Mafia lui Vanghelie: Naşul Cătălin Voicu a fost invitat forţat la DNA

voicu6

Update 3 (16:09): Cătălin Voicu a declarat pentru Antena 3 că procurorii anticorupţie i-au interzis să se întâlnească cu următoarele persoane: Ion Năstase (consilie personal), Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie, Dan Ioan Popescu şi Cezar Bivolaru. 
 
Update 2 (15:23 ): DNA a informat, printr-un comunicat de presă, că senatorul Cătălin Voicu este inculpat sub acuzaţia de trafic de influenţă. Acesta este acuzat că, în 2009, a pretins şi primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale aflate pe rolul organelor judiciare. Inculpatul Voicu are interdicţie pentru 30 de zile de a părăsi localitatea. Iată, mai jos comunicatul emis de DNA:

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpatul CĂTĂLIN VOICU, senator, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă. Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în cursul anului 2009, inculpatul Cătălin Voicu a pretins şi primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale aflate pe rolul organelor judiciare. Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 11 decembrie 2009, procurorii anticorupţie au dispus faţă de inculpat măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile. Alte detalii privind acest dosar vor fi comunicate în momentul în care desfăşurarea investigaţiilor va permite acest lucru (…)”

Update1 (14:35): Cătălin Voicu a ieşit vesel de la DNA, recunoscând că are calitatea de învinuit într-un dosar confidenţial. „Urmărirea penală este secretă” – a spus el. 

voicu5

Senatorul PSD a lăsat să se înţeleagă că acuzaţiile care i se aduc ţin şi de calitatea sa de avocat şi de cea de parlamentar, iar una dintre acuzaţii ar putea fi aceea de „trafic de influenţă”.

„Naşul” Cătălin Voicu, membru de bază al clanului Vanghelie şi adânc implicat în lumea interlopă, a fost reţinut INVITAT astăzi LA DNA. El a fost ridicat de pe stradă şi dus direct la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie fiind cercetat pentru trafic de influenţă şi dezvăluire de informaţii clasificate. „Am fost arestat din faţa casei. Eram în maşina senatorială, am fost blocat de o maşină de poliţie şi scos cu forţa. Mi s-a spus că dacă mă opun o să-mi pună cătuşele. Nu am dat nicio declaraţie procurorilor DNA, pentru că îmi aştept avocatul. Nu ştiu de ce am fost arestat, dar gândiţi-vă că în acest moment Comisia de Apărare din Senat, al cărei vicepreşedinte sunt, l-a audiat pe directorul STS, Marcel Opriş, iar noi vrem să continuăm cercetările„, a declarat Voicu, pentru NewsIn.

Viorel Hrebenciuc (foto: Mircea Restea)
Viorel Hrebenciuc (foto: Mircea Restea)

Reţinerea Invitarea sa la DNA, fără acordul Senatului, poate avea legătură cu infracţiuni ce ţin de securitatea naţională. Senator PSD şi vicepreşedinte al Comisiei de Apărare din Senat, Cătălin Voicu s-a implicat de-a lungul anilor în mai multe operaţiuni ilegale, atât de trafic de influenţă cât şi de obţinere şi plasare de informaţii în medii în care el sau cei din grupul său aveau interese financiare ori de altă natură.

La fel, după eşecul candidaturii sale la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor, unde a fost propus de Vanghelie, Cătălin Voicu şi-a plasat oameni de încredere în structurile MAI, unul dintre ei fiind fostul colonel SPP Gheorghe Rizea.
col Gheorghe Rizea inspectand trupa si astepatand ordine de la NAŞU
col Gheorghe Rizea inspectand trupa si astepatand ordine de la NAŞU
Gheorghe Rizea
COL. Gheorghe Rizea

Acesta din urmă a fost plasat în funcţia de consilier al ministrului Nica, iar, apoi, a preluat conducerea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei (BSIJ), “Vlad Ţepeş”. Imediat ce a preluat şefia BSIJ, Rizea a reuşit să desfiinţeze Grupul Special de Protecţie şi Intervenţie (GSPI) din MAI, ACVILA, o echipă de elită compusă din profesionişti antrenaţi şi pregătiţi să intervină în orice condiţii şi împotriva oricărui infractor de pe teritoriul ţării. Miza desfiinţării grupului ACVILA este, pe de o parte, dorinţa lui Rizea de a prelua comanda şi controlul total al luptătorilor respectivi şi, pe de altă parte, o răzbunare mai veche faţă de fostul şef al Brigăzii de Intervenţie a Jandarmeriei, generalul Lucian Pahonţu, şeful de azi al SPP.

Alături de Rizea, Cătălin Voicu îl are alături, ca mentor şi tovarăş, pe generalul de patru stele în rezervă Dumitru Iliescu, fostul câine de pază şi protecţie al lui Ion Iliescu.

Prin intermediul pionilor plasaţi în MAI, gruparea Voicu, Vanghelie, Iliescu a fost implicată, conform informaţiilor din ultima vreme, în sustragerea de documente confidenţiale de la DGIPI, fosta doi şi un sfert.

cununia civila de la Mogosoaia

Până la primirea unui comunicat oficial de la DNA cu privire la acuzaţiile aduse lui Voicu îi invit pe cititori să se familiarizeze cu câteva informaţii referitoare la senatorul interlop. Fragmentul de mai jos face parte dintr-o serie de materiale inedite despre gruparea de tip mafiot Vanghelie-Voicu-Rizea-Iliescu aflată în coordonarea lui Hrebenciuc (vezi AICI, AICI, AICI, AICI şi AICI)  Reamintesc doar că după publicarea acelor materiale am fost ameninţat în mai multe rânduri de gorile aflate în slujba celor de mai sus, plângerea făcută de mine cu două luni în urmă, la Secţia 11 Poliţie, rămânând fără răspuns. Ultimele  ameninţări au venit cu trei zile înainte de alegeri, pe 3 decembrie, ameninţări prin care mi se mai dădeau câteva zile de linişte, urmând să fiu ridicat apoi pentru…”trafic de droguri”: „O să te luăm pentru drogurile pe care le vinzi unor copii, fătălăule” – mi-a transmis „pitecantropul” lui Rizea, alături de alte ameninţări la adresa mea şi a familiei mele. Iată însă că primul „ridicat” a fost binefăcătorul lui Rizea, senatorul Voicu…
NAŞUL Cătălin Voicu
Catalin_Voicu1

Primul şi cel mai important membru al grupării este Cătălin Voicu (foto), senator PSD, supranumit NAŞUL. Studiaţi-l cu atenţie şi observaţi privirea inteligentă care face toţi banii. Cocoaşa din creştetul capului, semn că felcerul băuse în timpul serviciului…şi mâna întinsă discret, ca într-un ritual sicilian… Omul are trei facultăţi făcute la foc automat, pentru că e şi general medaliat de Ion Iliescu. Prin isprăvile sale, personajul pare a fi o prelungire la cel mai înalt nivel al lumii interlope. A ocupat şi ocupă, nestingherit, funcţii importante în stat. Astăzi este vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României. O funcţie extrem de importantă pentru un personaj implicat în acţiuni de trafic de influenţă.

Cel mai frumos „portret” al lui Voicu l-am găsit pe blogul Sorinei Matei, unul dintre jurnaliştii acreditaţi pe politic. E un portret de interlop sadea şi merită citit cu atenţie. Traseul „profesional” al individului este fascinant. Pare a fi un tip de o inteligenţă deosebită deşi, dacă îi vezi privirea, ai jura că e logănar, adică genul acela de individ care şi-a cumparat Logan ca să mergă în uichend (sic!) să facă mici la grătar, în staţiune. E un Vanghelie cu diplomă.

În vârstă de 44 de ani, Voicu pare a fi un fel de colecţionar pervers de diplome. Dacă îi citeşti CV-ul descoperi că omul a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri de transmisiuni din Sibiu (1986), Facultatea de Ingineria Mediului (1997), Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliţie, başca un curs postuniversitar de, atenţie!, ştiinţe poliţieneşti! Ca să pună capac la toate astea, Voicu şi-a mai tras şi o înscriere la doctorat, în 2003, că la banii lui nu mai contează.

A fost ofiţer activ până în 1997, iar apoi a intrat, oficial, în afaceri, pentru că până atunci acţionase clandestin pe acest tărâm. În perioada 1999-2001 a fost consilier la Camera Deputaţilor, iar apoi (2001-2004) consilier la Administraţia Prezidenţială. În legislatura anterioară a fost deputat PSD de Bacău, promovat şi susţinut de Hrebenciuc, iar astăzi este senator de …”logănari”, adică de Bucureşti.

Oficial, Cătălin Voicu este, pe cât de titrat, pe atât de „rupt în fund”. E sărac lipit şi, deşi are nevastă şi copii, stă în superba vilă din str. Dr Athanase Demostene.

fragment declaratie avere Voicu
fragment declaratie avere Voicu

N-are casă, chipurile, şi locuieşte cu părinţii! Când îi citeşti decalaraţia de avere lăcrimezi de compasiune faţă de un demnitar incapabil să-şi ia şi el un apartament social şi să fie stăpân pe viaţa lui. Dacă nu ştii despre o asemenea declaraţie de avere şi faci săpături, descoperi un Ali Baba cu brăcinarul doldora de arginţi, cu palate, castele şi nestemate. Poate că toate cele pe care le găseşti cu ajutorul lui Goagle sau Gulgăl, sau cum i-o mai zice Vanghelie, sunt poveşti. La fel cum ar putea fi şi informaţiile de mai jos, dacă ele nu ar proveni din nişte dosare puse la macerat.

Iată aşadar câteva elemente care conturează imaginea unui interlop de clasă, şcolit la curtea lui Mitică Iliescu a fraţilor Cămătaru şi a mardeiaşilor de cartier, dar plasat în Parlamentul României în care a reuşit o performanţa demnă de Cartea Recordurilor: în trei ani, a luat cuvântul de la tribuna Camerei Deputaţilor o treime de minut, de fapt exact …21 de secunde! Dacă mai stătea 9, vorbea un minut!. E posibil ca ăsta să fie pariul vieţii sale, pentru că mai are patru ani de efort şi poate că va reuşi să depăşească minutul de aur!

Prezint mai jos nişte informaţii adunate de „albinuţe” pe care „universitarul” tot încearcă să le găjbească de peste nouă luni, adică exact de când i-a intrat în ţeastă ideea de a pune bâta pe cocoaşa DGIPI.
Hrebenciuc-dTrafic de influenţă.
„În perioada 2005-2006, urmare cointeresării lui Viorel Hrebenciuc, Petru Andronache şi Coroiu Nicolae (foşti directori în cadrul SC ELECTRICA SA), Cătălin Voicu a sprijinit SC TECH SAFETY SA Târgu Jiu (aparţinând relaţiei sale apropiate, omul de afaceri Radu Dan Floareafoto dreapta) să introducă în stocurile SC ELECTRICA SA importante cantităţi de echipamente contrafăcute, supraevaluate şi de o calitate sub standarde specifice, prin falsificarea documentelor de provenienţă.Prin eliberarea dispoziţiilor de achiziţie a echipamentelor menţionate şi constituirea de stocuri fictive s-a creat un prejudiciu estimat la zeci de milioane de euro. Ulterior, prin intervenţiile sale, Cătălin Voicu a reuşit deturnarea cercetărilor penale pe unele aspecte colaterale, astfel încât nici administratorii SC TECH SAFETY SA şi nici conducerea din perioada respectivă a SC ELECTRICA SA să nu fie incluşi în investigaţiile declanşate”.
135307_articol
Scurgere de informaţii pentru un prim-procuror suspectat de corupţie
„În cursul lunii octombrie 2005, în urma reţinerii de către DNA, pentru luare de mită, a unor angajaţi ai Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Giurgiu (Dumitru Safta şi Ion Marius Ştefan), Cătălin Voicu i-a furnizat lui Emil Gabriel Vucă (fost prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu) informaţii privind rezultatele anchetei, atenţionându-l că cei doi au dat declaraţii din care rezulta implicarea sa în acte de corupţie. Totodată, i-a atras atenţia că procurorii DNA acţionau pentru obţinerea de autorizaţii pentru interceptarea comunicaţiilor sale, precum şi ale procurorilor Radu Rădulescu şi Aurelian Filip, suspectaţi de implicarea în acte de corupţie”.
Influenţarea pozitivă a doi „pivniceri” din CSM.

florica-bejinaru1

„În perioada martie-mai 2007 a exercitat trafic de influenţă asupra a doi membri ai CSM (vicepreşedin tele Dan Chiujdeafoto dreapta –  şi judecătorul Florica Bejenariufoto stânga), obţinând, la 03.05.2007, revocarea lui Emil Gheorghe Moţa din funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj şi asigurarea
interimatului funcţiei de către Gheorghe Focşan (cunoscut drept procuror corupt şi

apropiat mediului interlop local), care l-a asigurat că va acţiona în scopul soluţionării favorabile a dosarelor penale în care era implicat omul de afaceri Radu Dan Floarea.

C Nicolescu Dolj

De asemenea, la începutul lunii mai 2007, a acţionat pentru menţinerea în funcţie a şefului IPJ Gorj, comisar-şef Constantin Nicolescu (foto dreapta sus), care i-a promis soluţionarea favorabilă a dosarelor aceluiaşi om de afaceri”.
Trafic de influenţă pe lângă Silion şi Meleşcanu
costica silion„În februarie 2007 a exercitat acţiuni de trafic de influenţă asupra inspectorului general MELESCANU - TIMISOARAal Jandarmeriei Române, generalul Costică Silion (foto stânga), şi a ministrului Apărării, Teodor Meleşcanu (dreapta), obţinând încheierea unor contracte de furnizare produse alimentare şi echipamente de protecţie între unităţi ale jandarmeriei şi MAp şi firma SC TECH SAFETY SA. Pentru a putea participa la licitaţiile organizate în acest sens, Radu Dan Floarea, de comun acord cu responsabilii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, a achitat către bugetul de stat datorii certe şi exigibile de 350.000 lei, restul datoriei de 2.268.000 lei fiind contestată formal în instanţă”.
„În aprilie 2007, cu sprijinul lui Teodor Meleşcanu şi al lui Ion Marcu, director general al SC TERMOELECTRICA SA Bucureşti, a facilitat societăţilor comerciale la care este acţionar Radu Dan Floarea furnizarea de echipamente de protecţie către sucursalele SC ELECTROCENTRALE SA Constanţa şi Iernut, cu practicarea unor adaosuri comerciale supraevaluate.catalin_voicu_86032300_30902300
În acelaşi mod, Cătălin Voicu  (foto dreapta, obosit tare) i-a intermediat lui Radu Dan Floarea încheierea unor contracte având ca obiect „livrarea de echipamente de protecţie către CN CĂI FERATE – CFR SA Bucureşti”, la preţuri supraevaluate (adaos comercial de 150-300%)”.
„În iunie 2007 a intervenit pe lângă factori decizionali din cadrul MIRA în vederea falsificării rezultatelor concursului din data de 07.06.2007 pentru ocuparea funcţiei de inspector şef adjunct al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Giurgiu, obţinând ocuparea postului de către comisarul şef Ion Dragomir.
Ulterior, conducerea MIRA a decis anularea concursului şi reevaluarea dosarelor candidaţilor, constatând că Ion Dragomir nu îndeplinea condiţiile pentru participarea la concurs”.
Dan Badea

15 comentarii la „Mafia lui Vanghelie: Naşul Cătălin Voicu a fost invitat forţat la DNA”

 1. dane, se strange lantul.sper ca presedintele sa nu slabeasca haturile din mana.nu-mi place chestia cu renumararea voturilor nule.eu prevad un tur 3

 2. Domnule Dan Badea, felul in care vine informatia de calitate pe bloguri este superb. Folosesc TV doar pentru Discovery si NG. In alta ordine de idei, oameni de teapa astuia au dus in derizoriu notiunea de demnitar, de grad militar si de titlu academic. Faceti o suma a celor mentionate in cazul lui si vedeti ca nu da, tocmai la capitolul „timp”. Sunt lucruri pe care nu le faci intr-o viata de om. Si unele din poze sunt bestiale, in sensul strict literal. Gino.

 3. Stiti exact pentru ce a fost invitat la DNA, la care dintre fapte se refera dosarul ?Si spuneti ca a fost retinut. Retinut in sensul unei masuri privative de libertate ? Felicitari pentru informatii

 4. si eu as vrea sa il vad in puscarie dar e greu de grezut ca justitia romana poate duce vreun proces la capat…acest caz va fi tergiversat pana va fi prescris…ca si la nastase de altfel…te astept si la mine pe blog unde o cioara vopsita rosu, malai viseaza…

 5. Sper sa urmeze si alti mafioti iar condamnarea lor sa fie o certitudine…
  Parca l-as vrea pe Becali George iar la zdup chiar daca va trebui sa fie adus din „parlamentul european”.

 6. Povestea Acvila incepe dupa 1990. Mai mult ca o idee. In timp, a devenit fixatie. Si asta pentru ca absolut toti premierii Romaniei, de la Petre Roman la Adrian Nastase au vrut sa-si traga SPP-ul in subordine. Si n-au reusit, in ciuda tuturor eforturilor depuse. Depozitar de informatii de prima mana, dorite de toti oamenii politici, SPP a ramas prin traditie, prin lege si ordine interne apropiat mereu presedintelui Romaniei. Oricare ar fi el..seful statului.

  In 2003 insa, Adrian Nastase si Ioan Rus, pe atunci premier si ministru de interne, n-au mai putut. Si au creat ACVILA- ca o structura paralela, contrapondere la SPP. Planul era simplu. Daca Adrian Nastase avea sa devina presedinte al Romaniei, SPP urma sa treaca in subordinea Ministerului de Interne. Si, incet-incet, ACVILA sa-i ia locul.
  Pentru infiintarea Grupului Special de Protectie si Interventie „Acvila” trebuia, nu-i asa.. si o explicatie oficiala. Si s-a gasit, imediat. A fost creata „la solicitarea Uniunii Europene, ca structura de interventie contraterorista”. In fapt, o mare gogoasa.

  Numai ca Adrian Nastase n-a ajuns deloc presedinte. Asa ca planul s-a schimbat. Ca si directia. In loc sa fie dus SPPul la jandarmi, a fost adusa Jandarmeria la SPP, gratie generalului Anghel Andreescu care a preluat ideea. Andreescu a fost sef al SPP pe mandatul lui Emil Constantinescu. Insa in perioada cat a fost director, 1998-1999, a facut ceva extem de important, dar si periculos. In noua luni, Andreescu a dat toate obiectivele SPP catre Jandarmerie. Apoi a demisionat. S-a dus….unde credeti? La Jandarmeria Romana, comandant, din 1999 si pana in 2001. Andreescu a iesit la pensie acum o luna, Slava Domnului.

  Intre timp, nou infiintata Acvila are parte de tot ce e mai bun in materie de armament, echipament, masini… Veste antiglont de 150 de milioane. Bani grei, contracte si mai grele- toate invartite in echipamente militare. Asta in timp ce luptatorii- numai sportivi, specializati in arte martiale si nu numai- nu au niciun fel de misiuni la activ. De sase ani nu fac altceva decat sa se antreneze.

 7. In 2005, Acvila a prezentat chiar un exercitiu demonstrativ, cu presa de fata. Intitulat aproximativ „Metode eficiente de protectie a demnitarilor” iar cei din SPP…bineinteles.Au perceput exercitiul ca o mare jignire.

  Ei bine, daca interventie antitero au SRI, SPP si chiar si Jandarmeria, niciuna din aceste structuri nu se pot compara la bani si dotari cu ACVILA. S-a pompat in ei tot ce a fost mai bun, lucru observat cu mare nedumerire de toate structurile omoloage din Romania.. Cine e curios poate si acum observa un alt lucru halucinant. Si anume ca in coloanele oficiale ale demnitarilor romani sunt bagate masini pe care ACVILA a facut antrenamente.
  Oricum, dupa atatia ani de antrenamente, noroc ca a venit Summitul NATO peste noi, la Bucuresti. Atunci, ACVILA a iesit, in premiera, la lumina. Ii puteati observa pe la cate un colt, pazind cate un semafor. Imbracati ca-n Razboiul Stelelor…
  Se pare ca unii au mai vrut, in timp, sa-i foloseasca. Niste procurori i-ar fi utilizat pe luptatorii ACVILA in niste actiuni in locul mascatilor. Rezultatul? Esec total. Toate informatiile s-au scurs ba catre infractori, ba catre presa.

  Acvila s-a intors acolo unde era. Si a continuat sa faca numai ce stia: antrenamente.
  Despre recunoasterea internationala cu care se mandresc, nu mai vorbesc. E total neimportanta.

  In decembrie 2005, noul presedinte al Romaniei decide schimbarea sefului SPP, Gabriel Naghi. Se cauta unul nou. De incredere. Si probabil isi aduce aminte de vremea cand era primar, darama dughenele, iar Lucian Pahontu, pe atunci sef peste jandarmi, ii trimitea la actiuni, nu 5, ci 20 de jandarmi. Asa, ca sa fie! Si, mai ales, ca primarul sa remarce!
  Dar poate ca primarul ajuns acum presedinte, chiar nu le stia pe toate. De exemplu, ca Lucian Pahontu isi oferea serviciile si jandarmii nu numai lui, ci si lui Adrian Nastase. Si el premier cu aspiratii de presedinte…

  Oricum, presedintele Basescu il unge pe Pahontu sef peste SPP, un om foarte apropiat generalului Andreescu. Între 1999-2002 fusese Şef de Stat Major la Brigada 11 Mobilă Jandarmi Bucureşti, iar din 2002-2005 – comandant al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”.
  Tot atunci, in acea zi, pe 7 decembrie 2005, si Gabriel Cretu este uns. Cretu devine prim adjunct al directorului SPP si Sef al Statului Major al Serviciului. Un nou personaj deci, in tot acest peisaj cu multe increngaturi cuidate.
  Dar cine este el? Si, nu-i asa, trebuie sa incepem cu prezentarea. I se spune, de exemplu, Rambo 5, gratie staturii altetice si stilului pe masura. Gabriel Cretu venea in primul rand din Ministerul de interne, unde activase 9 ani, ajungand pana la gradul de comandant de batalion, din 1990 si pana in 1999.
  Apoi, urmatorii trei ani a fost si el tot la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”. Exact, da. Acolo unde a fost si Lucian Pahontu. Mai mic in grad, e adevarat. Si…da. Si pe Cretu il stia Andreescu.

 8. Numai ca in 2003, el a fost privilegiatul. Dupa 9 ani de Interne, faci exact ce vrea Internele. Adica te duci…si s-a dus… mare sef peste Acvila.
  In 2005, tot sustinerea de la Interne probabil ( stim toti ca Rus se intelege bine cu Blaga) il face pe Gabriel Cretu sa ajunga pe pozitia a doua a ierarhiei SPP.
  Sa ne intelegem. Subliniez. Inamicul nr. 1 al SPP sau, altfel spus , directorul din ultimii trei ani al Grupul Special de Protecţie şi Intervenţie „Acvila”.
  In locul lui Gabriel Cretu, la Acvila, ramane mana sa dreapta, omul sau de incredere: Valeriu Mihai.

  Asa, planul schimbat din cauza esecului la prezidentiale a fost dus la indeplinire cu succes. Jandarmeria si ACVILA au inghitit SPP. S-a pastrat insa titulatura institutiei. Si de atunci au inceput si problemele.
  Noua garda i-a fortat pe cei vechi in SPP sa paraseasca Serviciul, unii au fost trecuti in rezerva, altora li s-au oferit diverse munci prin Jandarmerie, cativa au plecat singuri…Un alt succes, vazut din afara doar ca o noua epurare. In fapt, un mare vis dus, in sfarsit, la indeplinire.

  Numai ca venirea lui Cretu pe pozitia a doua in SPP s-a lovit la inceputul lui 2006 de o prima mare problema. Pe numele si prenumele ei: Gigi Rizea( Gheorghe Rizea). Rizea era atunci la Sectiunea Antitero a SPP.
  Conflictul intre Rizea si Cretu s-a acutizat, pentru ca practicile lui Cretu nu erau digerate de cei vechi Serviciu. Cretu si-a impus insa stilul, si-a adus oameni de la Acvila in SPP, oameni care nu au nicio legatura cu Armata, cu pregatirea militara, si care nu facusera decat antrenamente. Asta in timp ce multi din Serviciu aveau ani intregi de misiuni la activ. Si nu numai atat.
  Se spune chiar ca intr-una din multele discutii, Rizea l-a si pocnit pe Cretu. S-ar fi batut, dar
  Cretu a invins insa. Rizea a plecat dupa 15 ani din SPP, odata cu doi luptatori de K1, Ciprian Sora si Daniel Ghita.

  Partea a doua a acestei povesti este insa si cea mai interesanta.
  Trebuie sa facem o intoarcere in timp.Ne ducem la…facerea Guvernului.
  Internele sunt la PSD, Catalin Voicu pierde nonimalizarea in PSD la sefia ministerului. Odata cu el sunt invinsi mai multi: Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc si Mitica Iliescu. Nu pot pune mana deloc pe UM0215. Si asta e doar una dintre probleme. Nu pot nominaliza personajul trimis pe pamant si in Guvern de stapanul lor, Mitica Iliescu. Asta e problema cea mai grava.
  Ce a urmat, stim. Oprea demisioneaza, o face si Dragnea, si asa Dan Nica ajunge la sefia Internelor. Dupa ceva timp, Nica realizeaza inutilitatea ACVILA si, initial, a vrut sa o desfiinteze. A inceput scandalul, banii pompati in ACVILA se pierdeau aiurea, unii au demisionat, altii au acceptat schimbarea. Si asa, Nica i-a trecut pe toti la Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei, unde a fost comandant Lucian Pahontu. Si unde…de o luna fusese numit Gigi Rizea, dat afara din SPP de catre… Gabriel Cretu.

 9. Numai ca toata cheia acestui scandal cu multe legaturi dubioase, nu e insa nici Cretu, nici Pahontu. Eu cred ca este nimeni altul decat Gigi Rizea. Iata si informatia cu cea mai mare greutate:

  Gigi (Gheorghe) Rizea este nimeni altul decat finul lui Catalin Voicu. Sau. Catalin Voicu este nasul lui Gigi (Gheorghe) Rizea de cununie.

  Nasul. El e…Nu-l stiti? Remember. Si aici..Si in multe postari de pe acest blog.

  Pai daaaaa, cum altfel sa fi ajuns Rizea brusc si ditamai sef la BSIJ? Bineinteles, gratie interlopului sau nas- Catalin Voicu. Si stapanului lor- Mitica Iliescu. Nu-l uitam nici pe executant- Marian Vanghelie. Si nici pe marele vicepremier Nica- care de cum a ajuns in functia de ministru si-a adus un consilier. Pe care presupun ca nici nu-l cunostea. Nici nu stia ca exista. Consilier pe oridine publica si interventie al ministrului- Gigi Rizea.

  Pe 15 aprilie 2009 se intampla asta: „Deputaţii au adoptat, astazi, tacit, ordonanţa prin care Grupul Special de Protecţie şi Intervenţii „Acvila” trece în cadrul Jandarmeriei, după ce, la dezbaterile generale, liderul grupului PSD, Aura Vasile, a solicitat respingerea tuturor amendamentelor propuse de Comisia de apărare.”. Credeti ca Aura Vasile indrazneste sa respire macar fara voia comandantului ei suprem, Marian Vanghelie? Raspuns corect: Nu. Ei bine, va imaginati ca nimic nu face intamplator. Nu sunt sigura ca stia ce e ACVILA, dar sunt sigura ca stia pe de rost ce i-a poruncit Vanghelie.

  Dupa cum se vede, cu ajutor de la stapan( Mitica Iliescu) si de la executantii lui( Marian Vanghelie si Catalin Voicu), Gigi Rizea e inscaunat comandant peste Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

  Cvul lui Rizea? Impresionant, bineinteles… Asemenator cu al celora care-l manevreaza:

  In 2002, de exemplu, a adus in pragul mortii un fost maior SPP, Cornel Donisan.

  Si tot in 2002, acelasi Rizea impreuna cu Ciprian Sora ar fi incercat sa-l omoare, la instigarea si cu complicitatea generalilor Dumitru Iliescu si Dumitru Ciobanu( fost sef al Directiei de Contrainformatii a SIE) pe Gheorghe Tiron, fost adiministrator al Agentiei Romane de Securitate SRL. Adica al firmei unde actionar unic era nimeni alta decat nepoata lui Mitica Iliescu.

 10. Datorita acestei legaturi cu Mitica Iliescu, Catalin Voicu si Marian Vanghelie, Gigi Rizea si-a asigurat mereu protectia fata de lege sau de institutiile statului. Desi fara studii superioare, a fost in SPP. Iar dupa ce a plecat din SPP si-a facut o firma: Black Wolf Security Consulting. Adica te doare mintea: dadea consultanta pe probleme de paza, protectie, intervenite anti si contra terororista. Si facea chiar pregatire..

  Rizea a fost, evident, un protejat al sistemului. Au luat si el ca si Nasu’..unele dintre cele mai mari credite preferentiale de la Bancorex. Iata-i pe urmatorii:

  Gheorghe Rizea: 186.666.672 lei
  Catalin Voicu:187.500.005 lei
  Victor Buzdugan: 92.518.050 lei ( al doilea locotenet al lui Mitica Iliescu. SPP pana in 2003, in prezent director pe o pozitie importanta in MAE. Poate citeste si Cristian Diaconescu aceasta postare :)))))
  Mitica Iliescu: 184.947.041 lei
  Elena Iliescu:187.500.005 lei

  Intreaga lista o gasiti aici. Si ca bonus, urmatoarele informatii:

  – Vina este a multora ca ACVILA a ajuns elita unitatilor speciale din Romania.Este cred
  singura structura speciala ce a beneficiat de un proiect european de finatare de 5 milioane euro, destinat dotarii cu mijloace de transport (auto, moto si barci). Astfel, au fost cumparate 12 masini Touareg (doar 7 raminind la Acvila), 6 Audi S4 (2 raminind la Acvila), 4 camionete Mercedes Doka (2 la Acvila), 4 dubite Mercedes Sprinter (doar una la Acvila), 2 auto blindate Mercedes (Acvila nu a beneficiat de nici una dintre ele), 8 VW T5 LRS (toate raminind la Acvila) si 8 VW T5 KRS (doar 4 la Acvila). De restul mijloacelor de transport a beneficiat Ministerul de Interne.
  La cateva zile dupa ce a ajuns sef peste BSIJ, Rizea a distrus o masina AUDI S4 si un Touareg- dupa tururi spectaculoase si in forta prin curtea institutiei.

  Ce se intampla acum? E simplu. Se numeste razbunare. Ajuns sef peste ograda dusmanului, Rizea scoate din sertar toate contractele de pe vremea primului director, paravanul financiar care a fost Avila, vrea capul lui Gabriel Cretu si vedem ca si pe al lui Lucian Pahontu. Nu spun ca cei doi sunt neprihaniti sau ca ACVILA n-ar fi inghitit degeaba banii statului.
  Dar asa, indirect, se impusca mai multi iepuri. Rizea isi pune in aplicare visul pentru care a trait in ultimii trei ani si Mitica & Voicu se razbuna, de asemenea, pentru pierderea functiei pe care n-am sa inteleg niciodata de ce au dorit-o. Functia de ministru de Interne.
  N-a durat insa mult. Si toti trei cat si halucinantul executant Marian Vanghelie au ajuns, vedem, pana la urma si pe o cu totul alta cale in Guvern. Daca nu au reusit sa conduca, controleaza. Bineinteles ca in acest peisaj Dan Nica nici nu mai conteaza. Si poate ca da…Nica nici n-ar fi ajuns acolo altfel…

 11. Prietene, informatiile despre Acvila sunt preluate de pe blogul Sorinei si sunt in mare parte nedocumentate (evit sa spun neadevarate). In mare iti pot spune ca nu puteau fi vazuti la summit pentru ca au avut cu totul alte misiuni, altele fata de ce ar fi insemnat prezenta lor pe strada; 100% din efective au fost politisti, jandarmi, cadre M.Ap.N.; nu au prezentat niciodata exercitii de protectie dupa cum nici nu au participat la protectia vreunei persoane politice aflata sub protectia SPP; misiunile mediatizate au fost de cel mai inalt nivel (nu a existat nici cea mai mica suspiciune asupra scurgerii de informatii).
  La acest moment exista nenumarate informatii care pot fi folosite drept surse credibile de informare, cel mai sintetizat fiind cel al lui Victor Roncea.

 12. Poate acum realizati implicatiile desfiintarii ACVILA. De ce a trebuit o astfel de unitate sa dispara iar in locul ei sa apara un surogat, condus de chiar finul acestui infractor.
  Desi s-a tot facut valva cu protectia oficialilor, daca documentati un pic, veti observa ca ACVILA asigura protectia magistratilor implicati in astfel de operatiuni (DIICOT, DNA, DGA, precum si alti judecatori ai cazurilor cu „rasunet”), cooperand totodata si pentru realizarea arestarilor. E de la sine inteles ca nu se puteau mediatiza astfel de misiuni si de ce pentru opinia publica o asemenea unitate aparea ca o simpla consumatoare de fonduri.
  Inainte sa acuzati, meditati un pic!

 13. nea anonimule, stii ce stii – din tot ce ai citit – dar nu stii prea bine… de inteles, n-ai inteles deloc…mai documenteaza-te, fratioare…

  cu un singur lucru ai nimerit-o: la Sorina Matei pe blog e varza rau…

 14. Dumitru Iliescu era destul de apropiat al preotului-porno de la Caldarusani, Laurentiu Andreescu, prins in flagrant sexual si mediatizat insistent in luna iulie a.c. Mediatizare care s-a oprit la presiunile politice a celor care se duceau la ghicit in chilia acestui popa. Dumitru Iliescu si popa porno se indeletniceau cu practici de magie neagra, acesta fiind adevaratul motiv al filmului porno popesc. Un alt musafir de noapte al popii porno a fost popa SPP- lui Irineu Dogaru, fost coleg de facultate al popii. Este arhistiut ca popa Laurentiu era mai mult vrajitor decat popa. Vanghelie si-a terminat studiile la Snagov, unde popa porno preda la liceu, directorul liceului fiind un om de casa al popii. Senatorul Voicu avea si el locul lui in chilia popii. Danacu, masonul sef spargea si el tacerea serilor si acestia toti puneau tara la cale si Hrebenciuc nu minte cand spune ca el crede in magie si in practicile oculte.Popa porno mergea si el la ghicit si problema tuturor a devenit chiar ghicitoarea popii porno. Popa stia ca o va incurca rau, chiar pe mana protectorilor lui. Catalin Voicu, mai mult infractor decat senator, deschidea usa cand voia pixul lui la Rodica Stanoiu, care o tragea de poale pe Lidia Barbulescu, verisoara ei, usa lui Taracila zbura deoparte in fata lui Voicu pentru ca acesta aducea vesti si treburile rezolvate in politie. 0215 era la picioarele lui Voicu. Procurorul Dan Voinea era la picioarele lui Voicu. Voicu intra la madam Stanoiu odata cu Dumitru Iliescu, Dinisor, Santion sau Sanpetru. La aceasi comanda raspundeau si procurori din DNA Draghici mai ales!! Daca senatorul Voicu a fost interceptat telefonic pentru multi parlamentari e belea. Conducerea penitenciarului Rahova este de asemenea la dispozoitia dorintelor senatorului Catalin Voicu, pentru manipularea unor detinuti implicati in dosare cu politicieni, scapati di plasa justitiei, prin sacrificarea vreunui acar paun. Pentru serviciile serviciile secrete este poate importanta relatia gastii din spatele Monicai Ritzi din Valea Jiului, cu asociatul Adrian Gardean si acest senator Catalin Voicu. Dosarele despre armament lucrate de Ilie Botos sunt o arma de santaj a senatorului si a procurorilor pentru a-si mentine scaunele. Lidia Barbulescu, Florin si Viorica Costiniu, Stefan Pistol, Anton Pandrea sunt numai cativa din judecatorii obedienti grupului pseudomafioti a carui exponent de frunte e Catalin Voicu. Pentru interesele sale personale el nu a ezitat sa foloseasca oameni din SPP sau 0215 pentru culegere de informatii sau intimidare. Acelasi Catalin Voicu are o relatie speciala la cel mai inalt nivel in Baroul Bucuresti pe unde are intrare la instantele de grad mai mic… Vanghelie stie de la ghicitorile lui ca ii suna clopotele prin acest Catalin Voicu… Pentru ca judecatorii Curtii Constitutionale erau cat pe ce sa intre in mare bucluc, din cauza presiunilor facute de gruparea lui Catalin Voicu, pentru a-l „face” pe Basescu. Daca popa SPP este pe felie cu Dumitru Iliescu, poate ca si lui i-a dat Traian Basescu medalia pentru „serviciu credincios”. Ministru Justitiei stie exact ce se intampla in subordinea lui si cine i-a numit si de ce pe comandantii de penitenciare. IN FOLOSUL PSD SI PNL!

 15. oare stie cineva ca sotia lui voicu ( voicu angela) desi a fost incadrata la policlicnica de pe washinton sectia medicina preventiva ( de unde a anuntat ca nu mai figureaza de la 1 ian 2010) avea norma intreaga fiind si militar nu a fost vazuta de 11 ani la serv?, dar bani lua? faceti o investigatie

Comentariile sunt închise.