Tonomatul Adrian Ursu zice că şantajistul Roşca Stănescu e jurnalist, încălcând decizia Comisiei Media

tonomate
tonomate

După ce Comisia Media, organism comun al CRP (Clubul Român de Presă) şi AJR (Asociaţia Jurnaliştilor din România), a decis excluderea din breasla jurnaliştilor a şantajiştilor Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac, slugile lui Sorin Vîntu au încălcat decizia amintită şi l-au reintrodus pe sticla televizorului pe unul dintre proscrişi.
Cei care au sfidat în seara asta recomandarea C.M. sunt nebertebratele Adrian Ursu şi o fătucă al cărei nume nu-l reţin, ei fiind moderatorii emisiunii diversioniste „Ora de foc”. Tonomatul Ursu, aflat pe ultima sută de metri a mandatului de „jurnalist” la mogul, l-a invitat pe numitul Sorin Roşca Stănescu la o şuetă pe postul TV al lui Vîntu şi l-a prezentat pe individ ca fiind jurnalist.

tonomat dormind in post
tonomat dormind in post

Iată ce transmitea, luna trecută CM: “Comisia Media recomandă instituţiilor de presă şi jurnaliştilor să nu-i mai prezinte pe Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac drept jurnalişti sau cu orice titulatură care face trimitere la această meserie”. Mai mult, consideră reprezentanţii CRP şi AJR, “instituţiile de presă care colaborează cu Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac pentru prestaţii jurnalistice sau de management editorial riscă să compromită nu numai propriul prestigiu, ci şi credibilitatea profesiei”.
Se mai poate vorbi aici, în imperiul lui Vîntu, despre prestigiu sau credibilitate a profesiei de jurnalist? Ar fi absurd. Care profesie? Derbedeii care au condus ani de zile campania anti-Băsescu şi care s-au îmbogăţit doar pentru că l-au înjurat pe preşedinte, se apropie de finalul carierei.  

Hurezeanu, Ursu, Dumitrescu, Nistorescu, Buşcu, Drăgotescu, Zeicescu, Şincai şi alte câteva nevertebrate din coteţul lui Vîntu vor avea mari probleme dacă mogulii îşi vor închide fabricile de manipulare a opiniei publice.

Derbedeii lui Vîntu şi-au consumat de mult ultimele credite şi doar inerţia îi mai menţine pe sticla televizorului. Dacă manipularea ar putea fi introdusă în codul penal, cei amintiţi şi-ar petrece restul vieţii în puşcărie. Norocul lor că manipularea e înscrisă doar în fişa postului pe baza căreia îşi ridică, lună de lună, de la mogul, miile de euro.

Cele de mai sus reprezintă şi o sesizare a Comisiei Media. Este inadmisibil ca astfel de personaje, care nu înţeleg că meseria de jurnalist presupune informarea corectă a opiniei publice şi nu dezinformarea contra-cost, să mai ocupe spaţiul public. Dacă aceşti derbedei nu sunt excluşi din breaslă, ei vor continua să otrăvească conştiinţele celor care nu au suficientă informaţie pentru a decide în cunoştinţă de cauză.

Dan Badea

13 comentarii la „Tonomatul Adrian Ursu zice că şantajistul Roşca Stănescu e jurnalist, încălcând decizia Comisiei Media”

 1. Adrian Ursu… fomist din BV, aciuat la Bucuresti si facut om in urma maritisului cu fata unui diplomat. [Neica nimeni pe bancile facultatii (am fost colegi de grupa) de limbi straine, a fugit rapid sa-si echivaleze examenele la jurnalistica…] Am ramas surprinsa cand am vazut ca vorbeste, eu stiam ca doar bombane…

 2. Aveti mare dreptate, dar ce putem face ? Suntem de-a dreptul neputinciosi in fata acestui asalt al minciunii si imposturii.

  Cititi editorialul de azi al unui oarecare Stoicescu din Ev.Zilei.
  Ramaneti consternat asa cum am ramas si eu.

  I-am scris acestuia gandurile mele. Nu stiu daca vor apare si nici nu conteaza. Ce poate ar trebui sa conteze, imensa perplexitate in fata unui astfel de text perplexitate ce m-a determinat sa nu mai citesc restul ziarului. Dar chiar conteaza ptr.jurnalisti de teapa acestui domn Stoicescu ??

  Din pacate cei pe care-i amintiti mai sus s-au constituit in modele pentru jurnalisti tineri care-si doresc si ei gramezile lor de euroi.

  Asa inaintasi, asa viitori. Eroul principal, EURO.

  TRISTA NEPUTINTA NOASTRA de a ne elibera de o astfel de presa.

 3. Mai era ceva de compromis in haznaua de la Irealitatea? Serios? Mai e vreo zona inca necompromisa?
  Ursu s-a compromis deja de mult, pt el nu mai reprezinta o problema terminarea pauzelor, inainte de comanda:”Capul la fund, pauza s-a terminat!”…
  Fiinta cealalta umanoida, de langa el, cine ziceati ca e? Decorul?

  Nu ma surprinde faptul ca jurnalistii de la Irealitatea se comporta consecvent. S-au invatat sa colcaie intr-o mlastina, de unde sa stie ei, cum se TRAIESTE in afara ei?

  Stima noastra si mandria, Ursu, Rosca si famiglia!!

 4. In mod normal si Ursu, Nistorescu sau Ciutacu ar trebui sa primeasca acelasi stigmat, ca si Rosca si Chirieac si ca ei multi altii. Dar atat timp cat sunt o gasca, se spala unul pe celalalt.
  Sa ne traiesti! Craciun fericit!

 5. Domnule Badea,
  Va doresc multa sanatate, bucurii si impliniri alaturi de cei dragi.

  Craciun fericit!
  La multi ani!

 6. dane ajung mai tarziu pe blogul tau.nu-ti doresc decat saratori fericite liniste sufleteasca si forta de munca.alaturi de radu moraru si turcescu(da turcescu nu stiu de ce)va consider cei mai buni ziaristi dintre carpati, dunare si mare.imi cer scuze ca in campanie uneori in dezbatere pe anumite forumuri (sokker manager)am furat cateva fragmente de pe blogul tau.am facut asta fiindca acel om deosebit era incoltit (aveai o fotografie, nu trebuia sa o scoti), am facut chestia asta cand mi se cereau argumente scurte de ce cu unul si nu cu prostul.

Comentariile sunt închise.