parere aveti despre Robert Turcesu?am senzatia ca acel tip nu are ce cauta la realitatea

 6. apropo domnule Dan Badea: ”de ce sunteti domnule o japita”? (asa a caracterizat Mircea Badea persoanele care l-au sustinut pe Base, si voi sunteti adevarata intoxicare a populatiei)nu-i asa ca mircea spagat e putin dus cu pluta?mai nou a renuntat la marea lui fraza, aia cu traim in ROMANIA

 7. Unii din psd reclama numarul mare de voturi anulate, mai exact 138.476. In 2004 numarul de voturi anulate a fost de pe 300.000(nu stiu cifra exacta). Daca nu stiu sa piarda sa stea acasa!
  Alta chestiune, tot am auzit ieri vorbinduse, pe la diverse „televiziuni”(a se citi organe da propaganda), de o Romanie divizata; Traian, Presedintele a jumatate din romani si altele in acelasi sens. Io stiam ca intr-o democratie majoritatea invinge! Sau…? Poate ma insel!

Comentariile sunt închise.