Turnătorul-detectiv Felix raportează: AM ACTIVAT atât în ţară cât şi în exterior şi AM DEPISTAT CADRUL

 

De mână cu tov. Antenescu
De mână cu tov. Antenescu

După ce a fost încadrat definitiv în armata de turnători ordinari ai regimului ceauşist, Felix ameninţă disperat cu instanţa pe oricine are curaj să-l acuze că şi-a turnat cu pasiune rude, prieteni, colegi sau parteneri de afaceri.

Cine calomniaza, va raspunde. De azi inainte, toţi cei care mint, care reproduc deliberat informaţii false şi calomnioase vor răspunde civil şi penal” – ameninţă mâncătorul de şobolani.Impostor profesionist, după ce vreme de cîteva cincinale a negat relaţia sa cu ofiţerul de la capătul lesei, el îşi continuă pe blogul personal delirul diversionist.

„Curtea de Apel, în 2010, şi Înalta Curte astăzi au respins practic toate acuzaţiile formulate la adresa mea, mai puţin faptul că i-am comunicat directorului întreprinderii de comerţ exterior unde eram angajat, că un cetăţean strain mă presa să fug din tara. Este tot ce a mai ramas din uriaşul balon propagandistic al “colaborării”” – mârâie Felix încercând să-şi convingă nepoţii că n-a fost decât puţin ticălos. 

foto:danvoiculescu.net
foto:danvoiculescu.net

(Tataie, n-ai fost doar puţin ticălos, ci ticălos pe de-a’ntregul! Ai fost turnător ordinar, tataie, chiar dacă asta n-a durat decât un deceniu şi ai fost avansat apoi la categoria grea, ca partener loial al Securităţii – îi vor spune nepoţii, în cor, când vor pricepe ce a fost turnătorul şi la ce folosea el.)

Cine analizează cu atenţie cele câteva file olografe din activitatea informativă a turnătorului Felix, descoperite de CNSAS, nu se poate să nu observe că, încă de atunci, el avea un comportament ciudat pentru un colaborator de rând. Conform definiţiei date prin legea 293/2008, prin colaborator al securităţii se înţelege „persoana care a furnizat informaţii, indiferent sub ce formă, precum note şi rapoarte scrise, relatări verbale consemnate de lucrătorii Securităţii, prin care se denunţau activităţile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist şi care au vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului„.

Dacă un colaborator era cel care doar furniza informaţii, cum se numeşte cel care „activa” alături de ofiţeri, în ţară şi peste hotare, pentru a-i depista pe duşmanii regimului? Colaborator-însoţitor? Turnător-detectiv?…

„Precizez că în perioada 1973-1976 împreună cu tov. Col. Gligor Octavian de la Dir. Paşapoarte am depistat cadrul care a contribuit la fuga lui Silaghi. Menţionez că în această acţiune am activat atît în ţară, cât şi în repetate rânduri în RFG” – îşi informa Felix, superiorii, în 4 iunie 1980, pentru a-şi sublinia devotamentul faţă de interesele statului comunist.

detectiv1_1

Aşadar, colaboratorul care de regulă dădea informaţii din habitatul său obişnuit a fost scos, în acest caz, din ţară, şi introdus în alte medii în cadrul unor operaţiuni complexe, de penetrare informativă, coordonate de la centru. Felix a depistat astfel cadrul care a ajutat-o pe una dintre verişoarele sale să plece din ţară! Economistul ciripitor de la Vitrocim, ajuns mare şef la compartimentul de Aport Valutar Special, a rezolvat astfel o problemă vitală a statului român: a identificat cadrul trădător. Tare mult aş dori să aflu ce s-a întâmplat cu persoana identificată de ticălos, pentru că şi acest tip de acţiune descris de Felix, cu propria lăbuţă, reprezintă un adevărat act de poliţie politică.

Turnătorul-detectiv Felix ajunsese în 1977 la apogeul carierei sale de ciripitor, cooperând nu numai la vânarea peste hotare a „trădătorilor”, ci şi la plănuirea unor tactici de lucru pentru abordarea cu succes a unor persoane indicate de ofiţeri. Iată două exemple de implicare voluntară în operaţiuni de poliţie politică, prima dintre ele fiind recunoscută ca atare şi de instanţa supremă.

„L.G. este cetatean austriac de origine romana care locuieste la Viena, unde are un birou de comision si reprezentanta. (…)In ce ne priveste, L.G. a dat de inteles in ’72 ca ar fi dispus sa ne sprijine daca avem o intentie salvatoare. Consideram posibila abordarea de catre noi a lui L.G” (29.12.1977)

Nota care l-a consacrat definitiv, pe Felix, ca turnător ordinar
Nota care l-a consacrat definitiv, pe Felix, ca turnător ordinar
„C.L. este cetatean vest-german domiciliat la Munchen, casatorit, tata a doua fetite in varsta de 10 si, respectiv, 12 ani. (…)Relatiile noastre cu C.L. sunt de natura a permite abordarea unor probleme care vor fi considerate majore, fiind necesara o pregatire minutioasa a acestei abordari” (29.12.1977)
dv pregatire minutioasa

După cum se poate observa, Felix nu vorbeşte în nume propriu, nu spune „eu„, ci „noi”. Expresiile „ar fi dispus să NE sprijine”, abordarea de către NOI„, „relaţiile NOASTRE” sunt dovezi clare ale spiritului de echipă dintre Felix şi cei pentru care turna, cei care, spunea, îl ajutau să câştige şi el o pâine.

Lucrând în comerţul exterior, eram obligat să-mi câştig şi eu o pâine cand mă întrebau de un cetăţean străin să spun ce stiu despre el” – a mărturisit senin turnătorul, după ce impostura i-a fost descoperită de CNSAS.

PUR - ILIESCU

Aşadar, dacă ofiţerilor care-l controlau în anii ’70 le spunea că toarnă din dragoste de patrie, celor de la CNSAS le-a ciripit legenda cu pâinea.

Că doar nu era să recunoască adevărul şi să spună că a turnat pentru că toată viaţa lui n-a fost decât un porc-de-câine, un şarlatan care şi-a construit fericirea pe nenorocirile altora, iar acum, ca să nu răspundă pentru hoţiile de care este acuzat prin diverse dosare penale (Loteria, ICA etc.), s-a refugiat în Parlamentul României, de unde speră să nu mai iasă până când unul din neamul lui cu cefe roşii nu ajunge, din nou, preşedintele României.

Ca odinioară, când toate instituţiile statului român, cu Justiţia în frunte, erau în subordinea lor…

Dan Badea

16 comentarii la „Turnătorul-detectiv Felix raportează: AM ACTIVAT atât în ţară cât şi în exterior şi AM DEPISTAT CADRUL”

 1. Ca Felix e o javra ordinara nu mai are nimeni nici o indoiala. Marturia verisoarei lui, cea a carei familie a simtit cu varf si indesat pe propria piele „patriotismul” jegos al individului este, cred eu o completare a propriilor „opere”. Ne face scarba? Da. Dar cei care acum sunt nu la fel de intransigenti ca mai antzartz si nici la fel de catgorici in a condamna securistii …aia cu ce sunt mai breji? Sa luam de exemplu un parlamentar pnl(usl?) pe nume Ghise. Asta de ce e in Parlament? Dar kaghebistii/agentii GRU de ce nu sunt trasi la raspundere pt tradare de tara? Treaba asta cu CNSAS a devenit o papusa agitata din cand in cand pt imagine. In timpul asta, alde Felix, Nus, Ilici si „baiatul cu oua de aur” fac ceea ce de 20 de ani fac: trag tara in jos dupa modelul „Metrorex are datorii uriase, dar Radoi devine miliardar”…

 2. Felicitari,e placut sa auzim aceste frumoase melodii,pe langa articole pline de continut,de adevar.

 3. tot respectul si admiratzia diasporei.

  DAN BADEA, un jurnalist excelent si un roman adevärat.

 4. Clasa politica postdecembrista, metamorfozata din nomenclatura, securitate, informatori, speculanti, escroci, demagogi, oportunisti, etc., este organizata in retele dirijate in ‘’palier’’, ca un sistem ‘’redundant’’(cade un element/grupare/aripa, alta inlocuieste, sistemul este gindit pentru a dainui perpetuu), de catre creatori/conspiratori/complotisti-CCC) ocupind spatiul politic, economic, financiar, prin trei mari ramificatii: FSN1(PD-L, ex : PD), FSN 2(ex: FDSN, PDSR, PSD) si ”FSN-3” (PNL).

  Fiecare din aceste ramuri economico-politice (gasti mafiote) au aspirat anumite formatiuni, si au generat ministructuri satelite, politice( PRM, PC, UDMR, PNG, PNTCD, PIN, UNPR, etc), civice(ONG-uri, Sindicate, etc), ecomomico-financiare (Institutii capuse, Trusturi , Agentii, Fonduri, etc), prin care sa creeze diversiuni, manipulari, deruta, cu un singur obiectiv major, pastrarea controlului, spolierea tarii, mentinerea poporului in ignoranta si sclavie.

  a) privilegiatii vechiului si noului sistem/regim(300 000) si-au creat legi pentru ei, prin interpusi (legislativ), mecanismele pe care le-au implantat cu ajutorul ”oamenilor de paie”, au fost gindite pentru a asigura suprematia financiara asupra masei, puterea, influenta, etc..fara o doctrina socio-economica pe termen lung-cresterea capitalului, dinamizarea economiei, investitii, ci prin irosirea capitalului existent: topire/consum……..

  b) era inevitabila criza sistemului/regimului, numai ca s-a suprapus cu criza financiar-economica mondiala al carei impact a multiplicat de citeva ori efectul crizei sistemice, se incearca cirpeli, totul a devenit un haos, perioada critica se apropie implacabil…

  c) reajustarile asupra unor pensii si venituri nesimtite, fac parte din jocul de ”supunere” a unor paturi sociale la noua reorganizare ”ciclica” a sistemului, este evident/logic ca ”sacul” este GOL, o relansare economica nu se poate concepe pe bazele sistemului mafiot actual, viziunea pe termen lung a conspiratorilor ” Elitei parazite” este nula, mizeaza doar pe faptul ca piramida sociala construita de ei nu poate fi cucerita, prin prisma faptului ca toate organizatiile, formatiunile politice, sunt creatia ”LOR”, aparitia unor noi formatiuni politice a fost ”prevazuta”, vor respecta ”regulile stabilite”, legea-i lege, cine imparte pare-si face…poate ca ”piramida” nu poate fi cucerita, dar poate fi ”rasturnata”.

  Detalii/metodologie: Detalii: http://www.voceapoporului.com

 5. Noroc de muzica asta deosebita care mai face „respirabila” atmosfera aceasta plina de mizerii pupincuriste si ura atavica asupra a tot ce nu intra in „corul robilor” !

 6. CUM SE ADEVERESC; CELE SCRISE DE DVS.

  acum mai au cursajul sä vä atace?

  ACUM VEDE O LUME; CARE ESTE SI PERCEPTZIA AMERICANILOR:

  BINE INTELES CRIN-CRETIN; NU ESTE INTERESAT

  GUSE-CÄPUSE, mercenarul de swerviciu—intrevest se est, este penibil

  o sä fie prin de cineva, guse merge cu sorcova, la rusi si americani, se crede destept

 7. cetätzenia, dupä crinolina lui patriciu, este un moft.

  acest om , este o mare rusine natzionalä

  o sä-i intreb pe cei 100 de intelectuali, sustzinätori a acestui mäscärici chiulangiu,

  poate sä aprobe, aceste jignitoare declaratzii.?

  noi avem romania in suflet, ei nu o au nici in minte.

 8. Buna ziua
  Numele meu este Iacob Constantin si sunt administratorul site-ului http://iasi365.com si as vrea, daca doriti bineinteles, sa facem un schimb de linkuri. Astept un raspuns indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ. In cazul unui raspuns pozitiv titlul linkului este Iasi iar adresa http://iasi365.com
  Imi cer scuze ca am postat cererea aici dar nu am gasit un link de contact.
  Va multumesc si va doresc o zi buna

 9. Ca sa fii turnator, musai sa ai obraz gros… Nu e nici un secret ca al lui Voiculescu e precum cauciucul de tractor, dar parca totusi te-ai astepta ca o data dovediti, sa-si vare capul in nisip, sa nu-i mai vada nimeni. Dar cum asta ar fi o contradictie intre ceea ce sunt si ceea ce am vrea noi sa fie, nu e posibil.
  Am aflat si de Ion Besoiu… sunt sigura ca mai sunt destui sobolani pititi, destule jigodii care prin turnatoriile lor au distrus vieti, familii, cariere.

 10. Nu înţeleg: Dacă(fiindcă) am cont -blog,…, deci nu sunt anonim,pot înjura ?
  _____________________
  Iaca e bun internetul acum , nu mai pot manipula ca în ’90 cu tembelizoru şi află adevăruri ştiute de …. puţini în acei ani .
  O să mai revin.

Comentariile sunt închise.