Dezinformarea zilei: Huliganul Chitic, cel care-l acuză pe Băsescu, a fost partener de afaceri cu Sorin Roşca Stănescu! (Update)

Maşinăria de propagandă a lui Sorin Ovidiu Vîntu a lansat, astăzi, o nouă dezinformare, în acelaşi stil cu care ne-a obişnuit. Mercenarii au inventat un incident asemănător celui trucat de Patriciu, în care ar fi fost implicat preşedintele României, Traian Băsescu.

firma chitic

Au plasat povestea pe unul din site-urile controlate, cotidianul.ro (condus de tonomatul Nistorescu), de unde a fost preluată de ventilatoarele Realitatea TV şi Antena3.

Aşa au procedat de fiecare dată, atât în cazul casetei trucate de oamenii lui Patriciu, cât şi în cel privind compromiterea CD-ului (ce conţinea filmuleţul trucat) expertizat de INEC (vezi, aici, amănunte).

De această dată, cel scos în faţă este un anume Mircea Victor Daniel Chitic, avocat, zice el, un individ dubios şi lipsit de scrupule zic eu. Un huligan, dacă ne-am lua după ce declară el peste tot.

De ce e dubios acest individ? Pentru că face afirmaţii fără probe şi, în plus, nu are nicio credibilitate. Cum să ai credibilitate când, pe lângă faptul că nu ai nicio probă pentru ceea ce afirmi, cu excepţia nevestei, tu ai mai şi  fost partener de afaceri cu şantajistul nr. 1 al presei române, Sorin Roşca Stănescu (facsimil dreapta). Care, în plus, este finul lui Dinu Patriciu (fost patron la Ziua) şi consilierul de presă al lui Sorin Ovidiu Vîntu, după ce a condus ani mulţi  jurnalele Ziua şi Gardianul. Şi care e duşmanul tradiţional al preşedintelui României.

Avocatul afacerist Chitic şi Sorin Roşca Stănescu au fost asociaţi în firma Art Eurocontact SRL, societate înfiinţată în 2004 şi controlată în proporţie de 90% de către şantajistul Sorin Roşca Stănescu.

Huliganul Chitic minte la ordin, acoperit de nevastă
Huliganul Chitic minte la ordin, acoperit de nevastă

Iată şi documentul de înfiinţare al firmei celor doi, înregistrat la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului:

Societatea Comerciala Art EuroContact – S.R.L., Bucuresti
MINISTERUL JUSTITIEI OFICIUL NATIONAL AL REGISTRULUI COMERTULUI
JUDECATORUL DELEGAT LA OFICIUL REGISTRULUI COMERTULUI DE PE LANGA TRIBUNALUL BUCURESTI la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus autorizarea si inregistrarea societatii comerciale cu urmatoarele date:- numarul de ordine in registrul comertului: J 40/17213/2004;
– denumirea si forma juridica: Art EuroContact S.R.L.;
– sediul social: Bucuresti, str. Valeriu Braniste, nr. 54-56, bl. D1, sc. C, et. 4, ap. 112, sectorul 3;
– durata de functionare: nelimitata;
– capitalul social subscris:
2.000.000 lei, varsat integral, numarul total de parti sociale 20; valoarea unei parti sociale: 100.000 lei;
– fondatori:
Chitic Corneliu Paul, asociat, cod numeric personal 1440317400055, aport la capital 100.000 lei, reprezentand o parte sociala, cu o participare la beneficii si pierderi de 5 %,

Chitic Mircea Victor Daniel, asociat, cod numeric personal 1770210430250, aport la capital 100.000 lei, reprezentand o parte sociala, cu o participare la beneficii si pierderi de 5 %, si

Partenerul de afaceri al mercenarului Chitic
Partenerul de afaceri al mercenarului Chitic

Rosca-Stanescu Sorin Stefan, asociat, cod numeric personal 1490908400266, aport la capital 1.800.000 lei, reprezentand 18 parti sociale, cu o participare la beneficii si pierderi de 90 %;
administrator:
Chitic Corneliu Paul, cod numeric personal 1440317400055, cu puteri depline;
– domeniul principal de activitate: cod CAEN 741 – activitati juridice, de contabilitate si revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal; activitati de studii de piata si de sondaj; consultanta pentru afaceri si management;
– activitatea principala: cod CAEN 7414 – activitati de consultanta pentru afaceri si management.

Chitic mai are, în plus, încă şapte societăţi comerciale: Pontifex, Realbiz Imobiliare, Fun Factory, Imobiliar Invest Consult, Basmaison Invest, Porojean Consulting şi Est Invest Consult.

Dublă manipulare: Minciuna spusă de Chitic este însoţită de imagini care confirmă că Traian Băsescu a fost la restaurantul Cireşica, dar în... 2005. Manipularea este făcută de persoane plătite, exclusiv pentru asta, cu salarii de mii de euro lunar. Oameni antrenaţi să mintă. Derbedei de presă.
Dublă manipulare: Minciuna spusă de Chitic este însoţită de imagini care confirmă că Traian Băsescu a fost la restaurantul Cireşica, dar în… 2005. Manipularea este făcută de persoane plătite, exclusiv pentru asta, cu salarii de mii de euro lunar. Oameni antrenaţi să mintă. Derbedei de presă.

Ce se mai poate adăuga aici? Că Chituc şi-a depus cerere de intrare în PNL. „Acum un an şi jumătate am depus o cerere de aderare la PNL, sectorul 3. Nu am fost la şedinţe şi nu am plătit cotizaţie. Şedinţele sunt joi seara, iar eu joi seara am alt program”, a zis el. Se mai îndoieşte cineva (sigur, ma refer aici la oamenii întregi la minte, nu la bizoni sau mafioţi) că avem de-a face cu o nouă făcătură a celor care refuză să recunoască rezultatul alegerilor din iarna trecută?…

UPDATE: Avocatul Chitic a declarat, pentru Hotnews, că nu are relaţii cu Roşca Stănescu. „Nu am o relatie cu Sorin Rosca Stanescu. Am fost asociat, si asta datorita faptului ca tatal meu, Dumnezeu sa-l ierte, era in relatii bune cu Sorin Rosca Stanescu. L-am vazut de doua ori, acum cinci ani de zile. E foarte transparenta incercarea de a ma alipi lui Sorin Rosca Stanescu, lui Dinu Patriciu. Sa stiti ca nu exista nici una dintre aceste situatii”. Dacă nu minte, deşi mi-e imposibil să-l cred, e posibil să fi vorbit o dată când a înfiinţat firma şi o dată…când a pus la cale provocarea şi campania anti-Băsescu. Adică de două ori. El a mai spus că ar fi povestit incidentul unor jurnalişti aflaţi la vila Uniunii Scriitorilor, Marius Ghica şi Marina Constantinescu.

Dan Badea

36 de comentarii la „Dezinformarea zilei: Huliganul Chitic, cel care-l acuză pe Băsescu, a fost partener de afaceri cu Sorin Roşca Stănescu! (Update)”

 1. si totusi cum poate fi contracarata o asemenea ticalosie??
  chiar nu este leac?

  vad ca vintu, patriciu, srs si turma de lingai nu se lasa.

 2. Un incident similar a avut loc in Franta, la sfarsitul lunii iunie. Un cetatean l-a injurat pe presedinte, dar serviciul de paza a reactionat si,pentru injuriile adresate lui Sarkozy,s-a ales cu noua zile de ingrijiri medicale. Desi a fost acolo o echipa de televiziune si l-au filmat pe individ tavalit pe jos, n-au indraznit sa-l acuze direct pe presedinte.Presedintele Romaniei greseste pentru ca se expune in felul acesta si le da posibilitatea tuturor care isi doresc reclama gratuita sa o faca pe socoteala sa.
  Linkul de mai jos este catre povestea cu Srakozy, unde lucrurile au stat mult mai rau, dar in Franta nu s-a facut taraboiul care e la noi. Pana la urma, a jigni in vazul tuturor un presedinte e un risc asumat, iar tembelul asta de avocat analfanet sa zica mersi ca nu are cateva coaste rupte. Eu i-as concedia pe SPP-istii care erau de serviciu pentru acest incident.
  http://brailanews.blogspot.com/2010/06/pentru-injurii-adresate-lui-sarkozy.html

 3. Felicitari pentru promtitudine si pentru demonstratia pe care o faceti de cum trebuie facuta aceasta meserie. Anume a scormoni dupa informatii cat mai rapid posibil. O meserie, ca toate meseriile. Daca n-ai har o practici facand mai mult rau decat bine.

  In antiteza despre cum NU trebuie practicata aceasta meserie, editorialul din „Ev.zilei” a domnului Hera (ca de antene si irealitati, nu e cazul sa le numim organe de presa ci activism de partid). Din nefericire ca dvs., atat de putini. Cei mai multi ca dl.Hera. Asta ma inspaimanta de-a dreptul. Unde vom ajunge ca societate cu o astfel de presa, unde lipsa de profesionalism este caracteristica generala ?

  Inca o data, Felicitari !

 4. Am dat linkul cu documentatia dvs.in subsolul art.dlui.Hera. Sa vedem daca trece. Macar atat sa accepte, sa se documenteze de la altii, prin intermediul cititorilor articolului sau, total lipsit de profesionalism. Ce ziceti, trece ?

 5. Asa este domnule Dan Badea! Aveti mareeee dreptate ….. Basescu are dreptul sa agreseze orice om ….mai ales daca a avut legatura cu Vantu, Patricu, Rosca Stanescu …..etc. Pana unde poate mere un jurnalist basist!

 6. l-am vazut aseara pe individul asta si am banuit din prima ca ceva nu e in regula cu el!! prea era disperat sa se duca de la o cocina la alta(tv)

 7. Domnule Dan Badea,

  Va scriu pentru ca fotografiile din stanga mi-au starnit oarecari melancolii. Ma intreb de ce nu mi-a venit si mie ideea sa pun o poza a bunicului, cuzist si el, pe site-ul meu. Mai ales ca bunicul a fost impuscat de rusi, familia, inclusiv mama, condamnata la moarte de aceleasi structuri de ocupatie staliniste. Cu toate astea sunt de cu totul alte parari decat cele reprezentate de d-voastra si ca atare nu pot decat sa privesc cu multa tristete cum aparati un tradator de tara. Ma refer la presedintele Traian Basescu. Daca sunteti atat de convins de neimplicarea acestui domn, de distanta pe care o are in ce priveste folosirea violentei, inseamnă ca aveti orbul gainilor. Avocatul care sare cu gura in noapte si riposta fizica sau numai verbala a președintelui arata ca o mica altercatie intre doi betivi. Cred ca asta e tara, o tara in care au de spus ceva, de-o parte si de alta numai mârlanii. Imi pare rau ca am contribuit la revolutia din 1989 si la dobarârea lui Ceausescu. Daca stiam ce o sa vina dupa el as fi fost pe celelalte baricade. Cu stima, Dan Stoica

 8. dan badea,te citesc mereu si sunt dezamagita cind nu scrii.esti fenomenal in analiza si sinteza.parerile mele coincid suta la suta cu ale tale.ai puterea scrisului,incearca sa influientezi cit mai multi oameni cu cap.eu ma straduiesc verbal,in cercul meu si vad cita obtuzitate este in romanii care nu citesc nimic si prind frinturi sau se inspira din puscariabilii de la cele 2 vuvuzele infecte

 9. Jos palaria si toata stima pentru toata munca Dumneavoastra,Domnule Badea ! Va scriu,caci speranta moare ultima…Pana nu se va infiinta o televiziune de stiri alternativa la gunoaiele mogulilor(din pacate,Vox News si b1 sunt mediocre) nu se intrevede o iesire din mizeria indusa de lichelele binecunoscute ! O sansa ar fi o emisiune de macar o ora la tvr gen „Revista blogurilor” cu maxim doi comentatori echilibrati si rationali gen Tia Serbanescu si/sau Dan Tapalaga care sa redea pasaje din listele de bloguri ca cel de aici ! Inca o data, felicitari pt.Luciditate si „Lupa” pusa asupra VIERMILOR de pe televiziuni !

 10. @Dan Stoica
  Tradatori de tara sunt cei care incearca, de cinci ani de zile, sa-l schimbe pe seful statului, ales democratic. Astia sunt mafiotii despre care scriu.
  Ref la derbedeul de Chitic, el nu este decat un provocator ordinar.
  N-am sa inteleg niciodata cum puteti de credit afirmatiilor fara acoperire, mai ales cand sunt facute interesat, de mercenari.

 11. @Anonim 12:10
  Ma bucur ca nu sunt singurul care are „orbul gainilor”, cum ma suspecteaza, mai sus, un domn.
  As scrie zilnic, pe blog, daca as putea trai din asta. Investigatiile necesita timp si bani, iar eu nu prea am nici una, nici alta.
  Culmea este ca am ajuns sa platesc pentru a fi injurat. De data asta informatia despre Chitic, obtinuta de la Recom, m-a costat 4,1 lei. Bani pe care nu mi-i deconteaza nimeni, dar in schimbul carora am primit 54 de injuraturi de la diversi bizoni…

 12. FALS,FALS SI FOARTE FALS.ACEL AVOCAT MINCINOS NU ARE NICIO DOVADA,ASA CA MINTE CU NERUSINARE SI SA NU UITAM CU CINE FACE AFACERI SI FAPTUL CA E PNL-IST SPUNE TOTUL.PRESEDINTELE NU SE DEMITE LA ASA CEVA…..MINCIUNA ARE PICIOARE SCURTE!!!!

 13. DESIGUR INSCENÄRILE AU FOST PUSE LA CALE

  DE MOGULII MAFIOTZI:

  ESTE CLAR;DERBEDEUL ORDINAR LA AGRESAT PE

  PRESEDINTE, SI TOT EL TZIPÄ:

  JAVRE ORDINARE:

  SECURISTUL VOICULESCU CU PLAGIATORUL HOTZOMAN PÄTURICI, s-au sfätuit cu santajistii ordinari ca SRS,a iesit
  o inscenare ieftinä , cu miros de canal mogulian.

 14. D-NUL AVOCAT SA VINA CU DOVEZI.E FOARTE RUSINOS PENTRU UN OM AL LEGII SA MINTA CU ATATA NONSALANTA.SA FIM REALISTI,PRESEDINTELE E UN OM ONEST SI IN PLUS CINEVA TOT FILMA INCIDENTUL.MA ROG…MINCIUNA ARE PICIOARE SCURTE!!!!

 15. De ce era cazat un avocat, cu 8 firme, la Vila Scriitorilor, cu preturi subventionate? Platim sejururile la mare ale avocatilor cu 8 firme? S-a spus ca e fiul unui scriitor. Ei si, are 30 de ani, scriitorii isi mostenesc locurile la asemenea vile care functioneaza pe banii mei? Adica eu, slujbas bugetar, ma duc la mare si platesc 50 de euro pe o camera si domnul avocat cu 8 firme plateste 5 euro pe camera, iar mincarea este la pret de cantina de ajutor popular? Pai daca scriitorii nu au nevoie de locuri la asemenea vile si vind bilete de odihna oricum sa le trecem in circuitul public! Poate chiar as da 50 de euro pe o camera, ar fi si rentabila!

 16. felicitari! am impresia ca am ramas incremeniti in timp: acuze mari si nefondate se aduceau unor nume mari sau unor profesionisti din anumite domenii, acuze aduse exact de niste…derbedei. A inceput demult, in negura timpurilor dar au ramas imprimate in memoria colectiva. Comunistii au ps cate un derbedeu in orice grup, insitutie unde existau oameni culti, scoliti, educati iar un singur derbedeu a imputit tot ce era in jurul lui. Oameni de nimic care atunci cand isi invidiau sau chiar urau vecinul pt ca era mai scolit, mai curat, mai respectat imediat il denigrau in fata colectivitatii, partidului, prietenilor etc. Din dusman personal devenea dusman national. Facatura asta cu palma, rumegarea neincetata a ne-faptei pe canalele tv. ne intorc in timp, in acel timp pe care l-am crezut lasat cu totul in urma. Pacat!!!!

 17. din pacate Romania este fara speranta. multi stim ce trebuie facut. dar nu se face NIMIC din varii motive…

 18. Aveti mare dreptate domnule Badea, macar de s-ar documenta toti „profesionistii”de la Realitatea, Antena, presa etc.si ar avea atata minte si ratiune sa ajute tara impotrvaa ce se intampla, nu sa insceneze tot felul de lucruri rusinoase. Oare chiar nu se gadesc ca exista o gramada de oameni cu adevarat profesionisti care isi dau seama de marsaviile lor?:)))

 19. Patentat de vestitul OTV, unde diversi deveneau vedete socand cu povestea sau comportamentul lor, procedeul este cu succes aplicat acum si pe televiziunile de stiri, transformate in lipsa de audienta, in noile OTV-uri.

  Intr-o emisiune la Realitatea TV, unde sotia avocatului sustinea ca nu au dorit publicitate, prezentatoarea a fost silita sa recunoasca faptul ca o aveau la telefon pe sotie pentru ca sotul tocmai era in studioul Antenei 3. Si se grabeste sa adauge ca va veni si la ei intr-o emisiune. Asadar, a inceput procedura de promovare!

  Apoi, sotia intrebata daca sotul este membru al vreunui partid politic, raspunde ceva de genul “nu din cate stiu eu”!!! Probabil ca daca omul ar avea o amanta, aceasta ar sti mai bine, pentru ca sotia nu stie… Oricum, mai tarziu aflam ca domnul avocat este membru PNL! Urmeaza sa aflam probabil ca sotia nu este sotie, palma nu este palma, iar lovitura nu este lovitura …

  Povestea mai spune ca stirea a fost lansata de jurnalistii din “Vila scriitorilor”. Poate ar fi trebuit lansata de scriiitorii din vila jurnalistilor! Si tot hilar a parut “marturia” unui scriitor care nu a fost la fata locului, dar care il cunoaste bine pe avocat si de aceea il crede, chiar daca in direct ii incurca numele … Voua vi se intampla des sa incurcati numele prietenilor buni?

  Stirea partial adevarata, astfel incat sa fie recunoscuta partial de partea adversa si sa poate fi astfel sustinuta veridicitatea totala. Fara a mai fi nevoie a fi demonstrata pana la final. Povestea va mai dura 2-3 zile, cu stiri din ce in ce mai pierdute despre aceasta intamplare. Subiectul va fi lasat in “adormire” pana la o eventuala suspendare a presedintelui. Dupa experienta de la ultimele alegeri, mogulii s-au invatat minte. Apoi, cu ocazia suspendarii, subiectul va fi reluat timid. Denigrare tipic romaneasca! Functioneaza cel ma bine la sate, dar se aplica cu succes si in orase. Romanii respecta, practica si se inchina barfelor, o cauta inca pe Elodia, cred ca soarele se invarte in jurul pensiei sau ajutorului de la stat, si sunt convinsi ca medicul s-a inventat doar pentru a lua spaga in timp ce tratamentul trebuie sa il caute la biserica rugandu-se pentru sanatate si bani.

  Pana una alta avocatul va fi vedeta, noi nu vom sti daca e adevarat sau nu precum in cazul presupusei lovituri a copilului, Realitatea si Antena 3 isi vor mai ridica putin audienta, si vom recitit vestitul vers: “si cu asta ce-am facut?”. Curat OTV!

 20. Dle Badea,
  Nu conteaza cati scuipati plecati din gurile spurcate ale derbedeilor vor avea traiectoria indreptata catre dvs.
  Conteaza ca o apreciere pozitiva de la un om onest si de caracter face mai mult decat 10 butoaie de scuipati de la hahalere.
  Suntem multi care va apreciem meritele greu de egalat(chiar daca nu lasam si comentarii pe blog) si va iubim pentru ca nu ne uitati. Si ca ne tineti speranta treaza.
  SUCCES PE MAI DEPARTE!

 21. @Dan Badea
  Ti-ai cam decredibilizat postu cand ai spus ca caseta cu copilu e trucata. Nu credeam ca mai sunt oameni care sa creada asta. E pacat de restu informatiilor.

 22. Faptul că acest Dan Chitic a fost asociat cu Sorin Roşca Stănescu, nu dovedeşte că Băsescu nu l-a lovit, nici faptul că actualul preşedinte al României îşi respectă angajamentele asumate în faţa cetăţenilor care l-au ales, nu minte şi acţionează în interesul lor.

 23. @ Tanasescu
  Nu. Dar nici declaratia huliganului, lipsita de probe, nu are relevanta. Eu nu neg ca individul l/a apostrofat pe seful statului, il cred capabil sa urle de dupa gard, e genul, dar nu pot sa cred cand spune ca a fost lovit da Basescu, fara sa prezinte macar o zgarietura. Daca m-ar fi injurat pe mine ar fi transmis din spital. Prin semne.

 24. Sa marcam intrarea in forta a Adevarului in mizeria totala din presa romana! Se simtea de mai multa vreme cum frematau baietii (inclusiv aparente ‘constiinte’ gen Nahoi, tinut la dospit, sa para obiectiv), srs misuna pe acolo, iar astazi peste tot a fost pe televiziuni socru-mic Melescanu, de coniventa cu ginerica imre! Se vede si limita de posesor de cocosei (pe care i-a si revendicat) Dinu Patriciu, el, impreuna cu stanescu, altceva nu poate inventa. De furat pe fata, ca la rompetrol, nu mai merge, asa ca inventeaza batai si face magazine de cartier si cafenele cu pariuri sportive!

 25. iata ce am gasit despre scriitorul de la RTV, martorul lui Chitic al mic, Marius Ghica. Am bagat la fratele goagal si mi-a dat un link la site-ul Right Words. Marius Ghica, eseist, biografie/ Autor: Marius Ghica/ Pseudonim: Marin Viorel-Jan Ghita/ Perioada de viata: S-a nascut la 26 oct 1954/ Ocupatia: Eseist/ Citate: 0 citate celebre/ Biografie: Locul nasterii: Bailesti, Dolj. Asta am gasit despre o persoana care a declarat ca este scriitor, cazat impreuna cu Chitic-jr. la Vila Scriitorilor, si care a relatat ce i-a povestit respectivul despre ce s-a intimplat acolo. Deci, noi platim impozite pentru ca domnul Marin Viorel-Jan Ghita, de ocupatie eseist, fara nicio opera care sa merite sa fie citata pe un site care vrea sa-i faca un serviciu. Sa platim! Dar si pentru un avocat cu 8 firme, ca domnul Chitic jr? Toate mediocritatile se unesc, iata!

 26. „Postacii de profesie sunt rugati sa evite acest blog. De asemenea, nu accept injuraturi din partea anonimilor. Multumesc pentru vizita!” Scrie atat de clar dar probabil nu toata lumea stie sa citeasca. Nu inteleg de ce aprobati asemenea comentarii ale unora care vin de pe niste bloguri, adevarate case de nebuni. Sa stiti ca e o mare diferenta intre aceia pe care-i numiti „bizoni”(care doar ca nu inteleg dar sunt inofensivi) si astia care si-au facut o profesie din a improsca cu noroi tot ce-i bun in tara asta. Pe acestia eu i-as considera periculosi. Articolul(ca dealtfel toate articolele d-voastra) este impecabil, ca deobicei la obiect bine documentat si mai ales in „real time ” Felicitari !

 27. Este culmea sa-l deranjeze pe d-l Presedinte formula „sa-ti fie rusine”din moment ce dansul este injurat in fiecare zi pe realitatea si antene.Parerea mea ca acest avocat este un naiv intr-o stare fff avansata si a iestit in fata precum „sarpele in strada”.Nimic din comportament sau din explicatii nu ma convinge ca are dreptate,dar a gasit posturile care asta asteapta sau inventeaza daca nu primesc.Apropo de faza cu „privirea ” cu care l-a fixat d-l presedinte si nu o poate uita,o faza jalnica.Si mai jalnic comentariul lui Dragotescu”cu care ochi”-JALNICA intrebare de moderator tv – (unde era frumusetea).RUSINICA

 28. Preocupată de alte probleme, aproape că şi eu crezusem că, era posibil să se fi întâmplat ceva. Nu totdeauna avem timpul nesesar şi posibilitatea de a ne interesa, de a aprofunda problema. Avem mare nevoie de d-voastră mai ales cei care credem în ceea ce afirmaţi.
  şi nu suntem puţini.

  Cu mult respect, carmen Amza

 29. Acest Avocat Nu E Sincer!
  Privitii vata cand Marturiseste incidentul!
  Rade pe subt mustata.

Comentariile sunt închise.