Ţeparul Marius Locic şi spălătoria de bani a lui Marian Iancu (I)

Marius Locic
Marius Locic

Marius Locic (foto stânga) a intrat, la sfârşitul anului trecut, în atenţia DNA, el fiind anchetat, pentru dare de mită, în dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu.

Fost ospătar, Locic este un produs tipic al rebuturilor din serviciile secrete, în mod special din Serviciul de Informaţii Externe. A spune despre el că este escroc, ţepar sau infractor, aşa cum au afirmat unii, nu rezolvă cu nimic problema de fond reprezentată de acest personaj „lansat pe piaţă”, oficial, în 2006. A afla pentru cine lucrează el, pe cine reprezintă şi, deci, cui servesc acţiunile sale, asta ar fi într-adevăr o ştire de presă.

Deocamdată însă, ziariştii care i-au executat ordinele tac, deşi, cu o singură excepţie, pe toţi i-a ţepuit refuzând să le mai achite salariile vreme de mai multe luni de zile. Să ne concentram asadar pe Locic. Marius Locic. Trebuie făcută precizarea, pentru cei care îl cunosc, sau care l-au ascultat vorbind, că, după opinia mea, el nu poate fi cadru al vreunui serviciu secret, chiar dacă asta e bănuiala tuturor. Ar fi absurd ca SIE să angajeze un agramat ca Locic, cum, la fel de absurd ar fi să angajeze un beţiv precum aşa-zisul jurnalist Marius Stoian, chiar dacă acesta din urmă se laudă – când e beat pulbere, evident! – că ar fi ofiţer superior al SIE.

Crescut sau preluat pe parcurs de securişti din SIE, Marius Locic s-a „repartizat” în presă în

MARIAN IANCU
MARIAN IANCU

2006, prin aşa-zisa cumpărare a cotidianului ATAC de la Marian Iancu (foto dreapta), controversatul patron al Balkan Petroleum şi al FC Timişoara. Că preluarea acelui cotidian a fost de faţadă, controlul fiind în continuare deţinut de omul de afaceri timişorean şi de cei care se află în spatele său, asta pare a fi o ipoteză tot mai demnă de luat în calcul. Zilele trecute am descoperit că legătura Iancu-Locic s-a menţinut intactă, ba, mai mult, Locic este în continuare folosit ca paravan pentru afacerile imobiliare ale lui Marian Iancu şi, posibil, ale băieţilor neatenţi din SIE.

Deocamdată prefer să cred că operaţiunile financiare derulate sub numele lui Marius Locic, Marius Stoian, fraţii Marian şi Octavian Iancu sau a generalilor rezervişti din SIE (Isac, Isar şi Haş) nu sunt instituţionalizate, iar fondurile rulate de aceşti indivizi nu sunt de la buget.

De la servitor, la comandant de ziarişti

Singur sau împreună cu soţia (Elena Mariana), Marius Locic a înfiinţat în România peste 20 de firme, metodă folosită de regulă pentru a înşela fiscul sau/şi creditorii. Dintre acestea el a înstrăinat deja şapte societăţi cu probleme, deşi spectrul falimentului nu-i dă pace. Astăzi, pe rolul Tribunalului Bucureşti există mai multe cereri de intrare în faliment pentru câteva dintre firmele sale de bază. Înainte de a vedea pe cine a ţepuit Locic, să aruncăm un ochi pe portofoliul de firme plasat de „băieţi” în proprietatea acestui paravan numit Marius Locic.

Lansarea în afaceri a fostului ospătar Marius Locic s-a făcut în 1991 prin societatea C.B.C. – Construcţii – Cioroianu SRL, o firmă care aparţine, azi, unui anume Marius Gavril. A urmat apoi societatea Fresh Servimpex SRL, înfiinţată în 1992, o firmă pe măsura pregătirii sale de bază, adică aceea de servitor (ospătar), dar transformată ulterior în societate pentru comerţul ziarelor. Nu ştim încă de ce nu s-a mulţumit să-şi servească clienţii în spaţiu închis şi a ieşit în lume, să jefuiască ziarişti sau să facă jocurile unor mafioţi din administraţie şi servicii secrete.

În 1997 înfiinţează firma Locic Internaţional Impex, specializată în afaceri imobiliare, societate trecută şi ea astăzi pe numele fratelui său, Doinel. Alături de soţie el deţine şi firma Info Media Press, înfiinţată în 2003, societate pe care avea să editeze, mai târziu, cotidianul Atac.

Tot în 2003, soţia sa înfiinţează Locic Beauty SRL. Firma de bază a a acestuia, Locic Imobiliare, apare în 2004 şi este deţinută tot împreună cu soţia. Tot atunci au fost înfiinţate şi societatăţile Locic Media SRL şi Locic şi Partenerii SRL. Interesant este faptul că Locic Media SRL din Ilfov a fost lichidată deja, la cererea DGFP Ilfov (faliment) şi reînfiinţată cu acelaşi nume în Bucureşti, asta arătând fără dubii latura de escroc a lui Locic.

Prima firmă Locic Media îi are ca acţionari pe soţii Doinel şi Rodica Locic, iar cealaltă pe Doinel Locic şi Locic Imobiliare. De ce avea nevoie de reînvierea firmei? Pentru continuitate în afaceri. Firma este aceea pe numele căreia s-a emis, în 2008, licenţa pentru Senso TV.

În 2005 Frigotehnica înfiinţează Frigo Print SRL, iar Nicolae Bara, proprietarul, i-o vinde ulterior lui Marius Locic.

În 2006 înfiinţează Romchina Internaţional, Europe Consulting, Atac Monden, Locic Residential şi Info Atac SRL.

Un an mai încolo apar încă cinci firme: Confiserie N.R, Panait & Locic Natural Treatment SRL, Promo Atac, Ziarul Interesul Public SRL şi AS Locav SRL. Între timp, ultimele trei societăţi au fost deja înstrăinate.

În sfârşit, ultima şarjă de firme a apărut în 2008 şi este constituită din Cotroceni Residential şi, cum arătam mai sus, Locic Media SRL. La toate acestea se mai adaugă societatea Silex SRL, firmă înfiinţată în 1991.

Un paravan pe nume Grecu. Gavrilă Grecu

Cum aminteam mai sus, societăţile cu probleme au fost transferate către nume care, deocamdată, nu spun nimic. Un astfel de paravan este Gavrilă Grecu, cel pe numele căruia au fost transferate acţiunile de la firmele prin care au fost escrocaţi zeci de ziarişti: Info Atac SRL şi Ziarul Interesul Public SRL. GG controlează cele două firme care, culmea!, acum sunt acţionare una în cealaltă şi invers, evident, în proporţii diferite. Locic le-a vândut după ce au început să apară semne că va da socoteală pentru escrocheriile făcute prin cele două cotidiene folosite în diverse operaţiuni de şantaj sau manipulare a opiniei publice, în funcţie de interesele celor din spatele său.

Operaţiunea recuperarea Maybach şi Lamorghini

masini locic

Anul trecut, după ce Marius Locic refuzase în mod constant să-şi mai achite ratele de leasing pentru mai multe autoturisme şi limuzine de lux achiziţionate de la Toyo Motor Leasing IFN SA, firma păgubită a apelat la o societate specializată în recuperări de bunuri. A fost aleasă societatea FF Star Recovery SRL care a pornit pe urma autoturismelor lui Locic. Deşi majoritatea acestora erau la cămătari, firma de recuperare a reuşit ca în scurt timp să le ridice şi să le predea societăţii de leasing. Au fost restituite astfel 4 autoturisme Toyota, un Peugeot 206, un Lamborghini Gallardo SE şi celebrul Maybach 57S. Locic a asistat neputincios la confiscarea jucăriilor cu care se lăudase într-o vreme, datorită mentalităţii lui de gherţoi, pe străzile capitalei. Maybach-ul pe care-l parca ostentativ în faţa sediului de sticlă şi beton din Dorobanţi, era cât pe ce să ia şi el calea samsarilor de maşini, într-o tentativă asemănătoare celei cu Rolls Royce-ul întors din vama Sculeni.

rolls_royce_retinut_vama

Cum se ştie deja, pe 31 martie 2009 Rolls Royce-ul lui Locic (foto dreapta), în valoare de aproape 500.000 de euro, a fost oprit de poliţiştii de frontieră la graniţa cu Republica Moldova. Şoferul a recunoscut atunci că intenţiona să predea limuzina de lux unui moldovean în schimbul a câtorva sute de euro. Conform surselor, anchetatorii bănuiau că Marius Locic, aflat în imposibilitate de a-şi mai plăti, lunar, ratele de 12.000 euro, a intenţionat să plaseze maşina samsarilor din ţara vecină pentru a încasa comisionul cuvenit din vânzarea acesteia. Şoferul, un taximetrist bucureştean (Daniel M), s-a ales astfel cu dosar penal.

Şase creditori solicită, separat, falimentul firmelor lui Marius Locic

Conform unor informaţii apărute anul trecut, în presă, Marius Locic ar avea datorii la buget de peste 29,153 milioane lei, iar fratele său, Doinel, de 14,925 milioane lei. Asta înseamnă datorii totale de peste 44 milioane lei, deci de peste 10 milioane de euro! Pe lângă acestea, Locic mai are datorii şi la partenerii de afaceri, unele fiind atât de acute încât i-a determinat pe creditori ca, după toate somaţiile inutile transmise fostului ospătar, să ceară falimentul societăţilor pe care a contractat datoriile şi să încerce astfel să mai recupereze ceva. Printre firmele importante care au cerut falimentul Locic Imobiliare se află şi două societăţi de leasing, Toyo Motor Leasing IFN SRL (20.07.2009) şi Ţiriac Leasing IFN SA(20.08.2009). Dacă, recent, conflictul cu Toyo Motor s-a încheiat prin achitarea datoriilor, nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu Ţiriac Leasing, termenul fixat pentru judecarea cererii de insolvenţă fiind fixat luna trecută, pe 20 ianuarie. La fel, falimentul firmei lui Locic mai este cerut, în procese separate, şi de următoarele firme: Banic C-CT SRL (9.10.2009), Powertek Investments SRL (2.10.2009), Basalex 2001 SRL (24.09.2009) şi Cont Instal Impex SRL (03.09.2009). Demn de semnalat este faptul că alte trei firme care au solicitat falimentul Locic Imobiliare, au renunţat apoi, firmele fiind Imobiliar Com 2000, IRCAD Steel şi First Class Group. O a patra firmă ţepuită, Carpat Beton Bucharest a avut un eşec în instanţă pe motiv de “cauză perimată”.

În vreme ce gherţoiul conducea limuzine de sute de mii de euro, firmele sale de familie nu achitau nici măcar serviciile asigurate de paznici. Aşa se face că pe 4 iunie 2009 societatea Bronec Internaţional Company SRL a cerut, la Curtea de Apel Bucureşti, falimentul societăţii Atac Info SRL. În acelaşi registru e şi cererea de faliment a Locic Media SRL înaintată Tribunalului Bucureşti de societatea de televiziune prin cablu RCS&RDS SA.

Pe societatea Info Atac SRL, înstrăinată deja către “paravanul” Gavrilă Grecu, mai erau de judecat câteva litigii de muncă precum cel cu jurnalistul G. R., concediat abuziv în urmă cu câţiva ani de către un subordonat de-al lui Locic, sau cel cu Dan Francesco Gerardi. Mai figura, la fel, ca recurent într-un proces cu aceeaşi societate, şi Ioana Zăvoranu. Oricum, de vreme ce a înstrăinat societatea, Locic poate dormi liniştit, o vreme, că portăreii îl vor căuta doar pe cel trimis de el la înaintare, cu nume de grec. Grecu are de unde plăti despăgubiri deoarece capitalul social al noii Info Atac este de 200 de lei.

urmează

Dan Badea

15 comentarii la „Ţeparul Marius Locic şi spălătoria de bani a lui Marian Iancu (I)”

 1. domnule dan badea .va rog sa scrieti si despre cine a votat legile in care alesii nostri si-au pus pensii speciale .cine era la conducere atunci?

 2. intimplator cunosc pe cineva din anturajul lui m.iancu,nu a-ti vrea sa stiti cum vorbesc astia de milioane de euro cum am vorbi noi de zeci de lei!!!si toti acesti bani vin de nu se stie unde si se duc tot la fel!sincer nu am inteles cum fac banii!

 3. dupa toata tevatura asta tine cu disperare sa-si refaca imaginea:care,de escroc? am avut nesansa de a colabora cu el,o buna bucata de timp si implicit ce tine de firma locic,daca nu ai gindirea lor nu poti fi acceptat in cercul lor,se potrivests foarte bine,cine nu-i cu noi este impotriva noastra.discutiile din jurul lui,cum poate sa pacaleasca pe unul sau pe altul.sa nu uite ca cineva a murit din cauza problemelor create de el.

 4. acest agramat nu cred ca a visat vreodata ca i s-ar putea infunda intotdeauna el se p–a pe toti.are multe constructii executate cu acte incomplete care le stiu sigur,foarte multi oameni neplatiti care dupa ce iau lucrat se p–a pe ei.probabil asa a facut si cu ziaristii,care intimplator am cunoscut citiva,si dintre ce-i ce vroiau sa puna senso tv pe picioare.pacat de acesti oameni ca si-au pus increderea in acast escroc ordinar fara scrupule,care pentru internarea parintilor a trimis aghiotantul.

 5. Teparul asta de locic isi trimite oameni la inaintare sa-i pregateasca terenul si cind apare :mister prezidente:toata lumea sa-l salute pe dl locic pentru ca este cineva,cine un ghertoi?Totusi nu inteleg de ce il ascunde atit de tare omul lui de la birou.Toate discutiile mai aprinse si cererile de bani trebuiesc discutate incet fara sa auda dl.locic,ca sunt probleme financiare la lucrarile sau locatiile lui.Este foarte adevarat tot ce spune dl Dan Badea.Jos palaria pentru curajul de aspune lucrurilor pe nume.

 6. Grecu este socrul lui, tatal Marianei!Parintii ei sunt divortati. Toate mizeriile lui le-a trecut lor pe nume. Ati uitat sa precizati si de cofetaria Marianei Locic dar si de cum se lauda si ameninta Locic permanent cu cei trei generali SIE! Are permanenta impresie FALSA de milionar dar si de NEBUN! Acum face mult pe nebunul (zice ca a cazut psihic si el si Voicu), doar doar instantele vor fi induiosate.
  Exista un Dumnezeu!

 7. Domnule Dan Badea astept cu nerabdare continuarea acestui post.
  In 2007, „marele om de afaceri” a cumparat apartamentul 2 din vila din Radu Beller 23a, adresa la care si-a inregistrat unele dintre firme profitand de falsul pe care l-au facut in declaratii fostii proprietari, familia Vasenciuc ca sa-si instaleze un panou publicitar in curtea vilei. Acestia au declarat ca sunt unici proprietari ai imobilului din Radu Beller 23A, desi ei locuiau la apartamentul 2 care nu ar putea exista fara apartamentul 1. Astfel Locic a reusit sa-si inregistreze firme la aceasta adresa fara a cere acordul celorlalti proprietari asa cum prevede legea. Familia Vasenciuc a continuat sa locuiasca in apartamentul 2 pana in luna august a.c., desi intre timp Locic a vandut apartamentul firmei sale Cotroceni rezidential.
  Cand in sfarsit fam. Vasenciuc s-a mutat, a aparut si d-l Locic incepand sa faca presiuni asupra vecinilor pentru ca el vrea sa deschida aici o cafenea – bineinteles cu banii altcuiva, un chirias care nu are idee ca Locic nu este proprietarul intregului imobil.
  El asa prezinta imobilul tuturor potentialilor clienti spunand ca este tot al lui. De fapt, el are cu acte doar un apartament, cel de la parter, pentru cel de la etaj care are o poveste incurcata are doar o promisiune, iar proprietarii de la demisol si mansarda nu doresc sa vanda.
  Cintia Weston (proprietara mansardei de la adresa Radu Beller 23a)
  P

 8. SUNT UNUL CARE STIE APROAPE TOT DESPRE ;AFIA LOCIC DAR DACA DORITI VA POT SPUNE SI DESPRE DRAGAN VICTOR FOSTUL SECURIST LA SI MULTE FAPTE ANTI SOCIALA FACUTA DE ACESTIA IN LEGATURA CU FIRMA ASLA CAV SI FELUL DE INSOLVENTA IN CARE AFOST BAGATA FIRMA

 9. Domnule Badea, am observat mai sus ca a-ti mentionat numele firmei Ircad Steel SRL, unde a cerut falimentul firmei Locic iar apoi s-a razgandit.
  Pot sa va spun ca Ircad Steel SRL este de aceasi speta cu Locic,a dat tepe la nenumerate firme dupa care a declarat faliment, apoi deschizand o alta firma cu nume ca Ircad Design, Alcad Contractor, au facut evaziune fiscala de milioane de euro si au fost inculpati in nenumarate dosare ca piriti,firmele lor au datorii de milioane iar ei isi fac vile.
  Cum se face ca statul nu vede nimic din ce se intampla?

 10. dar despre o firma mai low profile ce dadea bani cu dobanda mascata lui iancu&co si locic,nu stiti nimic? sea romania srl va spune ceva? actele notariale de imprumut,mascate de vanzari de bunuri imobiliare sunt inca fierbinti…

Comentariile sunt închise.