Dezinformarea zilei: Vîntu a găsit paravan pentru Realitatea Media (Update)

(UPDATE 6.02.2013: Informatia falsa despre intelegerea dintre Burci si Vintu mi-a fost plasata atunci de Mirela Iacob, patroana mea de la Curentul si o veche prietena a lui Burci, pentru a testa reactiile pietei. Dealtfel nevasta lui Iacob lanseaza in mod curent astfel de diversiuni pe piata media…Tarziu aveam sa inteleg ca aceasta e una dintre misiunile ei de serviciu...)

Update (25 octombrie): La două zile dupa ce a bătut palma cu Burci, Vîntu s-a răzgândit. A gasit alt fraier care să-i achite datoriile trustului RTV şi să acopere combinaţiile de tip mafiot făcute de el prin intermediul Realitatea Media SA. Noul paravan al mogulului este Sebastian Ghiţă, un răsfăţat al contractelor cu statul, naşul lui Codruţ Sereş şi sponsor cunoscut al PSD. Ghiţă ar fi semnat, astăzi, un contract de management cu Realitatea Media şi s-ar fi obligat ca în următorii cinci ani să investească 75 milioane de euro în „retehnologizarea Realitatea TV în vederea trecerii la emisia HD (high-definition)”. Oricine îşi dă seama însă că asta e o acoperire pentru cu totul altceva. E absurd să preia cineva managementul unei afaceri falimentare şi tot el să plătească pentru asta. Şi nu oricât, ci 100 de milioane de euro: 75 milioane euro – investiţie pe cinci ani şi minimum 25 milioane – datoriile trustului. Să dea cineva o asemenea sumă de bani pentru o maşină de propagandă complet decredibilizată, populată cu cele mai mizerabile exemplare din mass media românească? Greu de crezut! Ce acoperă Ghiţă în această afacere a lui SOV? Varianta oficială lansată de oamenii lui Vîntu trebuie exclusă din start. Vîntu minte cum respiră, iar Ghiţă-Asesoft este un dalmaţian notoriu în Prahova, cercetat penal de nenumărate ori în trecut şi scos din clinciurile procurorilor prin şpăgi şi intervenţii pe linie de partid. Fie Vîntu a făcut o vânzare de faţadă, întorcând în firmă, via Sebastian Ghiţă, bani negri cu ajutorul cărora vrea să păstreze pe linia de plutire maşinăria de propagandă a mafiei PSD-PNL, fie a vândut cu adevărat afacerea, dar a primit în schimb asigurarea că el va fi menţinut ca acţionar de faţadă în scopul de a-i impresiona în continuare pe cei care-l anchetează pentru infracţiunile comise de el în ultimul deceniu. Rămâne de văzut care este varianta corectă.

CRISTIAN BURCI, prietenul de familie al borfaşilor care conduc Curentul
CRISTIAN BURCI, prietenul de familie al borfaşilor care conduc Curentul

Aseară, Sorin Ovidiu Vîntu a bătut palma, de principiu, cu Cristi Burci, pentru vînzarea Realitatea Media SA. Deal! – ar fi spus Vîntu, fericit!, după ce Burci a acceptat condiţiile  tranzacţiei. Informatia privind negocierile avansate cu Burci a apărut deja pe un site apropiat lui Vîntu, înaintea întâlnirii dintre cei doi. Alături de Realitatea TV, Burci ar fi preluat şi celelalte posturi de radio şi televiziune aflate sub cupola Realitatea Media.

Dealtfel, patronul Protan, obişnuit cu mirosurile pestilenţiale ale fabricii de macerat cadavre de animale, era singurul în măsură să cumpere produsele media marca SOV. Doar el ştie cum poate fi eliminată putrescina („parfumul” de cadavru) din Realitatea TV.

Dan Badea

13 comentarii la „Dezinformarea zilei: Vîntu a găsit paravan pentru Realitatea Media (Update)”

 1. interesant ce se va intampla cu echipa de „onesti ziaristi si moderatori” de la iRTV. Ramna laparerea mea ca Hurezeanu a mirosit tranzactia (Stelian Tanase nu),iar A.Ursu a capatat un corazon „strategic”.

 2. Interesul lui Burci este sa falimenteze cat mai mult CFR -ul ( o face cu ajutorul unor directorasi din Min. Transporturilor ) .pasul urmator este sa cumpere cat mai multe actiuni din CFR deoarece Deutsche Bahn( CFR-ul german) este interesata sa cumpere CFR Marfa pentru a avea o linie de transport directa Marea Nordului – Marea Neagra . Deocamdata nemtii nu sunt interesati sa intre pe piata romaneasca pana cand infrastructura nu va fi la un nivel ridicat deoarece liniile de cale ferata din Romania nu suporta viteze mai mari de 100km/h , si ei au nevoie de 160km/h ptr. a fi eficienti .

 3. D-le Badea.
  Va citesc din cand in cand, cu placere, dar…
  Nu cred ca e corect sa scrieti in titlu ca „Vantu a vandut Realitatea”, iar apoi, in text sa scrieti doar „se pare” ca ar fi vandut-o!

 4. Si pentru ca ne-am tot obisnuit ca eficacitatea presei sa fie masurata electoral… tare-s curios care si cum se vor imparti. Cui va tine isonul RTV-ul acum?

 5. @Anonim 18:05
  Ca vinzarea sa fie perfectata, mai trebuie semnate si niste acte. S-a batut palma, dar nu s-a pus stampila. Prin urmare, ramane „se pare”, pentru ca oamenii se mai pot razgandi peste noapte. Mai ales cand vanzatorul este golanas dar si banditel de felul lui. Vintu spune ca nu se razgandeste, dar poti sa-l crezi pe banditel?

 6. Da, asta ar putea să fie o veste interesantă.Se pune întrebarea: De ce acum când are atît de multă nevoie de susţinere mediatică?

  Am zis să văd cine e şi am dat peste un articol, apărut la Antena3.ro http://www.antena3.ro/life-show/media/cristi-burci-este-in-negocieri-cu-sorin-ovidiu-vintu-pentru-preluarea-realitatea-tv-111742.html postat la ora 16:56
  Câteva chestii mi s-au părut demne de reţinut:
  =================
  „Printre oferte a fost şi cea de la Cristi Burci”, a declarat Vîntu precizând că este vorba doar de oferte, nu despre intenţia sa de a vinde.”
  ………..
  „Cristi Burci nu a comentat informaţia. El nu este la prima experienţă de televiziune. În anii ’90, Burci a înfiinţat postul Amerom, devenit, ulterior, Prima TV.”
  ……
  „Potrivit badpolitics.ro, controversatul om de afaceri Cristian Burci are legături cu SIE, fiind notorie prietenia sa cu fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea, cu ajutorul căruia a reuşit prin intermediul Servtrans Invest SA să obţină vagoanele şi locomotivele CFR Marfă, în 2001, la preţ de fier vechi.
  Conform Financiarul.com, compania International Railway Systems (IRS), deţinută de omul de afaceri Cristian Burci, a încheiat un contract cu Touax Rail, al doilea operator european de închirieri de vagoane intermodale, pentru producerea şi furnizarea, în perioada 2009-2012, a 6.000 de vagoane de marfă. Surse din industria de profil susţineau, la acea dată, că ceilalţi doi acţionari ai IRS sunt Miron Mitrea, fost ministru al transporturilor, şi Verestoy Attila, senator UDMR.”
  ….

  „Tripleta Burci-Mitrea-Verestoy şi-a consolidat afacerile după alegerile din 2004, după cum o demonstrează datele oficiale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor, inclusiv prin achiziţia unor companii
  prin intermediul IRS.”

  IRS are oficial sediul central in Luxemburg şi deţine în portofoliu Romvag Caracal, producător şi reparator de vagoane, Severnav Drobeta-Turnu-Severin, constructor şi reparator de nave, Meva Turnu-Severin, producător şi reparator de vagoane de marfă, Astra Vagoane Arad, constructor de vagoane de călători, şi Servtrans Invest, cel de-al doilea operator privat de transport pe calea ferată.
  ………..
  ===========
  Aşa, la prima vedere mi se pare foarte interesantă tripleta Burci, Veresoy, Mitrea… şi aş vrea să ştiu dacă între fostul Amerom, devenit, ulterior, Prima TV şi Burci mai exită vreo legătură…

 7. se pare ca a fost preluat trustul de sebastian ghita. Din cate am observat, si el este cu dosare penale pe rol.

Comentariile sunt închise.