©Documente inedite: Lista „TERORIŞTILOR” din decembrie 1989

După ce Nicolae Ceauşescu a lansat ipoteza că, la Timişoara au acţionat elemente teroriste, care au incitat populaţia să iasă în stradă, formula a fost preluată, după 22 decembrie 1989, de Ion Iliescu şi de complicii săi. De această dată însă, „teroriştii” care, conform lui Iliescu, „trăgeau din toate poziţiile”, erau inventaţi de autorii loviturii de stat coordonaţi de Victor Athanasie Stănculescu, Gelu Voican Voiculescu şi Ion Iliescu. Deşi au trecut 20 de ani de la evenimentele din Decembrie, autorii diversiunii teroriste de atunci au rămas pe poziţii, refuzând să recunoască marea manipulare pe care au generat-o, în pofida faptului că procurorii militari au clarificat de multă vreme fenomenul terorist. Concluzia anchetatorilor a fost clară: cei care au acţionat după 22 decembrie 1989 au fost militari români sau cetăţeni care au primit arme şi trimişi să tragă, aiurea, pe străzi sau prin locuinţe. Teroriştii au fost inventaţi deoarece, pe de o parte, armata avea nevoie să-şi justifice prezenţa pe străzi, iar, pe de altă parte, apariţia unui pericol iminent la securitatea cetăţenilor muta accentul şi atenţia de pe locul lăsat liber de Ceauşescu, pe îndepărtarea pericolului nou apărut. „Teroriştii” lui Iliescu au acoperit, astfel, lovitura de stat militară dată de fostul prim secretar de la Iaşi în complicitate cu Victor Athanasie Stănculescu. Recent, deşi nimic nu-l mai împiedica să recunoască adevărul despre evenimentele de după 22 decembrie 1989, Victor Athanasie Stănculescu a reluat falsa teorie a existenţei teroriştilor. Într-un interviu pe care l-a dat istoricului Alex Stoenescu, Victor Stănculescu, cel pe care Nicolae Ceauşescu l-a numit la comanda Armatei imediat după sinuciderea lui Vasile Milea, a reluat tema teroriştilor. El a spus că „teroriştii” au fost agenţi ai KGB şi GRU care au tras atât la Timişoara, cât şi la Bucureşti. Mai mult, a mai zis Stănculescu, peste 1000 de terorişti au fost prinşi atunci de armată iar apoi au fost puşi în liberate.

Fenomenul terorist a avut două componente. Componenta externă, sovietică, şi componenta internă, a celor care au acţionat ca oameni care, văzând că regimul a fost răsturnat, trebuiau să facă reacţia la această acţiune. Teroriştii prinşi la noi, la Armată, şi dovediţi au recunoscut că au plecat şi ofiţeri din unităţi. (…) Au dispărut un timp şi pe urmă au revenit în unităţi. Şi nu se ştie ce au făcut în timpul ăsta.(…)Eu am avut în mână lista cu 1.015 terorişti capturaţi, care erau terorişti de adevărat, identificaţi de forţele militare. Mi s-a raportat că au fost predaţi şi se află la poliţie. De acolo au dispărut, s-au evaporat şi nu mai există nimeni. Sistemul care trebuia să se protejeze a funcţionat, pentru situaţia extremă de capturare – a declarat Victor Athanasie Stănculescu

Teoria existenţei „teroriştilor”, repetată obsesiv în ultimii 20 de ani de către cei vinovaţi pentru crimele de după 22 decembrie 1989, este falsă, iar lista invocată de Stănculescu este o invenţie ca atâtea altele. Nici el şi nici Ion Iliescu nu pot să justifice altfel cei peste 1000 de morţi înregistraţi după fuga lui Ceauşescu şi cei câţiva mii de răniţi, cum, la fel, nu pot justifica altfel asasinarea soţilor Ceauşescu. Celebra listă cu „terorişti de adevărat” nu conţinea „terorişti” ci persoane reţinute de armată sau „revoluţionari” din motive ce sfidează orice logică. Unii au fost reţinuţi pentru că priveau în sus, alţii pentru ca priveau într-o parte, alţii pentru că erau înarmaţi (tot de către autorităţi), alţii pentru că n-aveau documente asupra lor, alţii pentru că erau nebuni etc etc. Pe lista respectivă erau ofiţeri ai fostei securităţi, disidenţi (Dumitru Iuga), cetăţeni străini, hoţi, răniţi etc etc. Iată mai jos, în premieră, cum, arăta o astfel de listă şi cine erau „teroriştii” de care aveau atâta nevoie complicii lui Iliescu . Este vorba despre o listă ce conţine 463 de persoane reţinute atunci în Bucureşti, ca „terorişti”, şi puse apoi în libertate deoarece nu s-a reţinut nimic în sarcina lor.

©Dan Badea

img001

img002

img003

img004

img005

img006

img007 img008

img009

img010 img011

img012

img013 img014

img015 img016

img017 img018

img019 img020

img021 img022

img023 img024

img025 img026

img027 img028

img029 img030

img031 img032

img033 img034

img035 img036

img037 img038

img039 img040

img041 img042

img043 img044

img045 img046

img047

img048

img049

Dan Badea

11 comentarii la „©Documente inedite: Lista „TERORIŞTILOR” din decembrie 1989”

 1. aha, lipseste teroristul numarul unu al romaniei din acele vremuri: ilici ramirez iliescovici…lasand gluma la o parte, aceasta lista arata paranoia lansata de ciracii lui iliescu cu scopul de a prelua puterea cat mai repede…

  te astept la mine pe blog unde: Pe 22 Decembrie 1989, Ilici Ramirez Iliescovici a primit cel mai frumos cadou de Mos Gerila: conducerea fostului PCR si peste o mie de morti…

 2. La pozitia 141 este Lupu Cristian.
  L-am cunoscut din 1988, fiind coleg de serviciu si prieten cu el. Era ajutor programator (studii medii) dar facea munca de programator, facand din programarea calculatoarelor o obsesie aproape.
  Avea o statura atletica si un ten masliniu, ca de arab.
  La inceputul verii anului 1989, stiindu-ma amator de lucruri de arta, mi-a oferit spre cumparare o icoana veche (bunicul lui a fost negustor de icoane), cu motivatia ca are nevoie de bani ca sa mearga la mare cu familia, ca „tineretea trece”.
  La revolutie a stat mai multe zile in sediul TVR, unde a fost ranit in 25 dec. Dus la spital a inceput sa delireze. In delir … facea programarea calculatorului (instructiuni de programare cu celebrele „go to” etc.) Doctorii l-au considerat terorist arab, si in ignoranta lor considerau ca spune cine stie ce coduri in engleza!!! L-au lasat sa moara. Colegii de serviciu, inclusiv directorul centrului de calcul l-au cautat la spital dar li s-a spus ca nu figureaza ca intrat in spital. Corpul i-a fost gasit la morga, scris pe abdomen cu litere mari, cu carioca „terorist”. O fotografie cu el mort, si cu inscriptia vizibila, a aparut intr-o carte prin 1991-1992.
  Intre timp s-au lamurit lucrurile si acum figureaza ca erou al revolutiei.

 3. se incearca o anumita reabilitare a gen stanculescu. acum e drept ca a jucat si un rol pozitiv, evitand un macel gen Tienanmen pe 22 prin ordinul sau de retragere a trupelor, dar e si el asimilabil cu noua putere iliescista de aia si intretine diversiunea cu teroristii.

 4. Teroristi au fost. Ma refer la luptatori din afara sau cei din afara dar care se antrenau deja aici. Existau si pe atunci „batalioane de operatiuni speciale” unde anumite „grupuri” erau formate doar din straini care aveau diferite misiuni in cadrul Tratatului de la Varsovia.
  Ma refer la cei din Iran…
  Unii dintre ei au ramas aici, dupa „revolutie”, s-au insurat si au devenit prosperi oameni de afaceri…probabil pt. „merite deosebite”.
  Ei NU au venit sa-l sustina pe Ceausescu ci „Frontul Salvarii Nationale”.

 5. @ronin
  daca au fost nu au actionat.astea sunt povesti lansate de complotisti si de conducerea minsiterului apararii…toti mortii de dupa 22 decembrie se datoreaza diversiunii al carei scop a fost preluarea puterii decatre gruparea Iliescu.

 6. Daca urmarim cu atentie intreg filmul preluarii puterii in Romania anilor „89 de catre FSN, Stanculescu NU este altceva decat un alt TRADATOR din GASCA de COMPLOTISTI.
  Asa cum bine spunea cineva, complotistii sau acel „tribunal militar extraordinar” NU era altceva decat un TRIBUNAL MASONIC.
  Asa se explica si supusenia unui general fata de un barbos ca GVV care, in grad sau pe scara masonica, era SUPERIOR.
  Ce ma „enerveaza” pe mine, este faptul ca lumea nu intelege ca daca masoneria este o DIVERSIUNE, un PARAVAN al „ocultilor de la Vatican”, atunci intreaga situatie capata un alt sens.
  Sinteza urmarita este cu mult mai „adanca”.
  In acest sens am scris si articolul acesta (Traian Basescu: QUO VADIS ?!) pe blogul meu:
  http://ordinulnegru.blogspot.com/2009/12/traian-basescu-quo-vadis.html

  Tare imi este „teama” ca insusi mai marii tarii noastre NU realizeaza care-i sinteza cautata si cine sunt adevaratii inamici ai Romaniei (si lumii in general)…
  Daca tot vorbim de „TERORISTII” in aceste zile si „iubim” investigatia, recomand (inca o data) cartea „Teroristii Secreti” de Bill Hughes.
  http://www.scribd.com/doc/11351800/Teroritii-Secrei-de-Bill-Hughes-
  http://contrainformatii1540.blogspot.com/2009/07/teroristii-secreti.html

 7. Dan:
  m-am referit la cei din Iran deoarece am avut „sansa” sa cunosc cativa instructori iranieni care au „aterizat” in 1989 si nu au mai plecat nici in ziua de azi. Actualmente sunt prosperi oameni de afaceri.
  Posibil ca „schema” sa fie mai larga (profunda). Spun ca ei, si aici suntem de acord, NU au fost aici pt. Ceausescu ci pentru FSN.
  Posibil sa fie parte din „misiunile strategice” ale Romaniei, nu stiu…

 8. @ronin
  stiu despre cine vorbesti, am pe undeva chiar si lista cu numele lor deoarece am avut acces la documentele uneia dintre cursele cu care au fost adusi in tara…asta era insa pana in 22. nu exista insa nicio dovada ca ar fi tras. pe de alta parte, daca ar fi actionat in sprijinul fsn atunci au fost diversionisti, deci victimele raman in acelasi cont: al echipei iliescu. pentru ca, in definitiv, asta ne-a interesat in primul rand: cine si de ce a ucis aproape 1000 de oameni dupa 22 decembrie, in conditiile in care NIMENI NU A SARIT IN APARAREA LUI CEAUSESCU. raspunsul il stim si nu ma refer aici, neaparat, la toti cei care au apasat pe tragaci.

 9. De ce sînt unele ştersături în listă?
  Este lista completă a parchetului, sau mai există şi alte liste (apropo şi de diferenţa dintre 463 şi 1015)?

 10. Lista este, de fapt, un document de lucru. De asta are stersaturi. Provine de la Parchetul General si nu e completa. Nu puteam sa postez pe blog lista cu toti lucratorii Directiei a V-a, care au fost arestati atunci, cu totii, ca teroristi.Mai sunt si alte liste, din diverse orase…

 11. Din ce mi-a povestit bunica mea (suna haois dar ea locuia intr-un imobil situat vis a vis de Primaria orasului „atacata” de diversionisti in 22-24 decembrie 1989) a existat cel putin un individ inarmat imbracat in mai multe randuri de haine (era cu pardesiul deschis), care a coborat (singur) din podul imobilului, si a fugit printr-o curte interioara, inainte ca un grup de militari MApN sa intre in imobil si sa cerceteze toate scarile si podul. S-au descoperit urme de gloante in pod, trase probabil de individul in cauza. Evenimentul e real (bunica mea nu era senila si nici bolnava psihic!) si va garantez ca nu singurul. Deci au existat diversionisti reali, nu doar imaginati! Si sunt convins ca au actionat in folosul noii puteri comuniste (Iliescu si ai lui).

Comentariile sunt închise.