GARDIANUL s-a transferat, în interes de serviciu, la CUTEZĂTORII

Alecu Racoviceanu
Alecu Racoviceanu

După eşecul suferit în ultima campanie electorală, când s-au dus pe apa sâmbetei munca

Lidia Miskievici
Lidia Miskievici

şi credibilitatea lor de-o viaţă, foştii pionieri de la Gardianul, în frunte cu Alecu Racoviceanu şi Lidia Mitchievici-Popeangă (foto sus), au schimbat tactica.

Ei s-au decis să nu-l mai atace pe Băsescu după ce a ajuns preşedinte, pentru că şi-o iau oricum în freză, ci înainte. Adică să-l atace…de mic. Să-l ia de la şcoală, chiar de la grădiniţă dacă se poate, şi să-l toace mărunt, pixell cu pixell, sau hayssam cu hayssam. De ce să mai facă un ziar, cum a fost Gardianul, pentru dezinformarea oamenilor mari, cu drept de vot, care, orice minciună le-ai pune pe prima pagină, ei tot cu Băsescu votează?!

GARDIANUL

Nu frate, şi-au zis ei, facem unul pentru ăia mici, îi luăm de jos, de la grădiniţă, îi manipulăm la sânge până la majorat şi ne asigurăm că peste două mandate s-a terminat cu Băsescu! (Or fi aflat, probabil, că peste zece ani actualul preşedinte va candida din nou…)

Ideea cu manipularea şcolarilor le-a venit de la munca titanică depusă pentru trucarea, pixell cu pixell, a celebrei lucrări video – bună de pus în ramă –  „Băsescu lovind un copil”. L-au tot mângâiat cu palma şi pumnul (pixell cu pixell) pe bietul minor din Ploieşti până le-a picat fisa cu manipularea elevilor dintr-a patra.

Profesionişti desăvârşiţi ai dezinformării, foştii pionieri de la Gardianul au pus, aşadar, mână de la mână şi au reînfiinţat Cutezătorii. Pare incredibil, dar e tristul adevăr: fostul editor al Gardianului a devenit „Cutezătorii – Media Content” SRL.

Firmă pe care foştii pionieri şi gardieni vor scoate, cu sprijinul fostului consilier al primarului Oprescu, Adrian Thiess, cotidianul „Puterea”. De ce Puterea? Pentru că tocmai le-a scăpat, printre degete, atât lor cât şi sponsorilor de anul trecut. Şi dacă nu au puterea propriu-zisă, măcar să aibă hârtia pe care scrie asta, cu litere de-o şchioapă. Ori, ca să te mulţumeşti cu Puterea de hârtie trebuie musai să fii cutezător.

actionari cutezatorii

Au contribuit financiar la noua societate, în mod egal (fiecare cu optimea lui), ca în Falansterul de la Scăieni, următorii:

Alecu (Alexandru-Dan) Racoviceanu, fost director general Gardianul: 12,5%;
Emil (Emilian) Berdeli, fost şef al ediţiei de internet: 12,5%;
Ion-Iulian Alexandru, fost şef Eveniment-Investigaţii: 12,5%;

Dan Marilena, fost şef Economic: 12,5%
Lidia Mitchievici, fost director general: 12,5%;
Maria Trifa – ? – : 12,5%

Mihaela Vîlcu – probabil nevasta fostului redactor şef, Val Vîlcu: 12,5% şi

cutezatorii 1

Andi (Dragoş) Topală – fost redactor şef adjunct : 12,5%

Administratorul firmei se numeşte Daniela Căprăroiu.

Referitor la conţinutul cutezătoarei publicaţii a foştilor pionieri de la Gardianul, rămâne de văzut cum îl vor integra ei pe Hayssam în noua formulă, cum vor prezenta orgiile MISA sau celelalte subiecte de importanţă naţională. O soluţie ar fi să scrie despre copiii lui Hayssam, că nu se poate să nu fi fost şi ei implicaţi în răpire, n’aşa?, au avut ei o înţelegere cu Băsescu sau cu SRI şi SIE…La fel, pot începe operaţiunea de manipulare şi de atac asupra guvernului Boc sabotând „cornul şi laptele”.

În fine, ştiu ei, cutezătorii, să facă scenarii, că doar de aia i-a subvenţionat, în ultimii cinci ani, Sorin Ovidiu Vîntu.

Tot înainte!…

Update (31 martie, 16: 53): Tocmai am citit, pe un blog, un interviu cu Alecu Racoviceanu. El spune că proiectul ziarului „Puterea” este finanţat de „un grup de afaceri din Europa, care in Romania este reprezentat de Adrian Thiess„. Finanţatorul n-ar fi, deci, Sorin Ovidiu Vîntu, se grăbeşte să spună Racoviceanu. Haida de! N-o fi Vîntu, la vedere, că nu-i stă în caracter, dar în spate nu poate fi altcineva. Deocamdată, la vedere, nu avem transpus în noul proiect decât … ultima acţiune ratată a lui Vîntu, de la finele anului trecut. Este vorba despre (ne)participarea lui Mihail Gorbaciov la Gala „Zece pentru România”, după ce prezenţa ultimului lider sovietic fusese dată ca sigură de către mass media controlate de SOV. Acum povestea se repetă. Pe 14 aprilie, la lansarea cotidianului Puterea, este anunţată, din nou, prezenţa lui Mihail Gorbaciov. Să-şi fi luat, ex-gardienii, numele de Cutezătorii doar ca să-l convingă pe Gorbaciov că ei sunt urmaşii foştilor pionieri şi să-l înduplece, astfel, să le facă safteaua la lansarea ziarului? Tocmai acum când, în Moldova se lansează (ce coincidenţă!, tot în aprilie!) şi Publika TV a aceluiaşi Sorin Ovidiu Vîntu?

Dan Badea

16 comentarii la „GARDIANUL s-a transferat, în interes de serviciu, la CUTEZĂTORII”

 1. Pe cand „Minitehnicus”, „Arici-Pogonici”? Nu mai pot sa prosteasca atatia, o etapa a fost depasita. Sunt persoane care si-au consumat potentialul.

 2. cornateanu il santajeaza pe patriciu!!!!secretul casetei cu copilul lovit e in mana lui cornateanu

 3. @ Dan Badea

  Iti uram SARBATORI FERICITE, un Paste cald si luminos, multe multe realizari profesionale si mai ales multa sanatate!
  Condei cu spor, ca talent ai cu carul!

  Familia stii tu care, din Buc.

 4. draga, dane

  dar si tu ai lucrat la „gardianul”, mult timp. iar atunci cand ziarul ti-a platit lunga spitalizarea si ti-a pastrat locul de munca a fost bine, nu? pe atunci nu erai atit de vehement. sunt si astea niste adevaruri necesare, sper ca esti de acord.

 5. @Anonim
  Ce-i spun eu si ce-mi raspunde Pionieru’ EB!? Asa, si?
  Vad ca e nevoie de clarificari.
  Am lucrat la Gardianul pana in momentul in care comenzile anti-Basescu au devenit de nesuportat. N-am fost niciodata ticalos asa cum erau cei doi siamezi Bucura/Vilcu, adusi de Vintu si de securistii masoni ai lui Racoviceanu tocmai pentru a transforma ziarul intr-o tribuna a mafiei PSD-PNL

  Intotdeauna am fost vehement pentru ca intotdeauna am refuzat comenzile, iar atunci cand erau, totusi, executate de cei din subordinea mea, de la Investigatii, erau semnate cu pseudonim deoarece nu mi le asumam. N-am semnat nicodata ceva in care nu am crezut la acel moment si nici n-o voi face vreodata. Asa ca nu ma bagati in acelasi rahat cu voi ca nu tine.

  Faptul ca mi-am scuipat plamanii, cand am facut pneumonie, iar apoi am fost internat de urgenta in spital si, pe perioada spitalizarii si a concediului medical, am primit 80% din salariu, nu e decat respectarea codului muncii, nu vreun favor facut de mafiotii care finantau ziarul.

  Eu am facut ceea ce derbedeii de tipul vostru nu vor face niciodata: am refuzat sa scriu impotriva constiintei mele si tocmai asta l-a determinat pe comandantul vostru mason, Racoviceanu, sa ma concedieze sub pretextul…restrangerii de activitate.

  Acum v-ati asociat cu un alt escroc, Thiess, despre care veti citi in curand, tot pe blogul lui Dan Badea, cate parale face. Un escroc folosit ca paravan de acelasi mafiot care va hraneste.

  Cat priveste credibilitatea voastra, ea este nula. ZERO.

 6. Frateeee Daneeee,,,,,In timp ce ziaristii asteapta cu sufletul la gura aparititia noului ziar, fara bani de mai multe luni, colegiul editorial, de ziua lui Alecu, a ciuguluit cateva farfurii cu mici, dupa care au impartit intre ei primele de Pasti. Probabil Tiess a scapat ceva euroi pe jos……. Nici nu au inceput sa munceasca, nu ca ar produce ceva, si deja isi impart prime intre ei

 7. in primul rand, trebuie sa imi cer scuze pt ca, cu toate ca nu stii, am crezut ca si tu vei fi in acest nou colectiv de la manifest-puterea. am gresit. scuze.
  altfel, as fi gata sa fac un pariu cu privire la domnul thief, pardon, thiess. ce chestie?!?! o fi intamplatoare apropierea asta??? deci, sa revin, as face un pariu privind directia sigura catre o noua teapa marca thief, na, ca iar mi-a scapat. se baga cineva?
  cat despre gorbaciov… mi-ar place sa-l vad. nu stiu de ce, dar mi-ar place.
  astept noutati cu privire la subiect.

 8. @radar
  thief-ul thiess este un cunoscut escroc, numai ca de data asta il are in spate pe un si mai cunoscut mafiot al carui interes este sa detina si o fitzuica de santaj pe care s-o bage la inaintare. prin urmare, de data asta, alogenul va trebuie sa execute ordinul jupanului. cat priveste echipa editoriala, ea este bazata, exclusiv, pe principii de mercenariat anti-Basescu si anti-Romania.

  cat priveste banuiala initiala, cum as putea eu, roman din mosi-stramosi, sa slujesc mafia anti-statala romano-rusa?

  ps. paralela thief-thiess e destul de inspirata. merge chiar si in forma ei rudimentara, thief-vintu.

 9. pe savalas-ul asta l-am vazut odata strangand de boase un amarat ce parea paznic la electica ca sa-i smulga niste informatii.

 10. Mic subiect oarecum conex: zisii gazetari isi boteaza noul organ cu un titlu slagar in epoca de aur – Cutezatorii… Dar nu sunt doar ei in situatia de a-si face astfel de socoteli – „aleleeeei, ou sont les neiges d’antant”, ci, fara a generaliza, exista totusi o larga majoritate de tineri intelectuali activi in zona artelor vizuale si literaturii – care se agata de cravata rosie de pionier cu o intensitate care depaseste pe alocuri notiunea simpla de trend. Si ce-i asta sa ai ca trend cultural intr-o tara care a fost rastignita de comunisti, taman insemnele acelei epoci cumplite? Si nu la pensionarii nostalgici ci la tineri creatori care mai si sunt exportati de catre Institutul Cultural Roman si alte galerii si edituri. In launtrul tarii, ei sunt minoritari absoluti, fiind preocupati de productiile lor artistice, dar in afara suntem priviti nu prin filtrul jurnalistic, ci ce fel de produse culturale avem. In afara e ceva ff important. Se pare ca Romania promoveaza pe banii ei o imagine de nostalgica rosie, pentru ca acesta este trendul sustinut si exportat. Asa ca exista o anumita nostalgie care conecteaza acesti oameni. Incerc sa-mi explic ce se intampla si pana unde se merge cu manipularea, nu doar in interiorul tarii ci si in afara ei.

 11. a fost o confuzie, pur si simplu, ideea ca ai face parte din colectiv… sorry, din nou.
  mi-ar place sa stiu mai multe despre subiect, ma intriga aparitia unui asemenea proiect intr-o perioada ca asta si nu ma apuc acum sa dezvolt…nu e ca si cum ar veni cineva sa investeasca in imobiliare, ca e criza. cui sa te vanzi, cand multi „fac foamea” si cui sa vinzi publicitate, pe bune ma refer. concluzia: nu poate fi ceva cusher, clar.
  pe de alta parte, de ce ar mai investi sov aici, nu prea cred varianta asta cu sov, poate motanu’, stii ceva? niste domni care trec pe facebook, la preferinte, vodka si kazaciocul, poate, chiar mai credibil putin. sunt deja atatia bani de-ai lor pe aici si oameni.
  apropo, off topic. mi-am adus aminte de o afirmatie a lui p. roman. cica la un moment dat, prin 92 parca, il informeaza caraman ca sunt vreo 20.000 !?!? de agenti rusi in tara. atunci a luat legatura cu gorbaciov, care zisese ca gata, nu se mai amesteca in treburile altora, si i-a zis omu’: „gata, sigur, se rezolva”. si….gata, au plecat cei 20.000 de rusi acasa. iti dai seama ca le-a afectat si economia la astia, ca le-a crescut somajul instantaneu, nu cred ca aveau asa o putere de absorbtie a fortei de munca, cat sa-i reprofesionalizeze si ei….

Comentariile sunt închise.