Judecătoarea Bogasiu, mai tare ca SRI

shaorma dristor

Un turc ce prezintă pericol pentru siguranţa naţională a României a beneficiat de sprijinul unor judecători dubioşi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a-şi stabili domiciliul în România. Turcul se numeşte Mustafa Pakcan, iar judecătorii sunt Gabriela Bogasiu (preşedinte complet de judecată), Simona Marcu, Carmen Frumuşelu şi Aneta Florea (magistrat asistent).

adresa mai
În urmă cu câţiva ani, dorind să se stabilească în România, locul în care se pot face bani frumoşi pentru alimentarea unor reţele teroriste din exterior, Mustafa Pakcan a fost întâmpinat cu refuz din partea Autorităţii pentru Străini. Motivul refuzului a fost că, în urma verificărilor făcute de ofiţeri ai Serviciului Român de Informaţii, s-a stabilit că turcul prezintă pericol pentru siguranţa naţională a României.„În baza informaţiilor transmise de Serviciul Român de Informaţii, precum şi a rapoartelor întocmite de Comisia constituită la nivelul Autorităţii pentru Străini, lucrări ce au caracter secret, directorul general al Autorităţii pentru Străini a hotărât respingerea cererii de stabilire a domiciliului în România, formulată de Pakcan Mustafa. (…)În speţă, cetăţeanul străin se găseşte, conform organelor cu competenţe în domeniu, în situaţia de a prezenta pericol pentru siguranţa naţională” – au afirmat autorităţile române.

sectoristul ionescu

Doi ani mai târziu, un brav comisar şef de poliţie  care răspunde la numele de Constantin Ionescu şi era/este şeful Secţiei 12 Poliţie din Capitală i-a dat turcului Pakcan certificat de bună purtare semnând o caracterizare cum l-a învăţat pe el învăţătoarea la şcoală. După ce spune că turcul „locuieşte şi lucrează” în „raza” lui de „competenţă”, garcea de la „12” îl transformă într-un cetăţean model al sectorului şi, după caracterizarea făcută oficial, ai putea să juri că Packan are aptitudini de chestor.

adresa politie

Iată ce zice garcea despre patronul shaormeriei Dristor (Dristor Kebab): „nu a cauzat nici un conflict de nici un fel, nu a fost observată sau sesizată nici o încălcare a legii de către acesta, şi nici nu a fost nicodată înregistrată vreo plângere, la organele de poliţie pentru vreo faptă săvârşită de acesta. Menţionăm că, în măsura în care îl cunoaştem pe dl. Pakcan Mustafa, în exercitarea atribuţiilor poliţiei, acesta este o persoană fără antecedente penale, fără incidente şi fără încălcări de nici un fel ale legii, acesta fiind o persoană respectabilă în comunitate„. Ţidula semnată de garcea de la 12 a fost depusă apoi la dosarul cauzei de care s-au ocupat nişte fete vesele de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Judecătoarea Bogasiu, un pericol pentru securitatea naţională.

Deşi legislaţia în materie este clară, singura autoritate competentă în domeniul siguranţei (securităţii) naţionale fiind SRI, judecătoarea Gabriela Elena Bogasiu a considerat că ea e mai competentă în domeniu şi i-a dat drumul turcului să zburde liber prin România. Asta după ce, la plângerea turcului Pakcan, Curtea de Apel Bucureşti respectase decizia Autorităţii pentru Străini şi respinsese cererea acestuia. Judecătoarea Bogasiu, şefa completului care a judecat recursul lui Pakcan, a decis în martie 2007 că informaţiile SRI au valoare „consultativă”, iar Autoritatea pentru Străini nu se poate prevala de legea siguranţei naţionale.

sentinta1

 

sentinta2

Deşi ştia că nu poate avea acces la documentul SRI, fiind secret, ea şi suratele din complet au considerat că nu contează ce spun ofiţerii de informaţii sau cei de la MAI, instituţie în subordinea căreia se află Autoritatea pentru Străini. „S-a reţinut astfel că persoana sa (Mustafa Pakcan –n.red) prezintă pericol pentru ordinea publică şi siguranţa naţională, considerându-se drept o imposibilitate legală prezentarea adresei SRI nr. 036177 din 19 iulie 2005 şi a Raportului Autorităţii pentru Străini nr. 036289/TC/21 noiembrie 2005; aprecierea instanţei de fond este eronată, deoarece primul act menţionat are o valoare consultativă (reprezintă un punct de vedere), iar cel de-al doilea act, fiind emis de Autoritatea pentru Străini, nu poate intra sub incidenţa Legii nr. 51 1991 privind siguranţa naţională” – argumentează judecătoarea Bogasiu.

Soţul judecătoarei a fost şi el în atenţia SRI pentru evaziune fiscală

avere Bogasiu Gabriela Elena 1

Dacă în acest caz ar fi vorba despre prostia unor magistraţi de la Înalta Curte, ar exista o oarecare justificare a acestei decizii. Nu este însă vorba despre prostie, ci despre altceva. Soţul judecătoarei Bogasiu, avocatul Mihai Bogasiu, a fost el însuşi, înainte de povestea cu turcul, în atenţia SRI şi a Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB). Motivul ar fi fost implicarea soţului judecătoarei în operaţiuni de evaziune fiscală de sute de miliarde de lei vechi şi spălare de bani. Mai mult, conform presei, “SRI a avertizat Parchetul General că tandemul Bogasiu – Rădulescu (Ştefan – n.red) ar fi avut intenţia să sustragă probe din dosarele penale ale unor mafioţi arabi, pe care avocatul Bogasiu îi reprezenta” (vezi aici amanunte). Aşadar, putea să fie imparţială nevasta lui Bogasiu, a cărei avere s-a construit tocmai pe baza acestor tipuri de afaceri mai mult decât dubioase? Evident că nu!

Clanul Akcan prosperă din ouă, carne şi kebab

Beneficiind de sprijinul nevestei lui Mihai Bogasiu, turcul Pakcan şi-a adus cu el neamurile şi s-a pus pe făcut bani. A preluat, prin fiul său Kazim Fatih, Avicola Manasia, prin celălalt fiu, Ahmet Ugur, Ferma Manasia, iar împreună cu aceştia a deschis “shaormeria” din sectorul 3 al Capitalei, “Dristor Kebab”.

Cum se ştie deja, turcul plăteşte, iar ce rămâne merge să finanţeze operaţiuni de care judecătoarea Bogasiu mai află doar din ştirile fierbinţi transmise din Orientul Mijlociu.

Dan Badea

8 comentarii la „Judecătoarea Bogasiu, mai tare ca SRI”

 1. Tara nimanui! Pentru cateva sute-mii de dolari/euro sunt in stare sa dea orice sentinta li se cere. Ceea ce ma mira este numarul mare de judecatori ai unei cauze (ati enumerat 4). Ce fac oare toti?!!!

 2. Iata cum o autoritate a statului Roman este sfidata de catre functionari nerusinati. Pot sa va ofer si eu o informatie SIGURA: protejarea „afacerilor” turcilor , mai ales in Bucuresti a fost asigurata si de Inspectoratul teritorial de Munca Bucuresti , prin persoana lui Popazu Sergiu (si-a dat demisia in luna mai 2005 si care lucreaza pe cont propriu impreuna cu fiul sau si nevasta contabila). Toata mafia turceasca a fost adusa in Romania prin comenzile acestui individ si a mafiei din ITMB.
  Iata cum o decizie a SRI-ului, documentata si care priveste siguranta Romaniei este sfidata de jigodiile din justitie, politie si ITMB.

 3. Doamne cate ineptii … intamplator am lucrat pentru aceasta familie pe un post de conducere cam 2 ani de zile, in afara de programul infernal (care este specific turcilor) nu am nimic ce sa le reprosez. Stiti voi de cate ori venea garda Financiara, Autoritatea pentru Straini, Directia Sanitar Veterinara si multi MULTI altii in control ?! odata la doua zile baieti! … odata la doua zile ! si puricare la sange, afacerea e cat se poate de legala , pe mine m-a durut faptul ca noi ca romani nu am putut sa dezvoltam ceea ce au facut ei.Ei au cumparat o ferma dezafectata, au utilat-o la standarde si au inceput sa faca bani.
  Ce spuneti voi aici de mafie si alte aberatii … mi se face parul maciuca. Mai documentati-va sau de ce nu …. vorbiti personal cu ei ca nu este greu.
  Mult succes.

 4. Si eu am lucrat pt ei mai exact pt avicola manasia…nu aveam de exemplu salariul trecut pe cartea de munca, cuvantul concediu nu exista in vocabularul lor, etc…catdespre veirficari la sange, aberatii…cara spagi cu nemiluita…

 5. Bogsiu Mihai este cunoscut pentru scoaterea banilor negri ai turcilor din romania in strainatate.vezi legatura Bogasiu-Beinur-Balena trading = Droguri in stil mare.

 6. Draga Serban.
  Tu crezi ca daca ai lucrat la ei 2 ani stii tot ce invart ei? Crezi ca sunt atat de prosti sa-ti spuna tie ca au afaceri cu droguri, evaziune fiscala, turism ilegal etc, etc? De cate ori ai cumparat o saorma si ti s-a eliberat bon fiscal?
  Ti-au spus ei cum obliga angajatii romani care cat de cat au capatat un pic de vechime si sunt un pic mai fraieri, sa faca invitatii peste invitatii cetatenilor mafioti din turcia?
  Eu cred ca esti straina de toate ecestea si nu te invinuiesc cu nimic ca nu stii, dar nu le mai face reclama pentru ca nu o merita. Stie cineva de ce se descurca acesti turci (mafioti) atat de bine in Romania? Daca au bani de ce nu se duc sa faca afaceri in Turcia???? Va raspund tot eu…In Turcia nu mai pot sa se intoarca, pentru ca au furat tot aurul din comunitatea din care faceau parte iar daca se intorc acolo nu scapa vii. De ce s-au luptat si au castigat sa-si ia cetatenie romana? Credeti ca le e drag de aceasta tara? FALS. Au relatii aproape in toate structurile statului, inclusiv la ICCJ pe judecatoarea Bogasiu, iar la ORI (Oficiul Roman pentru Imigranti) il au pe unu’ Iusuf care ii ajuta cu aducerea mafiotilor turci. Acest Iusuf se intalneste cu Mustafa si fii acestuia numai dupa orele 22.30. Au ceva de ascuns????
  Daca noi oamenii simplii cunoastem aceste lucruri, de ce nu le cunosc si cine trebuie????Sau poate ca le stiu dar mita primita e atat de mare incat nu mai vad nimic.
  S-au extins cu pravalia de la Dristor si au construit-o pana si pe trotuar. O sa fim nevoiti sa nu mai circulam pe trotuar, o sa mergem ca masinile pe carosabil. Pe unii cetateni romani statul le-au daramat si casele ca au fost ridicate pe terenul public sau nu au avut autorizatie de constructie. Trotuarul nu este domeniul public? Cine a incasat spaga ca ei sa se extinda atat?
  Asa ca draga Serban, revizuieste-ti impresia despre acesti mafioti care ne cotropesc pe zi ce trece. O sa ajunga sa ne cumpere si vietile. Te omoara sau in cel mai rau caz iti omoara copilul, se duce la Bogasiu care o sa fie negociator si nu judecator si pune pretul.
  Si cu asta am terminat.

 7. Tu Draga Serban Ionut inca mai esti angajat la ei si faci bani frumosi de pe urma lor. Iti inteleg simpatia fata de ei. Fi bun si nu mai posta erori.

 8. Fiecare isi da cu parerea, dar nimeni nu stie ce fel de oamnei sunt ei. Tot ce va pot spune e ca sunt niste oameni marinimosi, credinciosi si foarte cerebrali. Aceasta este conceptia romanului, sa judece fara dovezi.

Comentariile sunt închise.