Un bizon caracalean a compromis greva foamei

Bizon carcalean in "grevă"
Bizon caracalean in „grevă”

Deşi zice că n-a mâncat nimic 64 de zile, un bizon caracalean minte zilnic, deversând tone de lături stomacale (într-un soi de rîgâială de om bine hrănit), în faţa camerelor de luat vederi. Acesta este motivul pentru care, cu cât trece timpul, cu atât bizonul aflat, chipurile, în greva foamei, pare mai sănătos decât ceilalţi confraţi din turma PSD-PNL.

Bizonul caracalean a compromis, astfel, până şi această ultimă formă paşnică de protest. Să faci greva foamei împotriva unei măsuri legale care încearcă să repare grave greşeli comise de politicienii care te susţin, înseamnă să fii cel puţin nesimţit.

De acum ne putem aştepta la orice, chiar şi să aflăm că un bizon a intrat în greva foamei pentru că nu-i mai convine forma de guvernământ, sau altul pentru că nu mai e de acord cu graniţele actuale ale României.

Zic.

Dan Badea

12 comentarii la „Un bizon caracalean a compromis greva foamei”

 1. Eh, o fi mîncînd ea pe ascuns nişte rahat de la PSD-PNL, precum mînca şi Şeherezada povestind. Doar că Şeherezada îşi avea viaţa de salvat şi mînca rahat de trandafiri, nu avea veleităţi de martir şi nici televizor nu exista la vremea aceea.
  Doamna în cauză mănîncă rahat de cacao.
  DPDV medical, cît rezistă organismul uman fără hrană?
  Mahatma Ghandi a reuşit 21 de zile.
  Asistăm oare la un record?

 2. Am pus aceasta intrebare retorica intr-un articol publicat in e.z. si anume: aceasta d-na este in greva foamei de nu stiu cate zile. Pana aici corect, dar ma intreb atat timp cat lipseste de la serviciu (lucrand in sistemul bugetar)nu i s-a desfacut contactul de munca? Daca nu, de ce? Daca este invatatoare, nu s-a gandit ca lipseste niste copii la dreptul de a invata? In acesta perioada cum isi i-a retributia? Sunt niste intrebari la care nu am gasit nici un raspuns. Daca nu voi gasi nici un raspuns, atunci pot face mai multe scenarii.

 3. Am pus aceasta intrebare retorica intr-un articol publicat in e.z. si anume: aceasta d-na este in greva foamei de nu stiu cate zile. Pana aici corect, dar ma intreb atat timp cat lipseste de la serviciu (lucrand in sistemul bugetar)nu i s-a desfacut contactul de munca? Daca nu, de ce? Daca este invatatoare, nu s-a gandit ca lipseste niste copii la dreptul de a invata? In acesta perioada cum isi i-a retributia? Sunt niste intrebari la care nu am gasit nici un raspuns. Daca nu voi gasi nici un raspuns, atunci pot face mai multe scenarii.

 4. Foarte corect. Aceasta nesimtita de ce nu a facut greva foamei pe timpul PSD sau al lui Tariceanu? Acum aceasta tovarasa mananca rahat PSD cu polonicul. Sa-i fie rusine acestei scarbe ordinare care incearca sa ne proteasca pe fata!

 5. Doamna bizon nici nu ştie cărui pericol i se expune. Sfătuitorii săi politico-mediatici ar putea să-i bage acetonă în perfuzie pentru a o promova în panteonul luptei de clasă, alături de Olga Bancic. Dacă anorexia (ce-i drept, destul de puţin somatizată în cele 2 luni de foame clinică) are drept cauză depresia psihică, (la rîndul ei, provocată de depresia economică) tratamentul putea fi cu totul altul. În atare cazuri, Rudotelul le e mai de folos celor cu dificultăţi metafizice de adaptare. Cei credincioşi însă, nici măcar de rudotel nu au nevoie. Rugăciunea şi schimbarea profesiei le sunt mai de folos.

  Sunt atît de categoric în judecăţi, pentru că nu cred că demnitatea umană are preţul a 25% din salariu. Aş fi fost gata să o susţin pe doamna învăţătoare dacă, să zicem, Premierul sau Preşedintele ar fi înjurat-o şi nu şi-ar fi cerut iertare. Aşadar, aş fi gata să mă solidarizez cu oricine, dar numai pentru lucruri imponderabile, de cu totul altă natură decît trivialul celor 25 de procente din salariu.

 6. Lucruri evidente, de bun simt: 1. nu exista niciun comunicat medical, dupa o suta de mii de zile de greva foamei (pentru ca daca ar exista am afla care este starea, asa cum se face si in Papua Noua-Guinee); 2. Scenografia de prost gust sare in ochi simplu: in imaginile date in bucla de televiziuni apare o branula (un mic dispozitiv din plastic, care tine loc de injectie permanenta, constind dintr-un ac din plastic introdus in vena pentru hidratare sau alimentare lichida, cu glucoza, de pilda), branula zic infipta, zice-se, in deget, anume in degetul aratator. Pai aici nu exista niciun vas, in afara celor periferice, care sa poata prelua trei picaturi de ser sau de lichid cu glucoza! Asa ca eu cred ca nici macar in spital nu este internata (s-a spus vreodata in ce spital e?), pentru ca acolo o amarita de infirmiera ar fi observat facatura si ar fi sfatuit golanii televiziunilor sa se faca macar ca baga branula in vena! Dar asta este in stilul vintu-voiculescu, trimiterea in neant a oricarui lucru. Azi, greva foamei!

 7. bizon? cam tare expresia. Eu cred ca acesta femeie sufera de o depresie acuta iar in capul ei se invart – si i se invart – niste idei neclare. Este o victima a propriilor probleme si a celor de la tembeliziuni.

 8. N-a intrat ( încă ) „un bizon în greva foamei” ,
  în schimb, au intrat 20 de politicieni liberali ( din Brașov ) într-o noua formă de grevă a foamei : GREVA FOAMEI DE O ZI ( de ieri pînă azi :))) ) =)) =)) =))
  Le-aș propune băieților „deștepți” :))) din PNL să facă o cerere de înscriere în Cartea Recordurilor a noului lor brand : „GREVA FOAMEI PÎNĂ MÎINE” !!! :)))))
  Și, între timp, să se mute la Caracal, că tare mai corespund …profilului ( de caracalean) ! ( à propos de …”minunile” din Caracal ! 😉 :)))

 9. O fi vorba de acelaşi caraclean care a comis-o între un nou sinistru episod cu Elodia şi unul la fel de sinistru cu Mădălina Manole, invitând şi lăsându-l să abereze liber pe Lorin Furtună despre gorilieni, şerpilieni, balaurieni şi reptiliani şi despre teleportarea noastră dacă suntem cuminţi pe Lună în Decembrie 2012? 😀
  Explicaţii aici:
  „La OTV SENZAŢIONAL Lorin Fortună aberază liber” http://romanicablues.wordpress.com/2010/10/26/la-otv-senzational-lorin-fortuna-aberaza-liber/#comments

 10. Asta e grevista foamei de serviciu.
  De cate ori nevoia (cuiva) o cere, aceasta grevista e scoasa la inaintare.
  Cum o fi platita? Pe zi? Sau pe ora?
  Te pomenesti ca in perioada asta de criza e platita „la lucrare”, adica per bucata de greva!?

 11. Interesant, eu ca berbecul chiar am pus botu’ si chiar m-am dat pe Facebook sustinator al madamei cercanate. Multumescde iluminare, acum mi-e clar ca am fost tembel. Mai are si omul pene de logica 🙂

Comentariile sunt închise.